Natro Yurt Dışı İp Engelleme Sıkıntısı
-
Arkadaşlar natrodan dynamic cloud server'ım var ve canada konumlu bir VPN aracılığıyla siteme girmeye çalıştığımda giremiyordum, natroya sordum dedim iptables ile oynamadım sizden mi kaynaklı diye onlarda servis sağlayıcımız (ki ttnet oluyor en nihayetinde) bazı yurt dışı ip aralıklarına anonsu kapatmış ve açması için konuşuyoruz cevabını aldım, şimdi ne yapayım ben ? Server mı taşıyayım ? IP değişecek o zaman seoya kötü etki etmez mi ?
-
Abicim son 3 gündür acık olduğu süreler kapalı olduğu süreden daha az,
Şu forumda 100 kere yazmışımdır türklerden hosting domain almayın diye,
Sonra şirketin sitesi TR lokasyonlu olsun diye aldım, bildiğin ağzıma sıctılar. Lanet ettim.
Süresi bitsin yurtdışına mt gibi bir yere taşıyacağım. Böyle rezillik olamaz yahu.
-

-
Ovh - Digital Ocean varken Türklerden hosting almak artık mantıklı gelmiyor. Yinede TR Lokasyon alacaksanız da IHS bu konuda kusursuzdur.
-
Dun natro yurtdisindan agir bi ddos aldi. Natro ve tum sitelere erisim sorunu vardi. Herhalde o yuzden bi engelleme islemi yaptilar?
-
Doğru diyorsunuz arkadaşlar fakat site internet radyosu olduğu için yayıncılar olsun bağlanan konuklar olsun delay olmasın diye Türkiye lokasyonlu aldım yoksa direk wavestreamer'dan radyo hosting alırdım, onlara da mail attım ingiltere lokasyonlu hostlarına rağmen delay konusunda garanti vermediler bana el mahkum kullanıyorum yani. Bu ticketı atacakken natronun sitesi bile açılmıyordu ben saldırı aldılarda banladılar diye düşündüm belli aralıkları, ttnet sağlıyor diye hatırlıyorum metro ethernet altyapısını onlarda bunu engellemezler herhalde servis sağlayıcısına suç attı çünkü müşteri hizmetleri. Sizin fikriniz nedir ?
Ayrıca digital ocean olmuyor çünkü bw kurtarmayabilir 128 bitrate'te sürekli çalan bir autodj var + birde blog var.edit: şimdi düzelmiş fakat müşteri hizmetleri de servis sağlayıcı ile iletişime geçip bu sorunu aşacağız diyordu, 12 saat içinde aşması normal mi bilmiyorum, saldırı almışlar daniel-koo nun dediği gibi.
kvasir tarafından 15/Şub/14 10:28 tarihinde düzenlenmiştir -
dün çok sıkıntılıydı.. bi an herşey bitti sandım:D
-
o değilde bizim servis sağlayıcıların saldırı aldıklarında çözüm olarak bütün yurtdışı trafiğini engellemesi tam rezillik. kafası bozulan bir veledin isterse koca bir internet ajansını 10~30$ bir bütçeyle 1 ay kapalı tutabilme durumu mevcut iken ağ güvenliğinin önemini bir kez daha anlamış olduk.
Benzer saldırı (ntp/dns amplification saldırıları) cloudflare'in de başını çok ağrıtmıştı.
https://blog.cloudflare.com/the-ddos-that-almost-broke-the-internet
https://blog.cloudflare.com/technical-details-behind-a-400gbps-ntp-amplification-ddos-attack
Tabi adamlar alanında uzman zat-ı muhterem kimseler olduğu için kısa süre de çözüm ürettiler. Bizim servis sağlayıcılara 400gbps saldırı gelse ne yaparlar bilemiyorum. Şarteli falan indirirler heralde
Sektörün amua goyan bir başka durum ise sansürün/TIB saçmalığının hosting sağlayıcısına da uygulanması..
Servis sağlayıcımızın uyguladığı yurtdışı erişim engeli sebebiyle sorun yaşanmaktadır Problemin çözülmesi servis sağlayıcıdan beklenmektedir"