folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Mysql Veritabanını Mssql'e Çevirmek

Mysql Veritabanını Mssql'e Çevirmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

Elimde bir mysql ile hazırlanmış içine 2005'den bu yana veri girilmiş bir site var. Bunu mssql'e çevirmem gerekiyor. Çok fazla tablo ve kayıt olduğundan bunu en kısa şekilde nasıl çözebilirim acaba bu konuda tecrübesi olanlar varmı ? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Erkek

Burdan

neden mssql a çeviriyosun mysql çok daha performanslı çalışır

..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

Realist bunu yazdı:
    -----------------------------

Burdan

neden mssql a çeviriyosun mysql çok daha performanslı çalışır

Kullandın mı bunlardan birini hocam sen ?

Şirket prensibi. Windows ürünlerini sevelim ve yaşatalım (:

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

biri bana su mereti ögretsin myssgl php nasıl yapılır ne işe yarar nerden başlamalıyım ögretsin bende 40 yıl kölesi olmam ama muhakkak birşeyler paylaşırım

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

Foxxxxxx bunu yazdı:

biri bana su mereti ögretsin myssgl php nasıl yapılır ne işe yarar nerden başlamalıyım ögretsin bende 40 yıl kölesi olmam ama muhakkak birşeyler paylaşırım

hocam mantık basit ya fazla kastırma. Excellde nasıl bilgi tutuyorsan ms yada mysql'de aynı o mantık. Bunda bide tutucağın veri tipini belirtiyorsun. Yani Telefon sutununda eğer sadece telefon bilgisini tutucaksan tipini int yapıyosun yada adres için ise nvarchar(300) gibi bişeyşey yapıp tipini belirtiyosun yada yada evet hayır türünden birşey tutucaksan mesela referanduma ne diyeceksiniz sorunu örnek al o zamanda bool diye bir veri tipi var 2 tane değer alan o kadar. 5 dakkada sql seti gibi oldu bu da :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

hocam şimdi tam olarak ne olduğunu öğrenmek isityorsan malesef sana bunu anlatmak ve öğretmek bir hayli zor... kısaca şu şekilde söyleyim... dinamik web sayfası yapacaksan kullanabileceğin alternatiflerinden birisi php mysql ikilisidir...

diğer pek çok alternatifine göre avantajlı olan kısmı ücretsiz oluşudur...

php nin güzel tarafı değişen microsoft teknolojisine göre daha kararlı bir haldedir ve linux apache server üzerinde microsoft teknolojilerine göre bir hayli verimlidir...

mysql de çok fazla şey öğrenmen gerekmiyor zaten... veri tiplerini ve sql sorgu cümlelerini öğrenmen lazım... bunun haricinde php biraz sıkıntılı...

şahsen c# bilen birisi olarak dili bilmek her zaman yeterli olmuyor... bundan sonra o dili verimli kullanmak adına özellikle o dille yazılmış bir takım fonksiyon kütüphaneleri (class diyoruz kendilerine) bunları öğrenmen gerekiyor... php öyle çok fazla anahtar kelimenin bulunduğu değişken tanımlamanın insanı fıtık ettiği dilllerden değil... üstelik orient object programming (nesne yönelimli programlama) olayını da çok iyi destekleyen bir dil...

sana söyleyeceğim ben öğrenirken sağlam bir yönlendirenim olmadığı için çok sıkıntı çekmiş birisi olarak... OOP nin ne olduğunu iyi öğren... yani mantığını öğren... ondan sonra php ile birlikte ünlü ve ücretsiz olan php classları hakkında bilgi edin... inan bana çok ama çok daha fazla rahat edersin.

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

Gelelim diğer konuya...

hocam şimdi anladığım kadarıyla şirket politikası olarak son derece gıcık bir işin içine girmişsin... söyleyim yapmak zorunda olduğun iş son derece gıcık kolay olan ve zor olan kısımları var ama işini sıkı tutarsan imkansız değil...

yapman gereken oturup bildiğin bir .net dili ile ufak bir program yazmak...

kısaca tabloları sorgulayacak sonra bunları oluşturacak

sonra o tabloların isimlerine göre sütunları ve bunların veri tiplerini sorgulayacak ve uygun olanları mssql üzerindeki db de yeniden oluşturacak.

bir sonraki basamak olarak ilgili dataları diğer taraftan okuyup mssql e geçecek.

son ve bence en gıcık olan kısım olarak. mysql üzerindeki tablo ilişkilerini, triggerları vb ni okuyup uygun olan yapıları uygun olan yerlere göre yapılandıracak...

istersen son 2 basamağın yerlerini değiştir... yani önce trigger vb gibi kısımları mssql e aktar ondan sonra dataları mssql e aktar...

belki şimdi kızacaksın bana ama arkadaşın bahsettiği aramada çıkan yazılımlardan bazıları bazen bu tip işleri karşılamakta yetersiz kalıyor malesef...

ben bizzat denemedim ama deneyenlerin söylediklerini aktarıyorum. birde bu tip durumlar için sanırım .net üzerinde yazılmış classlar varmış bir bakmanı öneririm

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
Toplam Hit: 1843 Toplam Mesaj: 7