Mysql'de Sürekli Aynı Veri Hatası ???
-
<?php include("include/conf.php"); $sorgu = "SELECT haberler.ID, haberler.seo, haberler.Baslik, haberler.Icerik, haberler.Tarih, kategori.NamePath FROM haberler,kategori ORDER BY haberler.ID AND kategori.ID DESC LIMIT 0,10"; $sonuc = mysql_query($sorgu) or die("Sorgu Hatası"); $xml = "<antephab>"; while($veri = mysql_fetch_array($sonuc)) { $tarih = new DateTime($veri["Tarih"]); $xml .= "<haber>"; $xml .= "<baslik>". $veri["Baslik"]."</baslik>"; $xml .= "<kategori>".$veri["NamePath"]."</kategori>"; $xml .= "<tarih>".$tarih->format("d/m/Y")."</tarih>"; $xml .= "<url>http://www.reklamolmasin.com/haberler/".$veri["seo"].".html</url>"; $xml .= "</haber>"; } $xml .= "</antephab>"; echo $xml; ?>
//Arkadaşlar neden hep aynı haberleri çekiyor bilen var mı?
//Sql veya Yazdımdaki hatayı gösterebilecek olan varmı? -
Rast gele haber mi çekmeye çalışıyorsun çünkü yazdıgın SQL sorgusu haberler.Id ve kategori.ID'lerinde ilk 10 kayıdı getirir.
-
Son 10 kaydı getiriyor. tamam yapmak istediğim o ama son kaydı 10 kere getiriyor. fakat kategoride doğru şekilde getiriyor.
yani aynı haberi getirmesi beni rahatsız ediyor.
-
Kodunu minicik ekranda okuyorum ondan tam çözemedim :)
ama sorunun sanırım döngüde.
-
echo xml; neden döngünün dışarısında ?
-
ORDER BY haberler.IDDESC LIMIT 0,10AND kategori.ID DESC LIMIT 0,10birde yukaridaki sekilde dene.
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------echo xml; neden döngünün dışarısında ?
-----------------------------sorgudan sonra ekranda göstersin diye koydum.
sorunu çözdüm saçma ama her ikisinide farklı sorgu gibi algılıyordu sanırım. nedenini anlamadım.
-
Inner Join ve Order By kullanırsan en sen yazılanları çekmiş olursun
-
DuPi bunu yazdı:
-----------------------------snnyk bunu yazdı:
-----------------------------echo xml; neden döngünün dışarısında ?
-----------------------------sorgudan sonra ekranda göstersin diye koydum.
sorunu çözdüm saçma ama her ikisinide farklı sorgu gibi algılıyordu sanırım. nedenini anlamadım.
-----------------------------çıktıyı döngünün dışında verdiğin için sorgudan gelen son veriyi yazdırıyor ekrana echo $xml yi sorgu içine alırsan hepsini yazdırır