Nameserver Oluşturma Sorunu
-
merhaba
konuya çok yabancıyım aptalca şeyler yapıyo olabilirim ama sabahtan beri stackoverflow da vs denemediğim şey kalmadı. stackoverflow gramerimi beğenmediği için orda soramadım
elimde godaddy de bir domain ve natroda bi sunucu var
sunucuya plesk kurdum ve ayarladım. domaini yönlendirmede sorun yaşıyorum.
godaddy de önce ns1.domain.com ve ns2.domain.com diye 2 tane A kaydı oluşturdum, A kayıtlarında sunucunun ip adresini girdim
sonra iki tane ns kaydı oluşturup (yine ns1 ve ns2 seklinde) bunları da sunucunun ip adresine yonlendirdim.şimdi domainim hiç açılmıyor. pinglediğimde host bulunamadı diyo
acaba nerde yanlış yapıyorum ? ns nasıl oluşturabilirim.
sadece A kaydı ile yönlendirebiliyorum domaini ama bu kez mail çalışmıyor
şimdiden teşekkür ederim
-
Sunucudan da ns kayıtlarını ayarlaman gerekli hocam. Domaini pm atar mısın
-
Plesk panel üzerinde de dns ayarlarına girip ns kaydı oluşturman lazım
ekleme: videolu varmış
https://www.youtube.com/watch?v=rCyuDDXhb8A
-
1049 bunu yazdı
Plesk panel üzerinde de dns ayarlarına girip ns kaydı oluşturman lazım
ekleme: videolu varmış
https://www.youtube.com/watch?v=rCyuDDXhb8A
ekli hocam bunlar, zaten default geliyo :/
edit:
simdi seyi denedim : ns1.domain.com diye girince pleskin default sayfasi geliyo. ama sadece domain.com la girince dns i cozemiyo
godaddy de benim ns ler ekli, ama godaddy nin kendi nameserverlari da ekli ve yanlarinda kaldirma secenegi yok.
edit 2 : simdi sunu deniycem, bu sekilde kalsin, ns1.domain.com benim nameserverime cikiyo sonucta. ikinci bir domaini ekleyip nameserver olarak bunlari girip deneyecegim. muhtemelen amelece de olsa cozmus olucam sorunu
nurulmac11 tarafından 06/Eyl/16 04:27 tarihinde düzenlenmiştir -
çözdüm
belki aynı sorunu yaşayan olur diye paylaşayım
godaddy de bu a kaydı falan girdiğimiz yerin dışında alt tarafta Host Names diye bi yer var, ordan NS1.domain.com ve ns2.... şeklinde iki tane hostname ekledim. ve sorun çözüldü
denemek için farklı bir domaine şu an ayarladığım nsleri girdim ve sorunsuz çalışıyor.
-
nurulmac11 bunu yazdı
çözdüm
belki aynı sorunu yaşayan olur diye paylaşayım
godaddy de bu a kaydı falan girdiğimiz yerin dışında alt tarafta Host Names diye bi yer var, ordan NS1.domain.com ve ns2.... şeklinde iki tane hostname ekledim. ve sorun çözüldü
denemek için farklı bir domaine şu an ayarladığım nsleri girdim ve sorunsuz çalışıyor.
tahribat, hepten kendin pişir kendin ye oldu..