Neo4j CYPHER İle İlgilenen Var Mı?
-
Selam arkadaşlar bir sorunun içinden çıkamadım var mı bilgisi olan. 3 tane ilişki kullanmak gerekiyor soru şu

aşağıdaki resimde nodelar, relationslar ve fieldler verili

sorgumda aşağıda, çalıştırınca aşağıdaki tabloyu alıyorum..

şimdi sorgunun devamını getiriyorum
match (a)-[:ACTED_IN]->(b)-[:FILMED_IN]->(c)-[BORN_IN]->(d) return a.name,b.title,c.name,d.name limit 1000;
şeklinde yapınca sonuç boş dönüyor. aslında burada da bana konum adları dönse o zaman where i yazar işin içinden çıkarım..
şöyle yapınca
match (a)-[:ACTED_IN]->(b)-[:FILMED_IN]->(c)<-[BORN_IN]-(d) return a.name,b.title,c.name,d.title limit 1000;
d bu sefer movies node unu temsil ediyor d.name boş geliyor, d.title yapınca film geliyor.. kaldım böyle :) bi kaç saattir uğraşıyorum. 2 soruyu yaptım, bunda kaldım şimdilik..
bilgisi olan varsa en azından fikir bekliyorum, teşekkürler
-
Neo4j ' sorgulama dilinden anlayan olduğunu sanmam hocam. Graphlarda mı kullanılıyordu neydi o. Ayrık Matematik almıştım Yıllar yıllar önce bizim hoca bahsetmişti.
Kolay gelsin.
-
evet hocam graph :) , aslında hoşuma gitti benim bu olay , ilişkileri ortaya çıkarıyorsun v.s. çok da zor bir şeyi yok gibi ama bu sorgu biraz karışık geldi.
bakalım öyle ya da böyle çözeceğim :)
-
bi kere up yapayım hala çözemedim. gerçi bugün uğraşamadım ama bakacağım tekrar..
-
Hocam muhtemelen buradan cevap bulamayacaksın. Eğer çözümü yapamazsan kesinlikle stackoverflow a sor. Gerçi sana akıl vermek benim işim değil illaki düşünmüşsündür. Birde çözümünü bulursan burayada yaz ki belki google dan arayıp bulur aynı sorunu yaşayanlar.
-
şimdi stackoverflow a sorarsam, aramalarda gözükür hoş olmaz :) dikkat edersen buraya koyarken bile sorunun resmini çekip koydum :)
dediğin gibi buradan cvp çıkma umudum kalmadı artık.. asistana soracağım yarın sağolasn
-
takım arkadaşı çözmüş olayı baya kolay sorguymuş yaa..
MATCH (a)-[:BORN_IN]->(p)<-[:FILMED_IN]-(m) return a.name as Actors;

unbalanced tarafından 08/May/14 10:49 tarihinde düzenlenmiştir