Neden?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 19/Nisan/2003
    Erkek

    Hep merak etmısımdır. Nedenlerım nıyelerım hıc tukenmez. Zaten ınsanoglunun dogasında bu yokmudur?


    Sımdı yıne merak ettım acaba ınanclı ısenız neden ınanclısınız?


    Dınsızsenız neden dınsızsınız? dıye.


    Ben ınanclıyım. Amentuye ınanırım. Cunku dogrulugunu her seferınde ıspatlıyor. Her maddenın tum zerrelerınde tecellıyat devam edıyor. Orn.: Tuz mucızesı. Tuzun yapısını bılırmısınız? Bunu ogrensenız hayret edersınız. Sodyum ve klor tuzu olusturur. Ictıgımız su eger tuz olmazsa vucudumuzda gelıp gecer hıc bır fayda gostermezdı. Klor dedık havada mılyonda bır oranında bulunsaydı nefes alıp vermemız son derece guclesektı bılıyormuydunuz. Ama her yemekte kasık kasık tencerelere tabaklara doldurulan tuzda bu etkısı notralıze edılmıs tamamıyle sıfahı hale donusmustur. Sadece kucucuk bır tuz tanesındekı ılahı tecellıyata bakarmısınız. Sımdı nedenler yıne bıcımlenıyor kafamda.Sızın nedenlerınızde varmı acaba?


    tahribat.com/murid/tugrulbaba
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 07/Haziran/2002
    Erkek
    Neden sorusu bütün insanların aklındadır ama ya cevaplar öylemi, 10 insan 10 düşünce yani cevap demektir, herkezin iyi kötü kendisine ait olan bir cevabı vardır. Yere düşen her kar tanesinin farklı olması sana Allah'ın büyüklüğünü anlatabilir ama bir başkasına göre sadece fiziksel bir olaydır. Sonuç olarak herkez inanacak olsaydı bu sınavın bir anlamı olmazdı!!!

    jack daniels 160 yaşında
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Bana gore bu tanrinin varligini diyil tuzla ilgili hassas ilginc bir denge oldugunu gosterir.


    eger tuzun yapisindan allahin varligi sonucunu cikariyorsaniz ne kadar tuz mukemmel olursa olsun, bu yanlis bir cikarimdir.


    ayrica hayatta hersey mukemmel degildir... bkz: kanser hastalığı, bir hucreniz durup dururken sapitir ve gereksiz yere cogalarak sizi öldürür.


    allaha inanan bunu kadere baglayip yine kendi cikarimini yapacaktir ama bence sadece gormek istediğimizi gormemeliyiz, belkide havadaki klor fazla olsaydi insanlarin buna adapte olabilecek farkli bir yapida olani cikacakti. belkide tuz ve klor insanın yasayisina degilde insan vucudu onlarin havadaki sudaki miktarina gore gelisim gostermistir... olamazmı?


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PaBLo_eSCoBaR
    PaBLo_eSCoBaR's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2004
    Erkek
    biraz derin olacak ama .. en son kitap 570.. küsürde çıkmış diğerleri daha eski zaman 2005 arada 1435 yıl   gibi     bir zaman var  ben ozaman yazılmış kitaplara pek inanamıyorumm...........................................
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Enigma
    Enigma's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Zaman içinde yuvarlandağımız bir boşluksa birazdan başımıza ne geleceini bilmiyorsak ki; bilmiyoruz  ne bir ah nede bir günaha vakıf olalım arkadaşlar HolyOne nin de dediği gibi bir hücre azıtıp bir bedeni yıkıyorsa bu Fani dünyanın Hiç Bir Anlamı Yok Demektir...

    OLSAYDI BU İŞLERİN AYARI İSMET PAŞA SİKERDİ CELAL BAYARI.!!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 19/Nisan/2003
    Erkek
    Kuranı kerımın anlamı evrenseldır ve tum zamanlara hıtap eder. Bazı velı kısılerın konuyla alakalı mevzuları olmustur. Sadece fatıha suresıne 7 farklı tefsır cıkarmıslardır. Sımdı her ayetınde baska bır gız baska bır sır yatan kıtaba boyle demen pek hos degıl dogrusu..

    tahribat.com/murid/tugrulbaba
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CYB3R-SPY
    CYB3R-SPY's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2005
    Erkek

    HolyOne ;


    Allah [cc] Azrail [as] e insanların canını alma görevini verdiği zaman Azrail...Yarab ..Eğer ben insanların canını alırsam insanlar benden nefret edecekler ..dedi..Bunun üzerine Allah ey Azrail...İnsanların kimisi hastalıktan , kimisi kazadan , ..vs.vs ölecek...Daha sonra ruhlarını alma işi sana düşecek..Onlar seni düşünmeyecek bile..


    Yani herşeyin bir sebebi var..Ölümünde..Eğer vakit dolmuşsa mutlaka öleceğiz..Ve bu ölüm sadece eceliyle gelip ölme şeklinde değil..Kimisine hastalık , kimisine kaza , kimisi açlıktan , kimisi soğuktan , kimisi bir insanın elinden ölür..Yani bunlar sebep olur...


    ========


    2.cevap: Kuran'ı Kerim tüm insalığa hitap eder..Kuran da olan birçok olay bugün günümüze ışık tutmaktadır...Örneğin günümüz çağında bulunan buluşlar bile Kuran da varolmuştur..Bundan 1400 sene öncesinin Kuran'ında..Bu demek oluyor ki Kuran Tüm çağa hitap eder..


     


    Selametle..


    ]Bâtıl şeyleri tasvir etmek, safi zihinleri idlâl eder
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    hojam orada öyle yazior die herkezin kabul etmesini bekliyemezsin, hastaliklardan once yazilmis olsa bu bir kanit olabilirdi ama zaten o yazildiinda insanlar hastaliklardan ölüyorlardı, o paragraflar birer mucize degil yani...


    Ayrica dikkatini cekerim ki hastalılar insana mahsus degil hayvanlarin hatta bitkilerin dogasindada olan seyler... onlarinda mi canini azrail aliyordu ? ecelinle olmek varken kanserle öldürmenin gereksinimi nedir ki?


    demek istedigim su ki dogada hersey düsündüümüz kadar mükemmel değil, belkide mükemmel dedigimiz bircok sey milyonlarca yilda kurulan bir dengenin sonucu...


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2002
    Erkek

    ufak şeylerden büyük sonuçlar çıkartmak ilk önce doğanın kanununa aykırıdır. bırakın bi tuzdan ilahi yerlere varmayı. sonuçta oraya varılacaksa birçok yerden gidilebilir. insanın ne kadar tutarlı ne kadar düzenli, yada evrenin ne intizamlı yaratıldığı değildir olay. olan sadece onun öyle olmuş olmasıdır. başka bir şekilde de olabilirdi, dünya olması gerekenden çok daha soğuk da olabilirdi. o zamansa dünya üzerinde penguenler yaşayacaktı, eski molar gibi yaşayan insanlar olacaktı. daha kıllı ve daha beyaz tenli insanlar olacaktık. sıcak iklimlerde yaşayanların siyah derili kara kara insanlar olup, soğuk iklimlerde yaşayanların açık tenli mavi gözlü taş gibi hatunları olan.. öhmm.. ne diyodum, açık tenli mavi gözlü insanlar olması nasıl canlıların bulundukları çevreye göre şekillendiğini rahatça gösteriyorsa, evrenin böyle intizamlı yaratılmış olmaması da, intizamsız insanlar olacağımız anlamına gelmeyecekti. düzensiz işleyen evrene göre düzensiz insanlar olacaktık. birden çok ısınan birden çok soğuyan dünyaya göre, birden kıllanan ve birden dökülen metabolizmalarımız olacaktı belki..


     


    Dünyaya ve doğaya bakarak kendimize mükemmelliyet biçmek ne kadar kolaysa, bi elementten ilahi şeyler çıkartmak da o denli kolay. Böyle gelmiş bu dünya, böyle oluşmuş.. biz de ona göre şekillenmişiz. en güzel manzaramız bize göre en güzel yaratılanlar değil. biz onu kendi algımıza göre biçiyoruz. big bang böyle olmuş, bize böyle bir dünya vermiş. daha başka da olabilirdi, çok daha güzel manzaralarımız da olabilirdi, dinazorlar hâla yaşayıp tüm ormanlarımızı yiyip bitiredebilirlerdi. en güzel manzaramız denize kıyısı olan, kenarları kaktüslerle çevrili bir çöl de olabilirdi. "allah neler yaratmış" diye ona da aşinalıkla bakabilirdik :) sonuçta bunu bir ilahla birleştireceksek çölle de olur tuzla da demirlede. foseptikle bile olur. kimbilir neler var içinde dimi. hep içimizde de kalabilirdi mesela.. :) aman allah muhafaza!


    on error go to hell
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CYB3R-SPY
    CYB3R-SPY's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2005
    Erkek

    Holyone..insan neden kanserden fln ölür sorusunun cevabının verdiğimi sanıyorum...


    Diğer arkadaşımızın cevabına gelince..


    Sevgili arkadaşım..Bu doğa bu kadar mükemmel..Peki bunu böyle mükemmel yapan nedir? Nasıl yoktan varoldu?  Ya da günümüze kadar gelen mucizelere ne demeli? Allah ı andıran  , Allah ı hatırlatan mucizeler..


    Onlarda mı doğanın eseri? Onlrda mı bigbang patlamasının eseri?


     


    ]Bâtıl şeyleri tasvir etmek, safi zihinleri idlâl eder
Toplam Hit: 2533 Toplam Mesaj: 10