Nasıl Hissederiz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

internette bulduğum şeyler hep aynı şeyi yazmış almaçlar falan deyip geçmiş ama benim esas merak ettiğim sıcaklığı nasıl hissettiğimiz. sıcaklık dediğimiz şey atomların çok hızlı hareket etmesi değil mi ? deri bunu nasıl hissediyor ? 

edit: saçma olmuş deri hissetmiyor yani beyin hissediyor tabiki de ama o süreci soruyorum deride ne gibi bir değişiklik oluyor beyne elektrik sinyali nereye gidiyor nereyi uyarıyor beynimiz o hissi nasıl yaratıyor.. çok soru soruyorum galiba

black implies white, self implies other, life implies death.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

biyolojiden anlamam ama şunu başta çözelim biz ısı ve sıcaklık farklı şeyler, sıcaklığı hissetmiyoruz ısı enerjisinin aktarılışını hissediyoruz bence.. eğer masaya dokununca soğuk hiissediyorsak masanın sıcaklığı elimizden düşüktür elimizden oraya ısı enerjisi geçiyordur bizim hissettiğimiz şeyde buna yöneliktir, sıcak hissediyorsak elimize masadan ısı enerjisi geçişi oluyordur..

sıcaklık dediğimiz şeyi de maddenin ısı enerjisi potansiyeli olarak düşünebiliriz, atomların çok hızlı hareket etmesinden ziyade çünkü şu açıdan da bakabiliriz atomlar ısınınca hızlı hareket ederler ısınmak için hızlanmazlar.. 

daha iyi bilen birisi açıklar şimdi ama bence google da da bulabilirdin bu işin detayını

Zugzwang
Toplam Hit: 1014 Toplam Mesaj: 2