folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Nerden Nereye...

Nerden Nereye...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

Bugün tarih arşivini karıştırıyodum.lozan anlaşmasını dedim.hay okumaz olaydım.şimdi niye okulda bize anlaşmanın tamamını vermediklerini daha iyi anlıyorum.insanın moralini bozuyo.ama ne yapalım demek ki o tarihte şartlar onu imzalamamızı gerektiriyomuş.keser döner, sap döne,r dünya döner, bu işler parayla değil sırayla demek ki

tarih:1500 ler

Sultan Süleyman ın bir resmi belgede geçen ünvanı:

"Ben ki Sultan-i salâtin-i zaman burhân-i havakın-i avân tâc-bahs-i husrevân-i cihan zillullâhi'1-meliki'l-mennân Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin ve Anadolu'nun ve Şam ve Halep ve Karaman ve Rûm'un ve vilâyeti-i Dulkadriye'nin ve Diyârbekir'in ve Azerbaycan ve Van'ın ve Budun ve Tamisvar vilâyetlerinin ve Mısır'ın ve Mekke'nin ve Medine'nin ve Kudüs'ün ve Halilü'r-Rahmânin külliyen diyâr-i Arab’ın ve Yemen'in ve Bağdad ve Basra ve Cezayir vilâyetlerinin ve dahi nice memleketlerin ki âbâ-i kiram ve ecdâd-i izamim -enârallâhü berâhinehüm- kuvvet-i kahire ile fetheyledikleri ve cenabı-i celalet-meâbim dahi tig-i âtes-bâr simsîr-i zafernigârim ile fetheyledigim nice diyarın sultanı ve pâdişâhı hazret-i Sultan Bâyezıd oğlu Sultan Selim Han oğlu Sultan Süleyman Şah Hân'ım"

tarih:1900 ler

Lozan barış anlaşmasının başından bi kesit:

lozan

Ayrıca çok şekersin :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Recoba_20
    Recoba_20's avatar
    Erkek
    bişe anlamadım biraz açıklarmısın üstteki yazıyı

**D-A-Ç-K-A** ----- **L-İ-S-E**
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

Recoba_20 bunu yazdı:
    -----------------------------
    bişe anlamadım biraz açıklarmısın üstteki yazıyı

diyor ki sultan süleymana bile kalmadı bu dünya... 

Ayrıca çok şekersin :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

"KIIIIIIIRAL"

o "I" ne oluyor?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek
    Spacheata bunu yazdı:

Sultan Süleyman ın bir resmi belgede geçen ünvanı:

"Ben ki Sultan-i salâtin-i zaman burhân-i havakın-i avân tâc-bahs-i husrevân-i cihan zillullâhi'1-meliki'l-mennân Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin ve Anadolu'nun ve Şam ve Halep ve Karaman ve Rûm'un ve vilâyeti-i Dulkadriye'nin ve Diyârbekir'in ve Azerbaycan ve Van'ın ve Budun ve Tamisvar vilâyetlerinin ve Mısır'ın ve Mekke'nin ve Medine'nin ve Kudüs'ün ve Halilü'r-Rahmânin külliyen diyâr-i Arab’ın ve Yemen'in ve Bağdad ve Basra ve Cezayir vilâyetlerinin ve dahi nice memleketlerin ki âbâ-i kiram ve ecdâd-i izamim -enârallâhü berâhinehüm- kuvvet-i kahire ile fetheyledikleri ve cenabı-i celalet-meâbim dahi tig-i âtes-bâr simsîr-i zafernigârim ile fetheyledigim nice diyarın sultanı ve pâdişâhı hazret-i Sultan Bâyezıd oğlu Sultan Selim Han oğlu Sultan Süleyman Şah Hân'ım"

Böyle bi ismin olduğunu düşünsene ve bununla öss'ye girdiğini :)

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreammaker
    dreammaker's avatar
    Erkek

puuuuuuuahhhhhhhhhhhhhh :)))

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Erkek

o ünvan ve sıfatlarını yazıyor, yazıyor ferman eyliyor. Sonrada sonuna ekliyor :

"senki frenk kralı" bitti. Memleketinizde dans denilen.. diye başlayan meşhuur fermanını yolluyor.100 yıl boyunca tırsıyor kahpe evropa.. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek
    dreammaker bunu yazdı:

XD Direkt össeye alırlar zaten. "Tamam evladım sen gel..." şeklinde. Zaten adam ismini böyle yazabiliyorsa 24 saat kesintisiz online kafa 1500 şeklinde dolaşıyordur...

Mahkemede bu durum olsa hakim direkt beraat verir ya, ismini bidaha sormaz...

Yada telefonda hışımla ismini kodlamasını isteyen bir opertaörü düşünsenize... " Kodlayınız lutfenn!" XD Spell plss! :D Hay senin anneciğini...

Senin ismin ne? ..... bilmem ne şahı bilmem nereni sahibi kıymetli sultan selim.
    Peki seninki ne?  Ali can efendim...
    Tüü senin sıfatına. Sende adammısın? Bi isme bak bide seninkine. Ali canmışş, setteeer...

Gece gece beni yıktınız yerlere eylediniz revan, allahta aynısını size yapsın emii XD

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
Toplam Hit: 822 Toplam Mesaj: 8