.Net Cron Yapma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

bİ projem var bu projede token sıfırlama gibi bi işlem var 24 saatte bir Token sıfırlanıyor. Bunun için php de Cron var Asp.Net de Cron var mı ? Makina kiralayacak kadar param yok . Exe dosyası olmadan nasıl çözebilirim bu işi ? Daha önce yapmış yada bilgisi olan birileri var mı ?

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam şöyle yapabilirsin..

bir token düşün bunun içine timestamp yerleştireceksin. ilgili kişi login olunca bu token dan bu timestamp i çıkarırsın.. ona göre zamanı check ettirirsin, eğer zaman geçmişse login false dönsün .. 

daha önce bir projemizde bu şekil bir şey hazırladık, tabi daha kapsamlı ve güvenli bir sistem ama kodlarını paylaşamam. Sadece bu şekilde mantıkla hareket edebilirsin.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Datetime ile yapayım yani dimi abi ? Mesela Kredi sıfırlandı SQL Tablo ya o kullanıcının kredi sıfırlanma tarihini 1 gün arttırayım daha sonra tarihler eşleşiyorsa yada tarih küçükse tekrar sıfırlansın .. Ama böyle olunca Tarih olarak o anki Telefon tarihini almaz mı ? adam tarihi 1 gün ileri atar kredi bugu bulur adam :( 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam tarihi sistemin verecek. bu token ı oluşturan senin sistemin değil mi? oraya sistemin saatini eklesin. atıyorum 27 şubat 2015 10:00

bu eleman login olmaya çalıştığında sisteme bu token ı verecek, sen de token dan bu tarihi çıkaracaksın yani  27 şubat 2015 10:00

Senin sistemin tarihi ne şuan? 28 Şubat 2015 12:37 ..

karşılaştırıyor bunları ve aradaki fark 24 den büyük olduğu için login false olacak.

Kullanıcı istediği kadar tarihi değiştirsin, token daki gömülü tarih senin sistemdeki tarih olacak. bunu webservisin ile ayarlaman lazım 

İkinci olarak kullanıcı token dan tarihi değiştirememli. Öyle bir token olacaksın ki içinde bazı bilgiler yerleştirilmiş olacak, tek bir sayının değişikliği token ın geçersiz kılmalı. O yüzden kendi token tasarımını kendin yapman lazım. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Tamamdır abi Tokenim bana göre basit kırılacak birşey değil yani TC kimlik numarası gibi birşey yaptım Userin Kriterlerini gömdüm ve 2-3 tane Web servisten gelen değişken kriterler var oraya Tarihi de gömüp Dediğini yapayım abi :) Güzel mantık aslında çok teşekkür ederim :) Hiç akılma gelmedi :D Ama güvenlik açığı çok fazla Daha Pro Guard bile yapamıyorum bakalım Url leri nasıl koruyacağız

Toplam Hit: 831 Toplam Mesaj: 5
asp.net cron