Ne Olur Yalan Çıksın Allah"Im!
-
3 bin faili meçhul cinayetTürkiye'nin karanlık yıllarının aydınlanmasıyla birlikte ortaya çıkan korkunç gerçekler...Erhan BAŞYURT yazdı...
Ne olur yalan çıksın Allah'ım!
Türkiye yıllardır terör belası ile uğraşıyor.
Teröre başvuran bölücüler, uzun yıllar "gördükleri kötü muamele ve işkenceleri" istismar konusu yaptı.
Sivil halka dışkı yedirildiği bile ortaya çıktı...
Yine de yasal bir gücün bu kadar gayrı hukuki ve gayrı insani bir yönteme başvurabileceğine akıl ve vicdanımızın inanası gelmiyordu.
Ne var ki son günlerde şok üstüne şok yaşadık.
Ergenekon savcıları, bir dönem TSK içerisinde görev yapmış bazı sanıkların PKK ile ilişkili olduğuna dair iddiaları gündeme getirdi.
Yetmedi, "Ergenekon'un karakutusu" olarak bilinen Tuncay Güney, Silopi'de Ergenekon'un faili meçhullerini gömdüğü BOTAŞ'a ait asit kuyuları olduğunu iddia etti.
Ardından savcılar, 70 kadar ailenin talebi üzerine, bölgede arama çalışmaları yaptı.
Ve maalesef, BOTAŞ'ın ölüm kuyularından "12 parça kemik, bir eldiven, bir kar maskesi, fanila olduğu sanılan bez parçası, bir taksiye ait olduğu sanılan süs eşyaları, saç telleri ve yanmış bez parçaları" bulundu.
Yine Silopi'de yürütülen başka bir "ölüm kuyusu" kazısında, "insan kafatası ve 6 kemik parçası ile 1 çorap" tespit edildi.
Ailelerin talepleri üzerine Silopi'nin Kimsesizler Mezarlığı'nda da inceleme yapılacak.
Bölgede terörün zirve yaptığı dönemlerde 3 bin kadar faili meçhul cinayet yaşanmış.
Bir de evinden canlı götürülüp, bir daha geri dönmeyen kayıplar var.
Gelinen noktada, Ergenekon'un karanlık ilişki ve faaliyetlerinin aydınlanması, Türkiye'nin geleceğinin de aydınlaması demek.
Ama, bu aydınlanma yüreklerimizi daha da dağlayacak gibi.
İki elimizi başımızın arasına alıp, "Eyvah! Biz nasıl fark edemedik?" dedirtecek cinsten.
Şayet, Silopi'de kemik parçaları gerçekten katledilmiş sivil halka ait çıkarsa ne yaparız?
Şehir Mezarlığı'nda ya da Güney'in iddia ettiği ölüm kuyularından birinden "toplu mezar" çıkarsa tepkimiz ne olacak?
Hitler gibi, Ermeni komitacılar gibi, Sırplar gibi, Hutular gibi...
O zaman utanç duymak bir yana terörü besleyen nedenleri tam olarak çözümleyememenin bir de "vicdan azabı" olacak.
Dilerim Silopi'deki kafatası ve kemikler, bir faili meçhule ait değildir...
Dilerim, ölüm kuyuları iddiası da toplu mezar şikayetleri de gerçek bir yalandır...
***
Oscar alan iki film ve vahşi katliamlar...
"Slumdog Milyoner" , bu yıl adeta Oscar'ı süpürdü.
Film, sokaklarda büyüyen bir varoş çocuğunun "Kim 500 Milyar İster" tarzı bir yarışmayı, hayattan aldığı derslerle nasıl kazandığı ve aşkı üzerine kurgulu.
Şaşırtıcı... Varoş sahneleri ile ilgi çekici...
Filmin kahramanı Müslüman çocukların anneleri, Hint milliyetçiler tarafından katlediliyor.
Daha doğrusu, bütün bir mahalleye saldırılıyor.
Çok sayıda insan farklı dinlerden oldukları için vahşice öldürülüyor.
Aslında filmin ana kurgularından birisi değil bu.
Ama, filmden sonra zihinlerden bu sahneleri silmek mümkün olmuyor.
Adeta gizli mesaj beyne kazınıyor.
Hint yöneticilerin filme neden bu kadar tepki gösterdikleri de anlaşılıyor.
***
Oscar alan "Reader" filmi için de durum farklı değil.
Yargılama sahnesine kadar, Nazilerin Yahudi katliamlarıyla bağ kurulacağını sezmeniz mümkün değil.
Ancak ilerleyen sahnelerde, özellikle, kiliseye kapatılan Yahudilerin nasıl topluca yakıldığını öğrenince mesaj tüm filmi bastırıyor.
Filmin türü ve içeriği ne olursa olsun, bu kadar başarılı "soykırımı" mesajı verilebiliyor demek...
Bu sıra dışı senaryo ve çekimleri görünce ister istemez gıpta hissi oluşuyor.
Darısı Türk sinemasının ve Türk oyuncuların başına...
Dünyaya ve insanlığa ulaştırılması gereken o kadar çok evrensel mesaj ve paylaşılması gereken o kadar çok yaşanmış acı var ki... -
çıkan kemik sayısı 15 ten fazla değil ki :W
yine niye direk bir ateşleme var :P =))
normalde medya magazinden, paparaziden uzak dursun demeliyim ama ülkemizdeki medya çok sıçışta olduğu için siyasetten uzak dursun bu absürt konularla ilgilensin diye temennilerimi belirtiyorum :Q
-
Gerçekte var oLmayan bi örgüte adamda gömdürttüLer ya hehe :)
Yakında içeri aLacak kimse kaLmayacak birbirLerini aLacakLar sen beni aL çıkar sonra ben seni aLayım çıkarayım,sonra hep birLikte gireLim hep birLikte çıkaLım,zart girsin zurt çıksın yeter ki gündem değişsin,artık eskisi gibi değiştiremiyorLarda gündemi miLLet uyandı diye,asLında şöyLe 2-3 ünLü aLsaLar içeri amaçLarına uLaşacakLar :)
-
parmagıma igne battı , vücudumda o sırada da kimbilir kaç kg kan dolaşıyordu... ne olur kan kaybından ölmiyim ALLAH IM
-
Bu işin sonu nereye gidecek kestirebilen var mı?3000 meçhul cinayet deniyo 15 kemik çıkıyo.İnanın kedidir o kedi diyesi geliyo.
-
Allah Botaşa Çok Uzak İstediğiniz Kadar Bağırın,
Kötü Muamelenin,İşkencenin İstismarımı Olurmuş Bide Teşekür Etsinler Arzularsanız
1980'den Beri ,Faili Meçhuller Aniden Kaybolan İnsanlar Mevcut
Kıçı Boklu Tuncay Güney Ortaya Çıkınca mı Pörtledi Bu Konu Adamlar Bas Bas Bağırıyolar Yıllardır
Kaybolan İnsanların Aileleri Ümidi Kesmişler Artık Bari Ölüsünü Getirsinlerde Cenazesini Yapalım Diyen İnsanlar Var
Yıllardır Gözlerinizi Kapadınız Bu Saatden Sonra Ne Aklınız Bi S.kim Alır Ne Vicdanınız
Verilen Film Örnekleride Öyle Yanlı Verilmişki Slumdog Milionairedeki MÜSLÜMAN Vurgusuna Bi Bakın
Sanki Orda Yaşanan Katliam Tek Taraflıymış Gibi. . . Hint - Müslüman Ayrışması O Topraklarda Taa Ghandi'ye
Kadar Dayanır Hiç Bi Zamanda Tek Taraflı Olmamıştır.Bu Ayrışmaların Yaşandığı Dönemde İngilizlerin Bu Topraklar
Üzerinde Politika Yapmasda Ayrı Bi Olaydır
HAYRETTİN EREN ,SEYHAN DOĞAN ,Listeyi Uzatabilirim İsterseniz Bunlar İlk Kayıplar
30 Yıl Dile Kolay. . .
-
Bir Dönemki Faili Meçhuller, Yaratılmak istenen, Kürt Hareketi (PKK) ve İçinden Parasal Kar Sağlayan Avantaj sağlayan, Devlet adamları arasında oynanmış bir oyun olarak, Hafızalarımızda uzun süre kalacak, İşin acı yanı, Pkk nın yaratılması için uygulanan Kürtleri Rencide etme, Dağa Zorla Sürme Çalışmaları ile Ülkedeki Genç Beyinlerin Kafalarına Kürtler hakkında Kötü Fikirlerin Yerleştirilmiş olması, Toplumumuzun Psikolojisi ilede Oynanmış olmasıdır.
Psikolojik Bozukluk Öyle bir safhaya gelmişki, Pis Kürt Diyen her kes, En İyi Vatansever Sayılıyor, Kendinide Öyle Hissetmesi Sağlanıyor. Bir Nevi Programladılar bizi. Oysa Kürdün ne dinlediği Müzik, Nede Türkçe Bilmeden Askere Gidişi Ülkeyi Yıkacak en ufak Bir Unsur taşımıyordu. Ben Az Söyledim Siz Çok Anlayın.
Günümüzde olaylar Öyle Bir Hale Geldiki Resetlemesi Oldukça Zorlaştı, Başlatılan Kürt Hareketi Siyasal Boyut Kazandı. Derken Nefret Dozajı Arttı. Her ne kadar Sakin Görünüyorsada Gençlik Gizli Bir Düşmanlık daima Zihinlerin Gizliliklerinde Saklı kalacak ve Belkide Zaman Zaman Dalgalanacak, Çığ olacak.
Toplum Fertlerinin Birbirilerine Olan Güvenini Sağlayan Atatür' kün, Temelleştirdiği Türk Milletinin ince Ayarları ile Gözlerimizin içine baka baka oynadılar. En İyi Vatansever olmak Uğruna Gözlerimizi Kapamamız Sağlandı, Oysa Vurduğumuz Yine kendimiz idik. Toplumda Etnik Güvensizlik Güçlü Bir Temelle Oturtulmuş Malesef. Ancak Göstergelere Bakılırsa Halada Gelişmelerin Yönüde belirtiyorki Geç değil. Bir şeyleri Atatürk' ün Zamanındaki Düzeye çekmek Uzun Süren Savaş Kadar Uzun sürmeyecek gibi Görünüyor.
-
Günde 15 askerin şehit olduğu bi dönemde işlenen faili meçhullere kim ne diyebilirdi o zaman. Ya da bugun diyelim ki yine günde 10-15 asker şehit oluyor. O faili meçhullerın üstüne gidilebilirmiydi. Birde bu faili meçhuller pkkdan sonraaki mi yoksa öncekimi. Ben pkkdan sonra oldu diye biliyorum. Bunlarla pkknın kurulması arasındaki bağlantıyı anlamadım
Pkkyı kim kurdu ne amaçla kurdu bı kenara bırakalım. pkknın binlerce sempatizanı yokmu. hergün kadınlar günü şu günü bu günü diyip polis taşlamıyorlarmı. Daha bugun istanbulda mitingden dönen mhplileri taşladılar. Onları görüpte iyi düşünmek mumkunmu.
Siyasal boyut kazanan kürt hareketi
Emine aynanın, leyla zananın ve diğerlerinin konuşmalarını duyupta onlara oy veren kişiler hakkında iyi düşünmek mümkün mü.
onlarca kürt arkadaşım oldu hemde çok iyi arkadaş olduklarımda oldu. Ama büyük çoğunluğu ya hadep-dehap-dtp yada dağdakilerin sempatızanıydı.
Ok yaydan çıkmış bi kere bu ülkenin iyiliğini isteyen kürtler diğer kürtleri bastırabilirse ne ala.
-
o kananlarada aynı onalr gibi muamele yaparsak bizim onalrdan farkımız ne olur kandırılmış kişiler yazık bu cennet vatanda böyle adi aşşağılk insanlar yaşamış yaşıyorlar artık milletim gözünü açmalı ....
-
Olayin boyutunu kusbakisiyla temellendiremez, degerlendiremez ve betimleyemeyiz. Bize bariz olan bir durum sozkonusu degil su mevcut durumda, bizim yapmamiz gereken olayin seyrini takip etmek, kisisel gozlemlerde bulunabilmek. Suan'ki asamada elimizden geldigince birlikteligimizi siki tutmaliyiz. Nelerin dondugunden bihaberiz.
