Nasil Benim Kullandigim Browseri Ve İşletim Sistemini Göruyorsun.
-
evet online kullanicilar bolumunde benim kullandigim browseri ve isletim sistemini goruyorsunuz nasil oluyor o is ? Kapali yaptim belki onemli bisey olabilir diye.
-
samato bunu yazdıevet online kullanicilar bolumunde benim kullandigim browseri ve isletim sistemini goruyorsunuz nasil oluyor o is ? Kapali yaptim belki onemli bisey olabilir diye.
asp ile siteye girenlerin tarayıcılarını bulmak:
-
Asp, php ... hatta javascript ile kullanıcı bilgilerini birkaç kodla alabiliyorsun. Kullanıcının siteye girmesi yeterli.
-
Http user agent olarak aratabilirsin hocam tarayıcıdan çekiyor bilgiyi bildiğim kadarıyla
-
bende soracaktım bunu bir ara.
-
onlem alamazzmiyiz yada bilgileri degistiremezmiyiz.
-
https://chrome.google.com/webstore/detail/user-agent-switcher-for-c/djflhoibgkdhkhhcedjiklpkjnoahfmg
tarayıcı için şöle bişi var işletim sistemi için olan da vardır da ne gibi bi zararı olabilir ki bunun ?
-
samato bunu yazdıonlem alamazzmiyiz yada bilgileri degistiremezmiyiz.
ne işine hyarayacakki değiştirmek ?
chrome user agent swicher var yükle istedigin browseri istedigin gibi göster .
-
işletim bilgisi user agent içindeki bilgilerden çıkarılır. Tarayıcıyı bir linux veya telefon tarayıcısı gibi de gösterebilirsin. Bu bilgileri her site ip adresinle beraber otomatikman sunucusunda loglar site üstünde göstermese bile yani bu bilgileri almayan site yoktur o nedenle değiştirmeye uğraşmak filan boş iş.
Ha ne olur bir site sadece mobile açıktır ua değiştirip mobil gibi gösterip girebilirsin veya tarayıcın yasaklıdır ua değiştirip giriş yapabilirsin.
Merak eden olursa;
ua değiştirmiş bir kullanıcıyı tespit etmek için ua değiştirme özelliği olan tarayıcıların header bilgileri ve orjinal ua stringi kontrol edilerek değiştirilip değiştirilmediği kontrol edilebilir. Bir çok tarayıcılardan bağımsız ua değiştirme programının da headerlerı bellidir kolayca tespit edilebiliyorlar.
5 yılımı verdim fake ua tespitine düşündükçe miğdem bulanıyor :|