NCQ Etkinleştirme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Arkadaşlar geçenlerde bir makin atopladım

ANAKART Asus m4a88 td v evo / usb3

iki farklı ncq hard diskim var...

Şimdi bunlara win XP ve win 7 ultimate kurmak istiyorum ncq etkin olarak...

Ne gibi işlemler yapalıyım

teşekkürler..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bios'a girip ahci'yi aktiflestirmek yetmiyormu? sorun cikarmiyor 7 icin xp icinse driverlar gerekiyor

la liberte ne meurt jamais.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    Biraz daha deatylıanlatabilir misiniz?

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    hip hip...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eselcuker
    eselcuker's avatar
    Erkek

anakartın biosunda SATA MODE tarzı bir bölüm olur. tıkladığında karşına 3 tane seçenek gelecek. IDE, RAİD/SATA, AHCI bildiğim kadarı ile AHCI yaptığın zaman NCQ etkin olarak kullanılıyor.

edit : chipset configuration altında olabilir.

AMD Rulezzz =)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

eselcuker bunu yazdı:
    -----------------------------

anakartın biosunda SATA MODE tarzı bir bölüm olur. tıkladığında karşına 3 tane seçenek gelecek. IDE, RAİD/SATA, AHCI bildiğim kadarı ile AHCI yaptığın zaman NCQ etkin olarak kullanılıyor.

edit : chipset configuration altında olabilir.

-----------------------------

Advanced Config'in (yada options) altında olur genelde..

Mevzu derin | Papikolas Planet
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    XP sp2 ya da 3te driverları var mı ? yoksa driverları entehre mi etmek lazım... Malum şimdiki makinalarda FDD yok bord cd'sinden okur mu makina?

Toplam Hit: 1097 Toplam Mesaj: 7