Nasıl Kurtulabiliriz?
-
ne sağı ne solu ne radikal dincisi ne atatürkçüsü hepsi ayrı bi çıkar peşinde hepsi ayrı bi sevda peşinden gidiyor! her zaman türkiye'nin halini sorgular dururuz ve nedense hep olayları dışa bağlar dururuz ve gerçek suçluların içimizde yani bizlerin olduğunu görmezden geliriz! benliğimizzden kopup koltuk sevdasına paraya tapar olmuşuz belki de herşeyden öte yakın tarihimizi unutturmaya izin verenlere engel olamamışız olmamaya da devam ediyoruz!
nese tbt müridleri gereksiz tartışmalardan uzak duraraktan yorumlarınızı bekliyorum...
-
çok şey anladım ama yanlış yere konu açmayı nasıl beceriyosunuz onu anlamadım :)
Neyse, nasıl kurtulcaz? Kurtulamıcaz tabii ki ama görülmeyecek kadar azaltabiliriz, tabi uzun yıllar alacak. Ama değer mi? Değer!
Çabalıcaz, insanlara anlayışı, sert tartışmaların gruplaşmaların hiçbir işimize yaramadığını, hepimizin yanlışları olduğunu (olabileceğini değil) ve her düşünceden kişiyle küçümsemeden anlamaya çalışarak konuşursak yanlışlarımızın en aza ineceğini anlatmak için çabalıcaz.
Bişeyler anlatırken uzatmcaz, kısa ve öz ama etkili anlatıcaz.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------çok şey anladım ama yanlış yere konu açmayı nasıl beceriyosunuz onu anlamadım :)
Neyse, nasıl kurtulcaz? Kurtulamıcaz tabii ki ama görülmeyecek kadar azaltabiliriz, tabi uzun yıllar alacak. Ama değer mi? Değer!
Çabalıcaz, insanlara anlayışı, sert tartışmaların gruplaşmaların hiçbir işimize yaramadığını, hepimizin yanlışları olduğunu (olabileceğini değil) ve her düşünceden kişiyle küçümsemeden anlamaya çalışarak konuşursak yanlışlarımızın en aza ineceğini anlatmak için çabalıcaz.
Bişeyler anlatırken uzatmcaz, kısa ve öz ama etkili anlatıcaz.
-----------------------------Haklısın Örneğin ben Acayip uzatıyorum ama Anlatımım Etkili olduğundan bir çok bu ve benzeri Konularda Hararetli tartışmalara girdim. Tabiki Çıkar Doğamızda var Çıkarcı olmazsak yaşayamayız Amma Velakin Ülke Menfaatlerini Tüm Çıkarların üzerinde Tutmaz isek Bok gibi Açta kalırız Sefilde oluruz.
Düşününki Çıkarcı ve Hırsız Politikacılar bir Zamandan beridir Habire gelip gidiyor, Tek yaptıkları Savunma Benden Öncekinin Bokunu devraldım, Kendi Eklediği Boktan ne haber Dendimide Ananıda Al git diyebilecek kadar Edepsizleşenlerinide Gördük. Ancak Vahim olan Şudurki Dağda Soğuk Sıcak Ve En Önemlisi Evde Bekleyen Yavuklum yada Yavrularım var Demeden Fedakarca Canını Ülkesi için Feda Eden Mehmetciğin Yarısının Yarısının da Yarısı kadar Fedakarlığı Memlekete Çok Görüyorlar ya İşte ben oraya Takıldım kaldım.
Devletin Bahşettiği Yüklü Maaş Korumalar ve Lüx Saray Nezdindeki Evde Yaşayarak yapmaları gereken tek şeyin, Uygun kararları Halkın yaşamını Dikkate alarak Yürürlüğe Sokulmasını Sağlamak, Nerdeeeee Bizimkiler İMF yi Dikkate Alarak Halktan Bi Haber Yürütmeye Çabaladıkları Arabanın Aslında Başkasının Arabası Olduğunu Boşuna İtip Enerji harcadıklarını Anlamamazlıktan Gelmeye Devem ede Dursunlar Bakalım Gün ola Harman ola. Hayır Selamet ola.
-
Aslında bizim gibi düşünenlerin yani bizim toplanıp bir çeşit birlik oluşturmamız lazım. Ota boka birlik yapılan bu devirde biz niye çok dağınığız?
Pokemon sevenler bile sırf pikaçu diyebildikleri için web sayfaları açıp grafikler çizip toplantılar yapmıyolar mı?
-
21 yy millet svaşının en acımasız oldugu dönemdir .her millet digerinin düşmanıdır
ama bizim kendimize yaptıgımızı hiç bir düşman yapmaz...
muhtarlık seciminde bile kavga ederiz..
mac olur kavga ederiz
cok çabuk parcalanıyoruz
aynı mahallenin coçukları birbirini kesiyor
oysa hiç bir şey yapmadan durup sadece sudan sebeblerle ortaya çıkan tefrikaları kaldırsak
bu kadar kötü durumda olmayız
-
Toplum içinde bir çok farklı düşüncede insanın olması güzel bir şey ancak.Bu farklı kutuplar toplum düzenini baltalıyorlarsa o gurup bertaraf edilmedilir.Bilimin ve mantıgın temel alındıgı düşünce biçimleri zaman içersinde kendine çeki düzen verebilir,eleştirilere olumlu yaklasıp onlardan ders çıkartabilir çünkü mantık ve bilim bu kıstasları kabul eden olgulardır.Fakat dogmanın temel alındıgı düşünceler hiç bir zaman eleştiriye açık degildir ve bu eleştirilerden kendlerine çeki düzen veremez çünkü dogmadır.Siz bunu kalkıp toplumun gidişatında yön verici bir konuma getirmeye çalısırsanız ki ülkemizin şuan ki durumu böyle.Toplum ilerlemez,duran bir toplumda yok olmaya müsaittir.Bu yüzden dogmalar bazı konulara karıstırılmamalı.Karıştırılması gerek diyenler bertaraf edilmeli.Hemen karalar baglayıp aglamayın hiçbir savaş kolay kazanılmaz.
-
biz ne zaman götümüzü amarikanın elinden kurtarırsak ne zaman israillilerden ve ruslardan topraklarımızı alırsak Fetş ve adamlarını ne zaman defedersek ne zaman adam akıllı üretim yapıp dışa bağımlılığı bitirirsek başka ülkelerin götünü tutabiliriz
-
efrasyap bunu yazdı:
-----------------------------21 yy millet svaşının en acımasız oldugu dönemdir .her millet digerinin düşmanıdır
ama bizim kendimize yaptıgımızı hiç bir düşman yapmaz...
muhtarlık seciminde bile kavga ederiz..
mac olur kavga ederiz
cok çabuk parcalanıyoruz
aynı mahallenin coçukları birbirini kesiyor
oysa hiç bir şey yapmadan durup sadece sudan sebeblerle ortaya çıkan tefrikaları kaldırsak
bu kadar kötü durumda olmayız
-----------------------------
hocam çok doğru söylemişsin ota boka kavga ediyoruz die ama nasıl oluyorda bi iki günlük de olsa bu milletin değerlerine dil uzatılınca birlik olabiliyorsak bu herşeyde birlik olabileceğimiz anlamına gelmez mi ? biz hep damarımıza basılmasını bekliyoruz yıllarca... -
Vatan ve bayrak sevgisi.İşte bütün mesele bu...
-
Eğitim Şart