Nanoteknoloji

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

ya gençler arnızda iç bu teknolojiyle yaından ilgilenen uğraşan varmı *? hep bilgisayar konuşuyoruz elektronik felan ama bu tenolojiden çok basetmedik bub forumda nedir ne değildir ? kimler var uğraşan ? 

Living Death
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

hayran kaldıgım elektronik dalı veya elektronik veya elektrik ana bilimleirnden biri diyebilrm

Boş İşler Uzmanı..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hayran kaldıgım elektronik dalı veya elektronik veya elektrik ana bilimleirnden biri diyebilrm

aynen

Ayet var, ayet
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

:) hocam anca bu konuyla ilgili döküman falan okuyabiliyoruz maalsef üzerine çalışma yapabilcek 

deney lab. veya teçhizat yok

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    turkıyede henuz lısans bolumu yok ama yuksek lısans yapabılıyosunuz Cook fazla kolları var tıp tan bılgısayar muhendıslıgıne elektırık elektromıkten metalurjı ye Genetıkden eczacılıga her cogu bolumden mezun olanlar bu alanda yuksek lısans yaptıklarında bu bolumum okudukları bolumle alakalı dallarına ayrılırlar Ornek vermek gerekırse Tıp tan sonra nano teknolojı okursan Kok hucre yapay kemık vs bılgısayar muhenddıslerı;kuantum bılgısayar vs metalurjı ve malzeme muhendıslerı; gorunmez elbıse gorunmez madde coook hafıf maddeler cook agır ve dayanıklı maddeler gıbı Kımya okursan cook genıs ama mesela kendı kendıne temızlenen boyalar vs gıbı Genetık okursanda cok cıddı yararları var Fızık okursan kı zaten nanoteknolojı fızıksız dusunulemez her alanına gırer Ayrıca bılgısayar muh. De cok ıhtıyac duyuluyo cunkı bu atomları dızmede bılgısayar programları kullanılıyo Vs gıbı aklına bıle gelmıyecek utopık seylerde ugrasa bılırsın onemlı olan bu bolumun hangı dalında bulunacagın tıp tek fızık vs gıbı zaten okulların yuksek lısansları na alımlarla ılgılı pdf dosyalarında yeterınce acık bılgı var Sunu soylıyeyımkı nano tek. Uzmanları ılerde hersey olucak Zaten ılerde dunyaya hukmedıcek meslekler nano tek Bılgısayar muh Genetık muh mekatronık muh

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

Twitter bunu yazdı:
    -----------------------------

:) hocam anca bu konuyla ilgili döküman falan okuyabiliyoruz maalsef üzerine çalışma yapabilcek 

deney lab. veya teçhizat yok

Türkiye' deki 3 tane büyük nanoteknoloji labaratuarından 2 tanesi Bilkent Üniversitesi bünyesinde bulunuyor, NANOTAM ve UNAM. Orada yapılan çalışmalar birçok kez uluslararası nanoteknoloji dergilerinde kapak olacak seviyede. 

Bildiğim kadarıyla genellikle nanoteknoloji elektronikten çok malzeme bilimi üzerine araştırmalara elverişli. Dünyanın en küçük morötesi ışık sensörünün de NANOTAM da yapıldığını biliyorum ancak, malzeme bilimine yönelik yapılan çalışmaların sayısı bir hayli daha fazla. 

http://yigitdemirag.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

erebos bunu yazdı:
    turkıyede henuz lısans bolumu yok ama yuksek lısans yapabılıyosunuz Cook fazla kolları var tıp tan bılgısayar muhendıslıgıne elektırık elektromıkten metalurjı ye Genetıkden eczacılıga her cogu bolumden mezun olanlar bu alanda yuksek lısans yaptıklarında bu bolumum okudukları bolumle alakalı dallarına ayrılırlar Ornek vermek gerekırse Tıp tan sonra nano teknolojı okursan Kok hucre yapay kemık vs bılgısayar muhenddıslerı;kuantum bılgısayar vs metalurjı ve malzeme muhendıslerı; gorunmez elbıse gorunmez madde coook hafıf maddeler cook agır ve dayanıklı maddeler gıbı Kımya okursan cook genıs ama mesela kendı kendıne temızlenen boyalar vs gıbı Genetık okursanda cok cıddı yararları var Fızık okursan kı zaten nanoteknolojı fızıksız dusunulemez her alanına gırer Ayrıca bılgısayar muh. De cok ıhtıyac duyuluyo cunkı bu atomları dızmede bılgısayar programları kullanılıyo Vs gıbı aklına bıle gelmıyecek utopık seylerde ugrasa bılırsın onemlı olan bu bolumun hangı dalında bulunacagın tıp tek fızık vs gıbı zaten okulların yuksek lısansları na alımlarla ılgılı pdf dosyalarında yeterınce acık bılgı var Sunu soylıyeyımkı nano tek. Uzmanları ılerde hersey olucak Zaten ılerde dunyaya hukmedıcek meslekler nano tek Bılgısayar muh Genetık muh mekatronık muh

Nanoteknoloji tam olarak böyle birşey değil aslında. 

Kendi üniversitem için söyleyebilirim, lisans eğitimi sırasında elektronik ve fizikte nanoteknoloji dersi alabiliyorsun. Araştırmalar genellikle malzeme bilimi üzerine ki kendini temizleyen boyalardan, ışığı istenilen ölçüde kıran malzemelere, optik görünmezlikten, solid state physics çalışmalarına (genellikle semiconductors gibi elektronik tabanlı da olabiliyor) kadar uzanıyor. Kuantum bilgisayarları için nanoteknoloji elbette çok fazla önemli bir yerde ancak , kuantum bilgisayarların en büyük sorunu qubitlerin stabil halde tutulamıyor olması ve o da bildiğim kadarıyla daha çok fiziksel bir problem. Ya da şöyle söyleyyim, stabil halde tuttuğunda harcadığın para, herhangi bir şekilde kâra geçmenden çok daha uzak. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

bş ara heves edip bişi bulamamıştım fazla amk :| okumuodum o zamanlar askere gitmeye hazırlık felan derken saten yaş geldi kaça şimdi y.lisans yapmaya kalksam en az 5 yıl daha okumam lazım :S sorun şu ki amk yerinde zamnında ne yol gösteren oldu yada oldu biz kulak tıkadık şimdide kıvranalım duralım :S

Living Death
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

ArmadA bunu yazdı:

bş ara heves edip bişi bulamamıştım fazla amk :| okumuodum o zamanlar askere gitmeye hazırlık felan derken saten yaş geldi kaça şimdi y.lisans yapmaya kalksam en az 5 yıl daha okumam lazım :S sorun şu ki amk yerinde zamnında ne yol gösteren oldu yada oldu biz kulak tıkadık şimdide kıvranalım duralım :S

Hocam lisansın ne üzerine ve nereden ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

ne lisansı önlisans diploması bile yok yeni alıoru mdaha

Living Death
Toplam Hit: 1515 Toplam Mesaj: 10