folder Tahribat.com Forumları
linefolder Java
linefolder Netbeans "Sun.Jdbc.Odbc.Jdbcodbcdriver" Hatası

Netbeans "Sun.Jdbc.Odbc.Jdbcodbcdriver" Hatası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocalar bilgisayarı değiştirdim. eski java projelerimi açmaya çalıştığımda üstteki hatayı alıyorum. kütüphaneye de ekledim jarları ama sıkıntıyı çözemedim bir türlü. bağlantı yapmaya çalıştığım kısım şoyle.

Class.forName("sun.jdbc.odbc.jdbcodbcdriver");

String url = "jdbc:odbc:Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb, *.accdb)};DBQ=" + "‪C:\\Users\\Casper-PC\\Desktop\\DENEME.accdb";

sadece ms access te sıkıntı çıkıyor. mysql de falan sıkıntı yok. Bi yardım eli atın.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

odbc kullanmadan burdaki driver ile deneyebilirsin direk msaccess e ulaşmak için

https://sourceforge.net/projects/ucanaccess/

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Hocam bir onceki surumunu indir driverin

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

hata tam olarak ne ?

sorun kutuphaneyi bulamamasi ise jar i projeye ekledikten sonra projeye sag tiklayip 'clean + build' yapip tekrar dener misin ?

black implies white, self implies other, life implies death.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam sorunu bir türlü anlamış değilim. access dışındaki veritabanlarında sıkıntı yok.(mysql yada notepaddan veri işleri yapıyor.) Ama access bağlayacağım zaman hep aynı hata. ucanacces de de hata döndürüyor. 

HATAYI YAZMAMIŞIM:

UcanaccessConnection can not be cast to java sql statement

clogu tarafından 26/Nis/16 23:31 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    clogu bunu yazdı

hocam sorunu bir türlü anlamış değilim. access dışındaki veritabanlarında sıkıntı yok.(mysql yada notepaddan veri işleri yapıyor.) Ama access bağlayacağım zaman hep aynı hata. ucanacces de de hata döndürüyor. 

HATAYI YAZMAMIŞIM:

UcanaccessConnection can not be cast to java sql statement

https://sourceforge.net/p/ucanaccess/discussion/help/thread/e90881dc/ şuraya bakmanı tavsiye ederim bende böyle bi hata almıştım Connection Sorunu idi.

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 2072 Toplam Mesaj: 6
java sun.jdbc.odbc.jdbcodbcdriver