folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Neden Siteler Mozilla İle Açınca Çarpılıyorlar

Neden Siteler Mozilla İle Açınca Çarpılıyorlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek
    arkadaşlar yaptığım sitelerde kiminde az kiminde çok ie ile açınca hiç bişe yok ama mozilla ile açınca html tablolar biri sağda biri solda bunun önüne nasıl geçebilirim hele son üzerinde çalıştığım proje mozillada tam berbat oluyor varmı sizlerin uyguladığı bi taktik

tahribat.com a can feda
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarantula
    Tarantula's avatar
    Erkek

mozillayı boşver, yok say düzelir :S

başka hiçbir fikrim yok. Mozilla da hiç denemedim.

Olmayacak şeyler tasarlıyorum, işim bu..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yucel
    Yucel's avatar
    Erkek

operayı dene bi :$

less than one, more than zero.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    en kestirme çözüm; ie harici tarayıcı girişleri engelle :D

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek
    şimdi önemli sorularım var :F
    siteyi nasıl yapıyosun, css kullanıyo musun? Eğer editör programlardan yapıyosan yani FrontPage, Dreamweaver gibi kod bölümüne bi gir düzenleme felan yap optimize et rahatlat orayı. Çelişkili şeyler yapma. CSS kullanılmadan yapılmış siteye site demem, denmez zaten. CSS ile yaptığın siteni ayarla sonra burdan bak bakalım hata felan var mı : http://jigsaw.w3.org/css-validator/ var ise oraları düzelt vs... Tablolar önemlidir. ve her siteyi/tasarımı orjinal olarak gösterebilen tarayıcı ie dir. FireFox, Opera tarayıcıları için kodları daha belirgin, anlaşılır yazmak gerekiyo.

sanılanın aksine...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek
    ozaman bu zaman dan itibaren css yi örenmek bize farz oldu :|

tahribat.com a can feda
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı:
    -----------------------------
    en kestirme çözüm; ie harici tarayıcı girişleri engelle :D

-----------------------------

ajan sen beni öldürcen böyle mantık olmaz :) linuxten giren arkadaşlarımız , kardeşlerimiz var gidipte wine gibi simülatörlere ie kurmaya çalışıp harap olucaklar sonra

kurulmucak falan filan.Lütfen bu mantığı bırak :) çünkü geçen tahribattaki herkez sitesini yazsın başlığındada tartışmıştık senle :D bi baktım giremiyodum sitene

deli olmuştum yazmıştım :)

Bu arada arkadaş o dediğin olay farklı yorumlamadan meydana geliyor.Yani IE , FireFox ve Opera gibi Internet Explorer araçlarının web sitenin soruce unu aldıktan

sonra kendi algoritmalarına göre yada ne bileyim kendi ellerindeki kaynağa göre yorumlarlar.Bu yüzden yazdığın kod kimi zaman ie için çalışsada

Firefox bunu daha değişik yorumlayıp daha değişik görüntü verir.Çünkü hepsinin özellikleri farklıdır sen ie de yaptığın table ayarları firefoxta farklı türde birşeyin

çıkmasına sebeb oluyoır.Bunların önüne geçmek için bir komisyon kuruldu  W3C   World Wide Web Consortium.Bu konsorsüyüma bütün tarayıcalar uymak zorun

çünkü standartları algılamaları bu kurum belirliyor.Fakat bu standartları yakaladıktan sonra her tarayıcı kendi özel yeni yorumlama şekilleri ek özellikler getiriyor.

Fakat şöyle birşey var eğer sen bu standartı yakalamak istiyorsan yani , yaptığın site her tarayıcıda aynı gözüksün istiyorsan önce siteni yapıcaksın 

sonra  www.w3c.org a giriceksin  hatta direk linki vereyim http://validator.w3.org/  siteni yaptıktan sonra bu adresteki yere sitenin adresini yazıp 

validate ettirmeye çalış , tabi ilk başta bir sürü uyumsuzluk hatası alıcaksın fakat , orda sana verdiği hataları düzeltmeye başladıkça standartlara yaklaştıkça

çoğu browserda sitenin aynı gösterildiğini fark ediceksin :) ama inan tam hatasız yapmak çok zor ama 1-2 hatayla bile olsa siten benzer gözükücektir :) kolay gelsin

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

nedir bu anti - mozillacılık.Bende yeni Firefox 3.0 var.İlk başlarda dediğin sorun oldu.Fakat daha sonra hiçbiryerde , hiçbir sorunla

karşılaşmadım.Gayet stabil,Eskisinden çok daha iyi.Siz başka nedenlerle başka şeylerle..

Toplam Hit: 1725 Toplam Mesaj: 9