folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Neodymium Magnet İle Enerji Üretimi...

Neodymium Magnet İle Enerji Üretimi...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Erkek

Arkadaşlar youtube' a free enerjy yazdığımızda çeşitli videolar çıkmakta en çok benim ilgimi şu çekti bu mümkün müdür ? Bi fikirlerinizi alsam ?

http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_549717&feature=iv&src_vid=QrYmCvPkP7Y&v=QRSGjC0K4bw

Ne Mutlu Türk Doğana..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bonibon
    Bonibon's avatar
    Erkek

adam numarasını açıklamış videoda zaten gerçek değil diyor

om mani padme hum
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Erkek

iyi de mantıksız açıklamış başka bir çok yerde gördüm , saat piliyle motor mu çalışır .

Ne Mutlu Türk Doğana..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

Tbt de bir arkadaş bu tarz konuları görmekten bıkıp, en sonunda böyle bir şey icat etti haberin yokmu. Forumda araştırsan görürsün halbuki

destination@tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

Perendev  ben buna takmış durumdayım..

http://www.youtube.com/watch?v=5CfVtY9N2kY

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/1.htm

PİLSİZ EL FENERİ

Neodyum (Neodymium) mıknatıslar, çok sarımlı bir bobin ve yüksek kapasiteli kondansatör kullanarak pilsiz el feneri yapımı.

Pilsiz el fenerinin çalışma mantığı Faraday indüksiyon yasası ile ilgili. Aşağıdaki animasyondan görüldüğü gibi, mıknatısın bobine yaklaşması ve bobinden uzaklaşması, indüklenen gerilimin yönünü değiştiriyor. Bobinde indüklenen gerilimin değeri, mıknatısın oluşturduğu manyetik alanın büyüklüğüne, mıknatısın hareket hızına ve bobinin sarım sayısına bağlı. 

YAZI: pdf dosyayı incelemek için tıklayın

Bilgi sayfaları  (datasheets)

Neodyum mıknatıslar

Yüksek kapasiteli kondansatör

2N3819 JFET

...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Enerji üretimi derken yoktan var etmek yani freeenergy denen olay mümkün değildir.Milyon kez açıklandı benzer konularda.

Enerji ancak birbirine dönüştürülebilir.Yani kinetik enerjiyi neodmiyum mıknatıs veya herhangi bir güçlü mıknatıs ve bir bobin yardımıyla elektrik enerjisine dönüştürebilirsin.

Yani basit generator prensibine göre iki sabit karşılıklı mıknatısın arasında belli bir elektrik alan oluşur. Bu elektrik alan içinde tel çerçeve şeklinde (ki bu bobin oluyor) döndürmeye başlarsan telin üzerinde değişken bir akı oluşur. Bu da telin elektrik alan içerisindeki açısına göre farklı akı değerleri anlamına gelir. Bunun sonucunda prizlerimizde kullandığımız sinusoidal elektrik akımı oluşur.

Şu anda bütün elektrik santrallerinde (güneş enerjisinin panelle kullanımı dışında) elektrik enerjisi bu yolla üretilir.

Nükleer santrallerde bile atom reaksiyonundan dolayı oluşan büyük ısı kanallardan geçirilerek kazanlardaki suyun aşırı ısınmasını ve yüksek basınçta buhar oluşmasını sağlar.

Sonra bu buhar pervane benzeri bir yapıdan geçirilerek pervanenin çok hızlı dönmesine neden olur. Bu pervane de az önce yukarıda belirttiğim generatör yapısına bağlanarak elektrik enj üretilir.

Umarım bu açıklamadan sonra hala biri ama şu videoda free energy diyor demeyin küfredicem artık :)

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Free energy diyenin ağzına kürekle vurasım geliyor amk.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    theagartaman
    theagartaman's avatar
    Erkek

free energy hakkındaki en önemli projeyi nikola tesla planlamıştı.

planlamış olduğu devasa tesla bobinleriyle tüm dünyaya bedava kablosuz elektrik sağlıyacaktı.bunuda engellediler onun dışında başka böyle bi proje var mı bilmiyorum ancak

şöyle bişey vardı ama verimi çok düşük denedim ve ancak miliamper üretebildim.

http://www.youtube.com/watch?v=gdKynJPjANo

bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Erkek
    theagartaman bunu yazdı

free energy hakkındaki en önemli projeyi nikola tesla planlamıştı.

planlamış olduğu devasa tesla bobinleriyle tüm dünyaya bedava kablosuz elektrik sağlıyacaktı.bunuda engellediler onun dışında başka böyle bi proje var mı bilmiyorum ancak

şöyle bişey vardı ama verimi çok düşük denedim ve ancak miliamper üretebildim.

http://www.youtube.com/watch?v=gdKynJPjANo

video daki cihazları araştırdım doğruluğu var sanıyorum. ama gözümle görmem lazım :) bu arada o adamın yaptığında anten yerine güç kablosu takıyor olmasın ?

Ne Mutlu Türk Doğana..
Toplam Hit: 5792 Toplam Mesaj: 10