Mysql Veritabanından İlk Satıra Güncellenmiş Veriyi Çekmek?
-
php forum yapıyorum ama bi yerde takıldım mesela konuya sonradan yazıldımı bişeyler ilk sıraya çıkıyorya onu beceremedim veritabanındaki güncelleme sırasına göre verileri çeken bi kod varmı acaba yada nasıl yapabilirim?
-
şöyle yapabilirsin forumdaki her mesajın ayrı bir id'si var dimi yani ayrı bir tabloda o tabloda forum id'ler farklı olan 10 konuyu çekebilirsin......
başlık id'lerinin oldugu ayrı bir tablo yapar o tabloya songüncelleme diye bir kolon oluşturur işte en son güncellenen 10 başlıgı cekebilirsin sana kalmış -
hocam son 10 falan onu geçtimde direk bütün konularda mesela tahribatta herhangi bi konuya post atınca en üste çıkıyoya (anasayfaya çıkmasını söylemiyorum normal forumda) onun gibi olucak ama beceremedim mesela veritabanından veri çekerken alfabetik filan çekilebiliyo ya direk güncelleme sırasına göre de varmı acep?
-
tarih ve zamana göre cekecen
-
0m3r bunu yazdı:
-----------------------------
tarih ve zamana göre cekecen
-----------------------------
eyvallah da buldum tarihi alıyorum zatende SELECT * FROM employee ORDER BY tarih DESC; şu şekil çekilcek miş DESC artarak alıyomuş onu bilmeodum sağ olun =O) -
desc ile sonuncu veriyi alırsın asc ile ilk
Toplam Hit: 944 Toplam Mesaj: 6