Nasıl Programlama Dili Öğrenebilirim?
-
Bir kaç yıldan beri öğrenmek aklımda ancak fırsat olmadı okulu bırakmamın ardından iyice heveslendim siz değerli bilgili arkadaşlara soruyorum hangi dili öğrenmeliyim yanında neler öğrenmeli bir kursa gitmem şartmı?
-
Bir projeniz varsa, o projeyi yavaş yavaş geliştirirken dil etkili bir şekilde öğrenilebiliyor. Tabi öncesinde az da olsa temel olarak o dili çalışmak iyi olacaktır. Bunun için de hangi dili öğrenmek istiyorsanız o dili anlatan bir kitap edinmeniz faydalı olur. Youtube'daki videolar da zaman zaman faydalı olabilir.
RockZs tarafından 06/Haz/15 13:14 tarihinde düzenlenmiştir -
proje olarak aklımda site kurmak var onuda wordpress ile hallederim diye düşündüm.önerilerin için teşekkür ederim
-
Proje geliştirmeden önce işin temellerini öğren. Projeyle sadece kullandığın dilin yapısını öğrenirsin. Programlama değil.
C ile temel yazılım mantığını oturt. C++ ile nesnele giriş yap, nesnel mantığını kavra. Sonra amacına uygun dil öğren.
Tabi otur C, C++ gurusu olacak şekilde yıllarca çalış demiyorum. Mantığı kavrayacak kadar çalış. Sonra işine bak. Zaten bu dillerde uzmanlaşmak istiyorsan öyle 3-5 gün yetmez. 2 günde halledip hemen piyasaya atılamazsın. Ama bu bilgiler olmadan da ne doğru dürüst dil öğrenirsin ne de kendini belirli seviyenin üzerinde geliştirirsin. Doğrudan java öğrensen ya da C# öğrensen emin ol bir şeyler havada kalacak. TEmel olmadığından ha bu buna yarar diyip yazıp geçeceksin. Ama problem oldu mu da nette haldır haldır ne olduğunu bilmeden cevap arayacaksın.
Özetle önce temel oluştur, programlama, bilgisayar, bellek, işlemci vb. mantıklarını öğren. Sonra dil öğren proje geliştir.
-
tesadüf oldu biraz :)
http://tahribat.com/Forum/Yeni_Baslayanlar_Icin_Programlama_EKitabi_Ya-207356
bu konudaki başlıklara bakarak eksik olduğunu düşündüğün şeyleri yazabilirsin hocam.
-
Aress bunu yazdı
proje olarak aklımda site kurmak var onuda wordpress ile hallederim diye düşündüm.önerilerin için teşekkür ederim
kolaylıklar dilerim hocam, wordpress kodlama/tema yazma öğrenebilirsiniz mesela, yavaş yavaş kendi temanızı kodlarsınız, bence bu da iyi bir antrenman olur sizin için.
sevgilerle..