'N' Nedemek
-
arkadaşlar bu firmaların yada bişeylerin önüne konulan N harfi ne anlama geliyor. yada ona ne katıyor. bileniniz varmıdır. ben araştırdım bulamadım.
N11, nloft, gibi
-
N 11'in Vikipedia'da olan sayfası "
N-11 (İngilizce: Next Eleven, Türkçe karışlığı: Gelecek On Bir)" şeklinde bir açıklama getirmiş. Gelecek, gelişecek veya devinim halinde olacak anlamında kullanmışlar. -
N11 koredeki ortağı cadde 11 gibi bir isime sahipti o yüzden n11. Marka yaratıcısı olan amca anlatmıştı bir sunumda. Adamlar 11 ile alakalı istemişler onlar da en yaratıcı numara 11 gibi bir şeyler uydurabilmişler.
-
Not bunu yazdı
N-11 (İngilizce: Next Eleven, Türkçe karışlığı: Gelecek On Bir)" şeklinde bir açıklama getirmiş. Gelecek, gelişecek veya devinim halinde olacak anlamında kullanmışlar. "Gelecek, gelişecek veya devinim halinde olacak anlamında kullanmışlar."
bu anlama kesinlikle gelmektemidir sizce.
bende firma ismi olarak bu biçimde bir "n" takısı koymak istiyorum başına sorularım bu yüzden. sonra saçma sapan bir anlamı olduğunu öğrenmeyeyim.
sadece ing "n" harfini türkçede "en" diye okuyaraktan "en" anlamına geliyormuş gibi olmasın.
-
grpngy bunu yazdıNot bunu yazdı
N-11 (İngilizce: Next Eleven, Türkçe karışlığı: Gelecek On Bir)" şeklinde bir açıklama getirmiş. Gelecek, gelişecek veya devinim halinde olacak anlamında kullanmışlar. "Gelecek, gelişecek veya devinim halinde olacak anlamında kullanmışlar."
bu anlama kesinlikle gelmektemidir sizce.
bende firma ismi olarak bu biçimde bir "n" takısı koymak istiyorum başına sorularım bu yüzden. sonra saçma sapan bir anlamı olduğunu öğrenmeyeyim.
sadece ing "n" harfini türkçede "en" diye okuyaraktan "en" anlamına geliyormuş gibi olmasın.
Vikipedia'da yazarların özgürce bir bilgi paylaştığı bir yer ki; kaynak belirterek yapıyorlar diye düşünüyorum. N11 gibi bir site veya nloft kendine kötü bir şey koymaz. Anlam açısından bir bozukluk veya yanlış okunuş gibi bir şey çıkmadıkça sorun olacağını düşünmüyorum.
N11'in kaynakçası
Kaynakça
- ^ "Hakkımızda". n11.com. Eişim tarihi: 3 Eylül 2015.
- ^ "Doğuş Grubu'ndan e-ticarette ortaklık". ntv.com.tr. 26 Ocak 2012. Erişim tarihi: 3 Eylül 2015.
- ^ "Doğuş'tan bir girişim daha!". Milliyet. 4 Şubat 2013. Erişim tarihi: 3 Eylül 2015.
- ^ "Doğuş ve SK Group'un yeni pazar yeri n11.com açıldı!". Webrazzi. 20 Mart 2013. Erişim tarihi: 3 Eylül 2015.
- ^ "Doğuş Planet'in Pazar Yeri Konseptli Yeni E-ticaret Girişimi n11 Açıldı". EticaretMag. 20 Mart 2013. Erişim tarihi: 3 Eylül 2015.
- ^ "Doğuş Grubu'nun Güney Koreli ortaklarıyla yeni e-ticaret hamlesi: Numaraonbir.com". Webrazzi. 30 Kasım 2012. Erişim tarihi: 3 Eylül 2015.
- ^ "n11.com'dan hızlı yükseliş!". Milliyet. 6 Ocak 2015. Erişim tarihi: 3 Eylül 2015.
N11'in ad alımında esinlendiği noktayı şöyle açıklamışlar:
Türkiye merkezli Doğuş Grubu ile Güney Kore merkezli SK Group, Haziran 2012'de Doğuş Planet adlı şirketi kurdu. Bu şirket de 20 Mart 2013'te n11.com'u hayata geçirdi.Adı başlangıçta numaraonbir.com olarak belirlenen site, adını SK Group'un Güney Kore'deki 11st.co.kr girişiminden almaktadır. Şirketin adı zaten girişiminizi temsil edeceği için en önemli şey "isim bulma" konusu. İngilizce mi, Türkçe mi? Nasıl isimler tutuyor ve marka ne üzerine ? Marka amaçları, görünümü ve isim uyumu ne? Renk uyumu dahi önemli bir konu marka yaratırken. Yeşil timsah, selocan, kırmızı, lacivert, yeşil arka planı olan beyaz telefon, F simgesi, Mavi kuş, gibi daha bir çok çağrışım ile müşterilerinize firmanız hakkında bilgi veriyor ve satışı sağlıyorsunuz. numaraonbir.com dese ne siz bu konuyu açar ne de ben bu cevabı yazardım. Girişimcilik ile ilgili genel esaslardan birini yapıp müşteri çekmeyi başaran bir hamle sadece onların yaptığı.
Not tarafından 27/Şub/16 22:36 tarihinde düzenlenmiştir -
"neighborhood" olabilir belki. "Çevre" anlamı da var.
-