Neodymium Magnet İle Enerji Üretimi...
-
Arkadaşlar youtube' a free enerjy yazdığımızda çeşitli videolar çıkmakta en çok benim ilgimi şu çekti bu mümkün müdür ? Bi fikirlerinizi alsam ?
http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_549717&feature=iv&src_vid=QrYmCvPkP7Y&v=QRSGjC0K4bw -
adam numarasını açıklamış videoda zaten gerçek değil diyor
-
iyi de mantıksız açıklamış başka bir çok yerde gördüm , saat piliyle motor mu çalışır .
-
Tbt de bir arkadaş bu tarz konuları görmekten bıkıp, en sonunda böyle bir şey icat etti haberin yokmu. Forumda araştırsan görürsün halbuki
-
-
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/1.htm
PİLSİZ EL FENERİ
Neodyum (Neodymium) mıknatıslar, çok sarımlı bir bobin ve yüksek kapasiteli kondansatör kullanarak pilsiz el feneri yapımı.

Pilsiz el fenerinin çalışma mantığı Faraday indüksiyon yasası ile ilgili. Aşağıdaki animasyondan görüldüğü gibi, mıknatısın bobine yaklaşması ve bobinden uzaklaşması, indüklenen gerilimin yönünü değiştiriyor. Bobinde indüklenen gerilimin değeri, mıknatısın oluşturduğu manyetik alanın büyüklüğüne, mıknatısın hareket hızına ve bobinin sarım sayısına bağlı.

YAZI: pdf dosyayı incelemek için tıklayın

Bilgi sayfaları (datasheets)
Neodyum mıknatıslar
Yüksek kapasiteli kondansatör
2N3819 JFET
-
Enerji üretimi derken yoktan var etmek yani freeenergy denen olay mümkün değildir.Milyon kez açıklandı benzer konularda.
Enerji ancak birbirine dönüştürülebilir.Yani kinetik enerjiyi neodmiyum mıknatıs veya herhangi bir güçlü mıknatıs ve bir bobin yardımıyla elektrik enerjisine dönüştürebilirsin.
Yani basit generator prensibine göre iki sabit karşılıklı mıknatısın arasında belli bir elektrik alan oluşur. Bu elektrik alan içinde tel çerçeve şeklinde (ki bu bobin oluyor) döndürmeye başlarsan telin üzerinde değişken bir akı oluşur. Bu da telin elektrik alan içerisindeki açısına göre farklı akı değerleri anlamına gelir. Bunun sonucunda prizlerimizde kullandığımız sinusoidal elektrik akımı oluşur.
Şu anda bütün elektrik santrallerinde (güneş enerjisinin panelle kullanımı dışında) elektrik enerjisi bu yolla üretilir.
Nükleer santrallerde bile atom reaksiyonundan dolayı oluşan büyük ısı kanallardan geçirilerek kazanlardaki suyun aşırı ısınmasını ve yüksek basınçta buhar oluşmasını sağlar.
Sonra bu buhar pervane benzeri bir yapıdan geçirilerek pervanenin çok hızlı dönmesine neden olur. Bu pervane de az önce yukarıda belirttiğim generatör yapısına bağlanarak elektrik enj üretilir.
Umarım bu açıklamadan sonra hala biri ama şu videoda free energy diyor demeyin küfredicem artık :)
-
Free energy diyenin ağzına kürekle vurasım geliyor amk.
-
free energy hakkındaki en önemli projeyi nikola tesla planlamıştı.
planlamış olduğu devasa tesla bobinleriyle tüm dünyaya bedava kablosuz elektrik sağlıyacaktı.bunuda engellediler onun dışında başka böyle bi proje var mı bilmiyorum ancak
şöyle bişey vardı ama verimi çok düşük denedim ve ancak miliamper üretebildim.
-
theagartaman bunu yazdı
free energy hakkındaki en önemli projeyi nikola tesla planlamıştı.
planlamış olduğu devasa tesla bobinleriyle tüm dünyaya bedava kablosuz elektrik sağlıyacaktı.bunuda engellediler onun dışında başka böyle bi proje var mı bilmiyorum ancak
şöyle bişey vardı ama verimi çok düşük denedim ve ancak miliamper üretebildim.
video daki cihazları araştırdım doğruluğu var sanıyorum. ama gözümle görmem lazım :) bu arada o adamın yaptığında anten yerine güç kablosu takıyor olmasın ?