folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Nedir,Nasıldır,Kimdir İlber Ortaylı?[Biraz Sıkıyorum Ancak Bu Da Soru :)}

Nedir,Nasıldır,Kimdir İlber Ortaylı?[Biraz Sıkıyorum Ancak Bu Da Soru :)}

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    Şimdi İlber Ortaylı isimli yazarın,galiba tarihçi aynı zamanda güzel kitapları var diyorlar.Baya okunuyor kitapları,lakin yazdığı konu hassas bir konu,tarih.Yazdıklarında doğruluk payı nedir,nasıl yazar,kitapları okumaya değer midir?Biraz bilgi verirseniz çok faydası olacaktır bana.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omerali
    omerali's avatar
    Erkek
    bir tane tarihle ilgili kitabını okumuştum...sıkıcıydı biraz...başka birşey söylemem .....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jerry
    jerry's avatar
    Erkek
    iyidir, delikanlidir, en azindan sereflidir, vatanina milletine baglidir, okumaya devam!

GOD IS GOD http://www.youtube.com/watch?v=v8LY2VgiikE
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    İlber Ortaylı yazar değildir, tarihçidir. İsenbike Togan ile birlikte bu ülkenin yetiştirdiği en büyük tarihçidir.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

Günümüzdeki ender Tarih profesörüdür..

Yoğun olarak Osmanlı Devleti ile alakalı çeşitli makale ve tezleri büyük yankı bulmuştur.

Bu konuda 20 küsur kitabı yayımlanmıştır. 

Uluslararası Osmanlı Etütleri Komitesi yönetim kurulu üyesidir.

Topkapı Sarayı'nın müdürüdür.

Galatasaray Üniversitesi'nde tarih dersleri vermektedir.

Değerli bir beyindir.

yıkılma sakın !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

eserleri çoğu kişiye sıkıcı gelir ama ben severek okuurm kendisini ve sıkıldığımda söylenemez...

* Türkiye'de idare tarihi

*eski dünya seyehatnamesi (ismi yanlış yazdıysam affola tam hatırlamıyorum)

*Osmanlı imparatorluğunda iktisadi ve sosyal değişim

bu 3 kitabı okudum ve şiddetle tavsiye ederim...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opter
    Opter's avatar
    Erkek
    Tarih diyince bu ülkede aklıma gelen ilk isimdir.Alanları farklı olsada Oktay Sinanoğluyla birlikte Türkiyede gördüğüm en değerli adamlardan biridir.Sıkıcı gelmesi konusunda bişi diyemem ama tarih okumayı sevmeyen birine kim olursa olsun her zaman sıkıcı gelmiştir ;) TRT-2 de programı olduğunu biliyorum.yakalarsan izlemeni tavsiye ederim ;)

Adalet dolu dünya, merhamet dolu dünyadan daha büyüktür. | Kuşandık sarı laciyi, Saraçoğlu yokuşlarında...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    Günümüz Türkiye'sin de, mutlaka okunması gereken çok önemli tarihçiler biri. Şu sıralar, ''Avrupa ve Biz'' adlı eserini okuyorum. Dili biraz ağır olduğu için bu tür kitaplar okumayanlara biraz sıkıcı gelebilir. Olaylara bakış açıcı ve getirdiği perspektif yaklaşım takdire şayen.
Toplam Hit: 1208 Toplam Mesaj: 8