Nereye Gidiyoruz
-
Yazıya nerden başlayacağımı aslında bilmiyorum galiba biraz karman çorman birşey olucak
Uzun bir süredir işsizim yaklaşık 5 aydır kendi isteğimle bıraktım agustosta askere gideceğim için rahat yaşıyorum şu anda anlayacağınız.
Devletten işssizlik maaşı alıyorum 700 tl banada yetiyor sigara filan dışarda gezmek derken vs..
Günümün çoğunu bilgisayar başında geçiyorum yanında tv de açık nette ne yaptığıma gelince bi bokta yapmıyorum işin açıkcası tahribat facebook oyun filan vs..
Boşta olunca insan çok rahat bir şekilde etrafını izleyebiliyor rahat rahat..
Bazen öle boş boş dolaşmaya çıkıyorum hep somurtan hep şikayetçi insanları görüyorum herkez birşeylerden şikayetçi olmuş öle yaşıyor.
Hayat çok pahalı onu almak istiyorum yok çok kaliteli birşey aldım yok ben alamam çok pahalı aldığım para yetmiyor
Arkadaşım bana ihanet etmiş yok evdekiler beni anlamıyor kız arkadaşımla kavga ediyorum daha bir sürü şey..
Niye mutlu değiliz hiç birşeyden yada neden olamıyoruz genel olarak herkezin derdi para para olunca mutlu olucağına inanılmış.
Ama para diyince öle ufak meblağlar değil çok param olsun sınırsız olsun her istediğimi yapabileyim her istediğimi alabileyim diyoruz.
Ama halimize şükretmeyi bilmiyoruz çoğu zaman oysaki çok daha kötü durumda olanlar var dimi..
Aslında başımıza parayı getirerek en büyük hatamızı yapmışız onur haysiyet şefef dostluk arkadaşlık aileden önceye koymakla..
Sonra devlet başbakan cumhurbaşkanı bilmem ne diye bahaneler uydurmuşuz hher yerde aynı bu başbakan cumhurbaşkanı millet vekili askeri polisi vatandaşı insan hepside paranın kölesi para demek güç demekmiş..
yahu soruyorum dünyalar senin olsun ne götürüyosun öbür tarafa hiç birşey...
Peki niye böle yapıyoruz ? rahat yaşamak için bilmem ne için vs...
Bahane..
Yahu bir çoğumuz biliyoruz ki dedelerimiz ananelerimiz yer yatağında yatmışlar bilmemne...
O zamanlar porshe mi vardı ferrarimi vardı kuş tüyü yatak mı vardı
İş adamlarımı vardı yoktu..
Şimdiki iş adamları ada satın alıyorlar afedersin bi yerine mi sokucaksın adayı yok torunlarım için bilmem ne için boşver abi kes palavrayı o adayı alıcağın parayla 100 tane gerçekten ihtiyacı olan kişiye ev alırdın en azından hayır duası alırdın..
Onu geçtim yok terör diyoruz abi biz kendimiz bu piyasayı yaratmışız bu terörden beslenen bir dolu insan var ve yine para orda dağa çıkan salaklarda yok ideoloji bilmem ne şeyler sayıklıyor siktir lan ordan sen orda domuz ti yerken pislikte yatarken senin sayende bir çoğu kuş tüyü yataklarda yatıyor.
Yok askerlikmiş bilmem neymiş amerikamış israyilmiş iranmış herşey daha çok para için güç eşittir para olmuş. Herşeyi bununla bağdaştırabilirsiniz.
Daha bir çok şey var
Eğer istenilseydi sonsuza kadar bu dünyada herkez eşit birşekilde ve en güzel konforda yaşabilirdi zengin fakir ayrımı olmaksızın bu doğal kaynaklar güzellikler hepsi bize yeterdi.
Ama insan oğlunun aç gözlülüğü yakında herşeyi bitiricek her şey yok olucak ve belkide yeni ve tertemiz bir dünya düzeni..
Nereye gidiyoruzun asıl cevabı bu sanırsam..
Şaçmaladım az sanırsam ama herkez gayet net biliyor para hırs güç bende olsunları belki aşabilirsek daha iyi bir dünyaya kavuşabiliriz .
-
Aslında zengin yada ne bileiym sosyal konum sahibi olan insanların ezikliğinden kaynaklanıyor hepsi.En sağlam psikolojiye sahip olduğunu sandığımız insanların bile aslında en acınası ezikler olduğunu anladım ben bu hayatta nedeniyse çok basit ; Gerçekten güçlü olan hiç kimse daha güçlü olmak için uğraşmaz uğraşmayı bırak aklına bile gelmez insan ne kadar güçlü olursa olsun kendini daima bilinçli yada bilinçsiz "ezik" hisseder.
Tüm mesele rasyonel davranabilmekte aslında ama öyle insanı araki bulasın..Hepimiz duygusal davranıyoruz günlük işlerimizde bile duygusal davranıyoruz.En basidinden bi yere gidicem ; iki güzergah var birisi içgüdüsel olarak daha kısa geliyor ama hiç tutupta ölçmedim yani bariz şekilde daha kısa değil.İşte bu gibi sıradan ama duygusal, hiç bir mantığa dayanmadan alınan kararlarımız bizi irrasyonelliğe itiyor ve bu artık bir alışkanlık haline geliyor.Hal böyle oluncada aklımızla değil içgüdülerimizle birer hayvan gibi hareket ediyoruz hepimiz.Bu karmaşık meselenin kökeni bu ; dürtüsel kararlarımız.
Okuduğum bir kitapta buna çok güzel bir örnek vardı :
Bir grup deneğe ücretsiz bir şekilde kura bileti veriyorlar.Kuranın büyük ikramiyesi $100 dolar.
Biletleri verdikten sonra denekleri belli gruplara ayırıp bir gruptakilere "ücretsiz" aldıkları bilete karşılık $10 dolar teklif ediyorlar, bir gruptakilere $15 son gruptakilere ise $43.75 son gruptaki deneklerden hiç biri biletini bu paraya satmıyor.Mantıklı gibi görünebilir ama mantıksızlığın daniskası. Çünkü rakamın küsüratlı ve ücretsiz alınan birşey için iyi bir fiyat olması deneklerde ikramiyenin kendi biletlerine çıkacağı düşüncesi uyandırıyor.Tüm bu düşünce denekler farkında dahi olmadan tamamen bilnç altlarında içgüdüsel bir şekilde olup bitiyor. -
Hocam bunun sebebi insanlar .
Kötü insan herşeyi yapar aklına ne gelirse artık .
Türkiyede zaten parasızlık önemli sorun teşkil ediyor bunu hepimiz çok iyi biliyoruz .
Azla yetinme diye birşey olmaz hocam bu devirde adamın aldığı asgari ücret zaten 700 lira 400 lirasını kiraya verse 150-200 de fatura ıvır zıvır bu adam ne yiyecek
ne içecek.
Geriye kalan 100 lirayla adam 1 ay nasıl geçinsiz boğaz bu sonuçta ekmeği var suyu var alışverişi var çocuğun varsa okul masrafları var var da var .
-
Yer yatağından , ekmek soğandan şikayetçi değiliz . Sıkıntıyı çıkaran tepedekiler, adam 700 lira maaş veriyor bunun yarısından çoğu kiraya her ay zam gelen faturalara gidiyor kısacası devlet verdiği paranın yarısını alıyor : )kalan para ekmek soğana bile yetmiyor .Sen kuru ekmek yerken seni düdükliyenler sabah kahvaltısını sahil kenarında yapıyor. Bu saatden sonra hiç birşey değişmicek tepeye zamanında geçenler her geçen gün dahada fazla kazanıcak vatandaşda ameleliğe devam edicek hiçde birşey yapamayız böyle gidicek
-
Genel anlamda haklısın aç gözlü bu insan oğlu ancak 700 tl ye çok rahat geçiniliyor gibi bir imaj okudum yazından o çok yanlış bi aile geçinmeye çalışanlar var o parayla o yüzden mutsuz oluyorlar.
-
ersn Bico değerli müridler yazdıklarınıza katılmamak elde değil yetmemesi değil yeter aslında insanların hırs yapması kaynaklı sanıyormusunuz ki bu kadar vergi bilmem ne hepsi devlet millet yararına kullanılıyor hayır .
Bunların bir çoğu başka insanların cebine giriyor..
En basitinden dünyanın en pahalı petrolünü kullanıyoruz niye rant yapılmış yaptırılmış insanlar tarafından dünyanın en zengin insanı olun ne farkeder 3 metrekare yer gideğin yer acaba multi milyarder olunca sonsuza kadar mı yaşıyacaksın bu asıl anlatmak istediğim dünyadaki her insan eşit olsaydı bu zorlukları kimse çekmezdi peki neden biz bunu yapıyoruz miras meselesi yüzünden kardeş kardeşi öldürür olmuş niye ?
Kesin ve net bir cevabı varmı
başkasının mutsuzluğuyla mutlu olmak mı herşey
Aslında bakarsanız gerçekten çok iyi şartlarda yaşıyoruz
Ersn hocam peki afrikadaki aç insanlar gibi olsaydınız neyden şikayet edicektiniz bu sefer yetmiyor değil açız diyicektiniz
Düşüncelerinizde haklısınız haksızsınız demiyorum ama içimizde bir türtü var her kişide olan siz 2 milyar maaş alsaydınız inanın yetmiyor diyicektiniz yine öle bir aç gözlülüük varki içimizde hiç bir maddiyat bize yetmiycektir.Gerçekten
-
İlluminatinin Yeni Dünya Düzeni Hocam.
-
DrKill bunu yazdı:
-----------------------------Genel anlamda haklısın aç gözlü bu insan oğlu ancak 700 tl ye çok rahat geçiniliyor gibi bir imaj okudum yazından o çok yanlış bi aile geçinmeye çalışanlar var o parayla o yüzden mutsuz oluyorlar.
-----------------------------Yok hocam yanlış yansıtmış olabilirim kendimden bahsettim tek kişiden tek bireeyden bana yetiyor dedim benim anlatmak istediğim çok parası olan insan bunu paylaşmak yerine daha çok olsun diyor doymuyoruz yani şimdi bana sorsan senin sınırsız paran olsaydı paylaşırmıydın desen burda çok rahat şöle paylaşırım böle yardım eerim diye yazar dururum ama iş gerçeği olunca ne olur bilemem benim anlatmak istediğim bu niye böyleyiz hep daha fazlasını hep daha fazlasını
-
her insan kendi hayatını yaşar , Benim babam pille yaşıyor 2 kulağıda duymuyor tekine işitme cihazı takıyor o olmasa hiç duyamıcak napabiliriz ameliyatla belki düzelir ama memur kendisi biz ne kadar git ameliyat ol desekde olmuyor niye biliyon mu o ameliyat parası bizi bir ton sıkıntıya sokar sıradan bi ameliyat değil. Yapıcak birşey varmı ? ben memur çocugu olarak dünyaya geldim,Afrikadaki cocukda afrikalı olarak dünyaya geldi , Ben şikayetçi değilim sadece bu düzene herkez gibi karşıyım , karşı çıkmayla birşey olmuyor . Hiçbirşey yapamayız , dediğim gibi parayı götüren götürüyor göte gelen bizleriz yapıcak birşey yok ağlamaya sızlamayada gerek yok benim babam ölene kadar her hafta gidip pil alıcak her sabah kalktığında o amına kodumun aletini kulağına takıcak her akşam yattığında kulagından çıkarıcak , Elin çocugu ise yatarken bi sorumluluğu olmıcak gelip zıbarcak yatağına , sabah kalkıp keyf yapmaya gidicek eskiden çok kızardım küfr ederdim , önceden o küfr ettiğim tepedekilere şimdi helal olsun diyorum bu millet sikilmeyi hakediyor iyi yapıyolar , tekrar soyluyorum yapıcak hiçbirşey yok ağlamayla sızlamayla olmuyor bu işler birşey de yapamayız. Afrikalı çocukda beni ilgilendirmiyor , televizyonlarda demokrasi diye anıranlar düşünsün , karınlarını doyursun.
-
ersn bunu yazdı:
-----------------------------her insan kendi hayatını yaşar , Benim babam pille yaşıyor 2 kulağıda duymuyor tekine işitme cihazı takıyor o olmasa hiç duyamıcak napabiliriz ameliyatla belki düzelir ama memur kendisi biz ne kadar git ameliyat ol desekde olmuyor niye biliyon mu o ameliyat parası bizi bir ton sıkıntıya sokar sıradan bi ameliyat değil. Yapıcak birşey varmı ? ben memur çocugu olarak dünyaya geldim,Afrikadaki cocukda afrikalı olarak dünyaya geldi , Ben şikayetçi değilim sadece bu düzene herkez gibi karşıyım , karşı çıkmayla birşey olmuyor . Hiçbirşey yapamayız , dediğim gibi parayı götüren götürüyor göte gelen bizleriz yapıcak birşey yok ağlamaya sızlamayada gerek yok benim babam ölene kadar her hafta gidip pil alıcak her sabah kalktığında o amına kodumun aletini kulağına takıcak her akşam yattığında kulagından çıkarıcak , Elin çocugu ise yatarken bi sorumluluğu olmıcak gelip zıbarcak yatağına , sabah kalkıp keyf yapmaya gidicek eskiden çok kızardım küfr ederdim , önceden o küfr ettiğim tepedekilere şimdi helal olsun diyorum bu millet sikilmeyi hakediyor iyi yapıyolar , tekrar soyluyorum yapıcak hiçbirşey yok ağlamayla sızlamayla olmuyor bu işler birşey de yapamayız. Afrikalı çocukda beni ilgilendirmiyor , televizyonlarda demokrasi diye anıranlar düşünsün , karınlarını doyursun.
-----------------------------haklısın bir çoğunda hocam baban için geçmiş olsun inş en kısa zamanda düzelme ihtimali olur tamamıyla işte bunu anlatıyorum belki farklı kelimelerle aynı şeylerden bahsediyoruz.
Bazıları rahat ve lüks içerisinde çok mutlu ama sende o kadar para olmadığı ve babanın rahatsızlığını iyileştiremediğin için mutlu değilsin.
Neden bunu yaptığımızı eşit olmadığımızı çözdüğümüz anda hiç bir sorun kalmıyacak
Düzelir mi bu düzen bu saatten sonra açıkcası bende pek sanmıyorum..