folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Neo4j CYPHER İle İlgilenen Var Mı?

Neo4j CYPHER İle İlgilenen Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selam arkadaşlar bir sorunun içinden çıkamadım var mı bilgisi olan. 3 tane ilişki kullanmak gerekiyor soru şu

aşağıdaki resimde nodelar, relationslar ve fieldler verili

sorgumda aşağıda, çalıştırınca aşağıdaki tabloyu alıyorum.. 

şimdi sorgunun devamını getiriyorum

match (a)-[:ACTED_IN]->(b)-[:FILMED_IN]->(c)-[BORN_IN]->(d) return  a.name,b.title,c.name,d.name limit 1000;

şeklinde yapınca sonuç boş dönüyor. aslında burada da bana konum adları dönse o zaman where i yazar işin içinden çıkarım.. 

şöyle yapınca 

match (a)-[:ACTED_IN]->(b)-[:FILMED_IN]->(c)<-[BORN_IN]-(d) return  a.name,b.title,c.name,d.title limit 1000;

d bu sefer movies node unu temsil ediyor d.name boş geliyor, d.title yapınca film geliyor.. kaldım böyle :) bi kaç saattir uğraşıyorum. 2 soruyu yaptım, bunda kaldım şimdilik..

bilgisi olan varsa en azından fikir bekliyorum, teşekkürler

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Neo4j ' sorgulama dilinden anlayan olduğunu sanmam hocam. Graphlarda mı kullanılıyordu neydi o. Ayrık Matematik almıştım Yıllar yıllar önce bizim hoca bahsetmişti.

Kolay gelsin.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

evet hocam graph :) , aslında hoşuma gitti benim bu olay , ilişkileri ortaya çıkarıyorsun v.s. çok da zor bir şeyi yok gibi ama bu sorgu biraz karışık geldi.

bakalım öyle ya da böyle çözeceğim :) 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bi kere up yapayım hala çözemedim. gerçi bugün uğraşamadım ama bakacağım tekrar.. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Hocam muhtemelen buradan cevap bulamayacaksın. Eğer çözümü yapamazsan kesinlikle stackoverflow a sor. Gerçi sana akıl vermek benim işim değil illaki düşünmüşsündür. Birde çözümünü bulursan burayada yaz ki belki google dan arayıp bulur aynı sorunu yaşayanlar.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

şimdi stackoverflow a sorarsam, aramalarda gözükür hoş olmaz :) dikkat edersen buraya koyarken bile sorunun resmini çekip koydum :) 

dediğin gibi buradan cvp çıkma umudum kalmadı artık.. asistana soracağım yarın sağolasn

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

takım arkadaşı çözmüş olayı baya kolay sorguymuş yaa..

MATCH (a)-[:BORN_IN]->(p)<-[:FILMED_IN]-(m) return  a.name as Actors;	

unbalanced tarafından 08/May/14 10:49 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 977 Toplam Mesaj: 7