Navigasyon Cihazı Formatlama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

Müridler pirhana pathfinder navigasyon cihazım son zamanlarda gittikçe ağırlaştı. Uyduya geç bağlanıyor ve rota hesaplamasında gecikmeler var. Uyduya bağlantı süresi hava koşullarına göre değişebiliyor fakat açık havada bile gözle görülür bir yavaşlama var. Cihaz bir program ile PC den güncelleniyor. Eski güncelleştirmeleri silmediğini, üzerine kurduğunu farkettim. Cihazı formatlayıp sadece son güncelleştirmeyi kurmak istiyorum. Fabrika ayarlarına dönmeyi ve resetlemeyi denedim işe yaramadı. Bilgisayarımdan direkt sağ tıklayıp biçimlendir desem herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? 

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

hocam muhtemelen o alette windows ce kuruludur.

biçimlendireyim falan deme. ayrıca format atarsan üzerindeki gps yazılımı da gidebilir.

He is finding himself.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

Hocam resmen kumar oynadım ve formatı bastım. Cihazı ilk aldığımda içeriğini yedeklemiştim. Tekrar yedeği yükledim. Sorunsuz şekilde halloldu.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

cihazı navigasyondayken direk kapatmamak gerekiyor, navigasyondan çıkış yapıp kapatırsan uyduya bağlanma hızını artırabilirsin.

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

BRK35 bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam resmen kumar oynadım ve formatı bastım. Cihazı ilk aldığımda içeriğini yedeklemiştim. Tekrar yedeği yükledim. Sorunsuz şekilde halloldu.

yedek olayını iyi düşünmüşsün.

He is finding himself.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

nolanded bunu yazdı:

cihazı navigasyondayken direk kapatmamak gerekiyor, navigasyondan çıkış yapıp kapatırsan uyduya bağlanma hızını artırabilirsin.

Bunu bilmiyordum hocam eyw. Genelde yaptığım birşeydi. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

BRK35 bunu yazdı:

nolanded bunu yazdı:

Bunu bilmiyordum hocam eyw. Genelde yaptığım birşeydi. 

bunun sebebi de şundan kaynaklanıyor,

cihaz uydulardan aldığı sinyallere göre NVM3 dosyası oluşturuyor, eğer navigasyon açıkken cihazı kapatma butonundan kapatıyorsanız cihaz NVM3 dosyasını sağlıklı şekilde oluşturamayacaktır böylelikle uyduya bağlanma süresi uzayacaktır. bu yüzden her zaman navigasyondan çıkış yaparak kapatılmalı.

bir de şundan uyduya geç bağlanabilir, mesela navigasyonu en son istanbulda kullandınız sonra navigasyondan çıkış yapıp cihazı kapattınız ve uçakla antalyaya uçtunuz, antalyada navigasyonu açtığınız zaman, cihaz en son istanbulda bağlandığı için, antalyada konumlandırmaya çalışacak ve bu da biraz süre geçmesine neden olacak.

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
Toplam Hit: 2567 Toplam Mesaj: 7