folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Mysql Sorgu İçin Yardım



Mysql Sorgu İçin Yardım

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Eylül/2005
    Erkek

    Merhaba

    Şöyle bir tablom var

    Uretim

    id musteri_id isyeri_id
    1 1 1
    2 1 2
    3 2 1
    4 2 2

    isyeri

    id musteri_id isyeri_id isyeri_adi
    1 1 1 1.isyeri a
    2 1 2 1.isyeri b
    3 2 1 2.isyeri a
    4 2 2 2.isyeri b

     

    Tablo bu şekilde şimdi inerjoin ile birleştiriyorum tabloyu fakat isyeri adını da çekmek istiyorum

    örneğin

    2 id için 1.isyeri b verisini nasıl çekerim

    Select * from Uretim t1

    INNER JOIN isyeri t2 ON t1.musteri_id = t2.musteri_id (select * from isyeri t3 where t1.isyeri_id = t3.isyeri_adi) şeklinde sorug giriyorum ama çalımıyor, yardımcı olacak var mı?


    //Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mart/2007
    Erkek
    SELECT
    	*,
    	isyeri.isyeri_adi 
    FROM
    	Uretim AS uretim
    	INNER JOIN isyeri AS isyeri ON uretim.musteri_id = isyeri.musteri_id





    Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Eylül/2005
    Erkek
    coder2 bunu yazdı
    SELECT
    	*,
    	isyeri.isyeri_adi 
    FROM
    	Uretim AS uretim
    	INNER JOIN isyeri AS isyeri ON uretim.musteri_id = isyeri.musteri_id




    Aynı iş yerine ait birden fazlı tane farklı adres var, müşteri id aynı ama işyeri id farklı şimdi aynı işyeri id ile farklı işyerleride var. Ben şunu yapmak istiyorum üretimdeki id alıp isyerindeki id çekicek sonrada işyirindeki id altında bulunan işyeri id sini çekecek. 


    //Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek

    tam anlamadım ama yapmaya çalıştığın bu sanki 

    SELECT
        *,
        isyeri.isyeri_adi
    FROM
        Uretim AS uretim
        INNER JOIN isyeri AS isyeri ON uretim.musteri_id = isyeri.musteri_id AND uretim.isyeri_id = isyeri.isyeri_id

     


    |sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2002
    Erkek

    Abi konuyu tamamen başka bir yere çekiyorum kusura bakma ama şu durumda üretim tablosu tamamen gereksiz.

    Isyeri tablosunda zaten bütün veri var.

    ---

    Tam olarak ne yapmaya çalıştığını anlasam belki yazardım SQL.

     


    anca gidersin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Eylül/2005
    Erkek
    wert bunu yazdı

    tam anlamadım ama yapmaya çalıştığın bu sanki 

    SELECT
        *,
        isyeri.isyeri_adi
    FROM
        Uretim AS uretim
        INNER JOIN isyeri AS isyeri ON uretim.musteri_id = isyeri.musteri_id AND uretim.isyeri_id = isyeri.isyeri_id

     

    Yarın sabah deneyeceğim. Teşekkürler. 


    //Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek
    garga bunu yazdı

    Abi konuyu tamamen başka bir yere çekiyorum kusura bakma ama şu durumda üretim tablosu tamamen gereksiz.

    Isyeri tablosunda zaten bütün veri var.

    ---

    Tam olarak ne yapmaya çalıştığını anlasam belki yazardım SQL.

     

    Adım adım normalize ediyordur belki 🤔🤔


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Eylül/2005
    Erkek
    end bunu yazdı
    garga bunu yazdı

    Abi konuyu tamamen başka bir yere çekiyorum kusura bakma ama şu durumda üretim tablosu tamamen gereksiz.

    Isyeri tablosunda zaten bütün veri var.

    ---

    Tam olarak ne yapmaya çalıştığını anlasam belki yazardım SQL.

     

    Adım adım normalize ediyordur belki 🤔🤔

    Adresler değişken olduğu için farklı bir yerde tutmak daha mantıklı, hem db aynı adresi sürekli girmek yerine numara yazarak daha az yer kaplamasını sağlar, @wert sağol üstad oldu, teşekkürler, aslında phpmyadminden deniyorum ama sorguya cevap gelmiyor, php ile direk sorguladım sorunsuz çalıştı.


    //Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
Toplam Hit: 1210 Toplam Mesaj: 8
mysql sorgu