folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Mysql Sütuna Göre Otomatik Artış

Mysql Sütuna Göre Otomatik Artış

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar mysql de örnek olarak aşağıdaki gibi bir tablomuz olsun

ID AD DEGER1 DEGER2 DEGER3
    1 ahmet 2 3 0
    2 mehmet 3 3 1
    3 deniz 1 2 2

Ad , deger 1 ve deger 2 ler rastgele yazıldı.  Deger3 kolonunun ise otomatik değer almasını istiyorum - deger2 yi referans alarak.

Şöyle ki  1 nolu id nin deger3 ü deger2 kolonunu kontrol ediyor kendi id sine sahip kaç satır varsa onun sayısını deger3 e ekliyor.

Örnekte görüldüğü gibi    deger2 de 1 nolu deger olmadığı için  ahmetin  deger3 ü  0

deger2 de 3 nolu deger 2 tane olduğu için denizin deger3 ü de 2

Bunu mysql kendisi yapıyor mu diyye soruyorum yoksa kodlama kısmında yapmak zorunda mıyız

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocam Trigger araştırır mısın ? Insert olduğu anda diğer colum'u update edersin. Çözemez isen halledelim beraber 

MhmdAlmz tarafından 01/Tem/16 16:45 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek

CREATE TRIGGER count_arttir

After INSERT ON semakategori

FOR EACH ROW SET NEW.kat_count = now();

Hocam bu şekilde bir örnek buldum fakat sanırım bunun içinde bir if else gibi kontrol oluşturmam gerekiyor çünkü id leri kontrol edeceğiz , müsaid sen tw göndereyim

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    coder2 bunu yazdı

Hocam bu şekilde bir örnek buldum fakat sanırım bunun içinde bir if else gibi kontrol oluşturmam gerekiyor çünkü id leri kontrol edeceğiz , müsaid sen tw göndereyim

https://www.google.com.tr/search?client=opera&q=mysql+trigger+if+else&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

black implies white, self implies other, life implies death.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı
    coder2 bunu yazdı

https://www.google.com.tr/search?client=opera&q=mysql+trigger+if+else&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Hocam trigger in ne olduğunu daha bugün öğrendim , arama yaptığımda zaten bu şekilde sonuçlar çıktı fakat ingilizce siteler olduğu için pek birşey anlamadım. Birkaç deneme yaptım ordaki kodlara göre ama sonuç başarısız :S

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocam şuan müsait değilim. Akşama doğru çözemezseniz bakalım itardan sonra falan.

http://www.yazilimciblog.com/trigger/ Burada türkçe kaynak mevcut. Kolay bir yapı sadece biraz mantık gerektiriyor. 1-2 saat baksan Insert Update Delete edildiğinde if else gibi bir yapı yaparak çözersin işini

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 931 Toplam Mesaj: 6
mysql