Ne Yapayım Sizce (Öss Hakkında )
-
Ya arkadaslar lise 3 bilisim okuyorum.Meslek lisesindeyim.İleriye dönük ne yapacagıma tam karar veremedim derslerimden dolayı.Benim bütün sayısal dersler cok kötü.Ben simdi ne yapayım tam bilmiyorum.Pc teknisyeni olsam yani 2 sene okusam artık teknisyenlik ele ayağa düstü.Mühendislik desen arkadaslarım,ailem falan sen calıssan cok güzel arayı kapatırsın kazanırsın diyorlar ama ben kendime güvenmiyorum yada üşeniyorum gözümde büyüyor.Mühendis olsam 2 senelik yüksek lisans için belki finlandiyaya bile giderim neyse.
Bugün gittim rehberlik servisine adam diyor ki sürekli değişiyor sınav sistemi bizde tam bilmiyoruz sen calıs biz seni sonra cagırtıcaz dedi adımı sınıfımı aldı yolladı biras bişeyler anlattıkdan sonra ama hala kafamda soru isaretleri var.Bizim meslek hocası var adamda benim durumdaymıs x harfini görünce matematikde harfin ne işi var diyormus ama o adam bile 2 senede calısıp pc öğretmeni olmus ki o adam pek calıskan yada kabiliyetli değil.
Mesleğim konusunda problemimin olmadıgını düşünüyorum.Ama işde su dersler beni sıkıntıya sokuyor.Ben bide mesleğimi yurt dısında icra etmekde istiyorum.Orta düzey ingilizcem de var gerekirse yüksek seviyeye getiririm.
-
pc öğretmenliği iki senelik değilmiydi çok zor bişe değil sende olursun
-
Hocam eğer imkanın varsa iki yıllıkta ortalama kasıp DGS ile bilgisayar mühendisliğine geç...
Ama matematik sayısal olmadan hiçbişi yapamazsın..
Bi arkadaş geldi bize 2 yıllık programlama bitirip, C'den C++dan yüksek notlarla geçti, ama fizik lineer cebir, diferansiyel vs de takıldı, atılması gibi bi durum söz konusu...
Sayısal bilmek zorundasın hocam, seçme şansın pek yok :|
-
Renenin yaptığını yapmaya çalış.
-
bizim bilgisayar hocasına ben anlatıyodum dersleri en son :D
-
pc öğretmeni istiyrosan full test kastır..
iyi bir yazılımcı olmak istiyorsan hem kod çalış, hemde ingilizceni çalıştır...
-
valla beni anlatmışsın :s mühendislik falan desen işte gene katsayı çıktı.
-
sende kendimi gördüm hocam. tek fark elektrik-elektronik okuyorum.
Benim tavsiyem dersaneye gitmen.İyi bir dersaneye gidip,iyi öğretmen kadrosuyla yapamayacağın bir iş yok.Sadece çok iyi odaklanman lazım,önyargıları kırman lazım.Matematiği bende nefret ederim lakin bazı hocalarım bana yavaş yavaş sevdirmeye basladı.Sen önyargıları atıp iyi odaklanırsan başarı kendinden geleceğine inanıyorum.algoritmayı kurabilen adam,diğerlerini niye yapamasın hocam ?Bunlara rağmen yapamıyorum diyorsan hocam staj yerin iyi bir yer olsun ve kendini işin ehli olanlara sevdirip ispatlaman lazım.Bu gerçekten faydalı olabilir.Liseden çıkıp orda güzel bir maaşla çalışmaya baslayabilirsin.
Ailen mühendisliği kazanabileceğine dair bir güven besliyorsa bu boşa değildir.
inanç,azim,kararlılık. -
DesquneR bunu yazdı:
-----------------------------
sende kendimi gördüm hocam. tek fark elektrik-elektronik okuyorum.
Benim tavsiyem dersaneye gitmen.İyi bir dersaneye gidip,iyi öğretmen kadrosuyla yapamayacağın bir iş yok.Sadece çok iyi odaklanman lazım,önyargıları kırman lazım.Matematiği bende nefret ederim lakin bazı hocalarım bana yavaş yavaş sevdirmeye basladı.Sen önyargıları atıp iyi odaklanırsan başarı kendinden geleceğine inanıyorum.algoritmayı kurabilen adam,diğerlerini niye yapamasın hocam ?Bunlara rağmen yapamıyorum diyorsan hocam staj yerin iyi bir yer olsun ve kendini işin ehli olanlara sevdirip ispatlaman lazım.Bu gerçekten faydalı olabilir.Liseden çıkıp orda güzel bir maaşla çalışmaya baslayabilirsin.
Ailen mühendisliği kazanabileceğine dair bir güven besliyorsa bu boşa değildir.
inanç,azim,kararlılık.
-----------------------------en azından 2 senelik yüksek okul okuyacağım da işte bazen diyorum sağlam staj yerleri bulup 2 mi okusam ama onda da gönlüm cok yok
-
Sen İlk önce Ne istediğini İyi Düşün Çünkü Bu senin Hayatın İleriye Yönük Planların varsa Tabiki Mühendis Ol...
Ailen,arkadaşların bunu sana söyleyebiliyorsa Ki Söylüyorlardır O kadarda Zekasız Olamazsın...
Bazı Şeyleri Gözünde Büyütüceksinki Her Şeye Yukarıdan Bakmayasın..Eğer Matematik Sana zor geliyorsa Şimdiden Kendini Onun İçin Ata Sora Baktınki Olmuyor Geç Staja..Eğerki Savaşdan gelip geliyorsan Ki bence Geliceksin Gözünde Büyüttüklerini Elinin İçine Alacaksın...
Bazen hayat zorlar Şaşırtır Yapmak İstediğini Peşinde Koştuğun Düşleri Hayalleri Vermez Sana Sen Hayatla Savaşmassan....
Elin Ehlisisn Olum Bilgi Nankördür Çünkü Her Yerde Belli Eder Kendini Bilgili İnsan Olda ;) Gidelim bu Diyarlardan Senle..
Dediğim Gibi İlk Önce Ne İstediğini,Amacım Ne Benim Diye Sor Kendine !