folder Tahribat.com Forumları
linefolder Android - IOS Programlama
linefolder Navigation Menu İle Slider Menu Yapımı (Android / Java )

Navigation Menu İle Slider Menu Yapımı (Android / Java )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

getActionBar() da hep patlıyor program..

getActionBar().setDisplayHomeAsUpEnabled(true);
    getActionBar().setHomeButtonEnabled(true);

Bu iki kod bloğunda bütün projeler patlıyor Hazır method olduğu için sorunun ne olduğunu çözemedim..

Caused by: java.lang.NullPointerException: Attempt to invoke virtual method 'void android.app.ActionBar.setDisplayHomeAsUpEnabled(boolean)' on a null object reference

Şu Logdaki hata mesajı...

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <android.support.v4.widget.DrawerLayout
        xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
        android:id="@+id/drawer_layout"
        android:layout_width="match_parent"
        android:layout_height="match_parent" >

<FrameLayout
            android:id="@+id/frame_container"
            android:layout_width="match_parent"
            android:layout_height="match_parent" />

<ListView
            android:id="@+id/slider_list"
            android:layout_width="240dp"
            android:layout_height="match_parent"
            android:layout_gravity="start"
            android:background="#ffffff"
            android:choiceMode="singleChoice"
            android:divider="@android:color/transparent"
            android:dividerHeight="0dp" />
    </android.support.v4.widget.DrawerLayout>

buda XML Activity_main dosyam.

import java.util.ArrayList;
    import java.util.List;
    import android.annotation.SuppressLint;
    import android.app.Activity;
    import android.app.Fragment;
    import android.app.FragmentManager;
    import android.content.res.Configuration;
    import android.content.res.TypedArray;
    import android.os.Bundle;
    import android.support.v4.app.ActionBarDrawerToggle;
    import android.support.v4.widget.DrawerLayout;
    import android.util.Log;
    import android.view.Menu;
    import android.view.MenuItem;
    import android.view.View;
    import android.widget.AdapterView;
    import android.widget.ArrayAdapter;
    import android.widget.ListView;

Buda eklediğim Kütüphaneler. Acaba Kütüphanelerde mi sorun var ..

v7 olanını da kullansam v4 olanını da hata veriyor ayı method da.

Methodun içine girince bütün Kodsatırları kıp kırmızı hepsinde hata var öyle bir öğre yok diyor 

Şey gibi mesela

int x=5;

syso( a); gibi a bulunamadı diyor.. o Hazır method içindeki bütün parametreler.

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

Selam, vizeler dolayısıyla pek bakamayacağım fakat drawer layout ları linkteki arkadaş güzel anlatmış.

Çok custom bişe yapmayacaksan bu tarz sıfırdan yazmayı pek önermem. android-arsenal.com'da güzel repolar var gir beğen kullan.

edit : video serisinde anlatıyor

CnkGn tarafından 16/Nis/16 15:21 tarihinde düzenlenmiştir

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocam normal yapıyorum onda sıkıntı yok da animasyonlarda sıkıntı çıkıyor  

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h0rtl4kk
    h0rtl4kk's avatar
    Erkek

getActionBar() yerine getSupportActionBar()'ı denermisin ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Oda null hocam :( acaba sdk lar mı eksik yada ekstra kütüphane mi ekliyorsunuz bende sadece Android kütüphaneleri var ekstra eklemedim hiç ondan mı acaba 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

burda 50 tane cevap var hocam http://stackoverflow.com/questions/6867076/getactionbar-returns-null

herkesin sebebi de farkliymis goruldugu gibi.. artik tek tek deneyip bulacaksin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

hepsini denedim desem :( StackoverFlow ve github dan araştırıyorum en son burda konu açıyorum zaten :(  Buna da baktım :( Araştırmaya devam edeyim bende :(

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Erkek

<FrameLayout android:id="@+id/content_frame" android:layout_width="match_parent" android:layout_height="match_parent" />

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocam id ne fark edigyor

Toplam Hit: 1024 Toplam Mesaj: 9
android slidermenu navigation menu