Ne Virüs Ne Keramet Yardım Lazim Arkadaşlar...!!!
-
Arkadaşalar akşam eve gittim pc yi açtım. Nese pc açıldı açıldı masa üstüne geleceği daim pat reset attı. 10 kere devam etti dokunmadım.
Daha sonra dedim herhalde virüs yedim format lasim. HDD fat32 olmasına rağmen HDD nin arkasında ki jumper i slave yapıp CD Sürücünün arkasında ki jumper i Masetr yapmama rağmen Pc orjinal XP mi yükleyemedim. dedim ozaman 120 GB lik HDD de olsun sistem bunu taktim 80 gb liği çıkarttım oda ne gene Fat32 olmasına rağmen sistem HDD yi bile görmüyor.
Diğer HDD yi takıp güvenli modda açtım hiç bir anormallik yok ama ne var ki normal modda masa üstüne pc düşecekken yeniden reset atiyor.
Fanlar çalışıyor herhengi sıcaklıklarda anormallik yok bios da bi anormallik yok ama bu nedir bu sorun nedir acaba arkadaşlar. Virüs desem oda olabilir farklı bir kalıntıya rastlamadım. Alşam pc yi ben acarım gece ben kaparım gene.
120 GB lik HDD komple gitti 80 ligi en azından görüyor ufaktanda olsa ama dediğim gibi Ne format atmama izin var nede sisteme giriş yapmama.
Bir daha diyeyim arkadaşlar sistem fat32 NTFS deil :S ortada kaldım bu bilgiler doğrultusunda yardım edebilecek varmı?
-
kanka format at aynısını bende yasamıstım.. 80lik hdd yi cıkarıp 200 takınca aynısı bende de olaya baslamıstı. acılıodu durup durup pat kapanıodu. valla format attım gecti :D sen de yap guzel oluyor (athena) :D :P
-
Kanka ah bi format atmama izin verse herşey güzel biosdan da cd sürücüyü master yaptim arkalarındaki o küçük siyah şey ilede yani jumper ilede aynını yaptım yani master yaptim ama pc acilirken cd sürücüyü görmeden sisteme giriyor zaten masa üstü direk gelirken ses geliyor açılış sesi ama pat pc resetleniyor
PC fat32 bide NTFS olsa dicem hani görmüyor die ama sorunun altından kalkamadım. Acil doktor lasim,,
-
Bios dan baslangic sürücü ayarlarında cd veya dvd rom un birinci olarak ayarlımı? ve komut isteminden direk kendin manuel format atmayı denedinmi?
-
bios dan ayarlı master olarak cd surucuyu gosterdim manuel yani win 98 boot editations u taktim gene izin vermiyor pc acilirken HDD yi slave CD-R i master olarak gosterdiğimi onaylıyor am direk sisteme giriş yapior.
-
hocam biosun boot menusunden first boot device i cdrom yapman gerek eğer bu adımları yaptıysan windows cdsini başka bi bilgisayarda kontrol et veya başka bi windows cdsiyle dene...
-
way ak aynı sorun bendede vardı. bende 80 ligi cıkarıp yeni aldıgı msata 250 i taktım windows kurdum pc reset attı sürekli :D sonra magic partititon programından partitionları sildim sonra tekrar disk olusturdum öle kurdum simdi sorun yok hdd süper calısıo :D 16 cash boru deil ak :D
-
qaMbLer bunu yazdı:
-----------------------------
way ak aynı sorun bendede vardı. bende 80 ligi cıkarıp yeni aldıgı msata 250 i taktım windows kurdum pc reset attı sürekli :D sonra magic partititon programından partitionları sildim sonra tekrar disk olusturdum öle kurdum simdi sorun yok hdd süper calısıo :D 16 cash boru deil ak :D
-----------------------------
Hocam partitionları daha once silmedim bu yuzden bilmiyorum o program elimde yok upload edersen sevinirim.