Netmaster Cxc - 150 Port Açamıyorum
-
Netmaster marka Cxc - 150 model modem var. internette aramadığım yer kalmadı port açamıyorum. bazı yerlerde bu modemlerde port açma yok portları kendiliğinden açık yazmışlar. gerek HolyOne hocamın gerekse bulabildiğim port scannerların yardımıyla baktım hiçbir açık port gözükmüyor.
ne yapmam gerekir nasıl yapılır sevgili müridler ?
-
upnp destegi var mi bak.
kimisinde olur kimisinde olmaz , acik portlara ihtiyac duyan bazi uygulamalar ag gecidine upnp cagrisi yapar, upnp protokolu; bir nevi programlar ile modem gibi ag cihazlarinin port talebi uzerine iletisim kurdugu protokol
-
hojucuk bunu yazdı
upnp destegi var mi bak.
kimisinde olur kimisinde olmaz , acik portlara ihtiyac duyan bazi uygulamalar ag gecidine upnp cagrisi yapar, upnp protokolu; bir nevi programlar ile modem gibi ag cihazlarinin port talebi uzerine iletisim kurdugu protokol
var hocam. açık şu an. hocam ben sana pm atayım :)
DadasAdam tarafından 07/Ara/13 16:53 tarihinde düzenlenmiştir -
hacı modem sayfasının bi caps'ini atarsan port açılıp açılmayacağını / zaten açık olduğunu söyleyebiliriz.
Kullanma klavuzunda port açma ile ilgili bir olay yazmıyor.
büyük ihtimal tüm portların açık. wifi dağıtıcı gibi bir şey kullanmıyorsan eğer.
kullanıyorsan wifi dağıtıcısından açacaksın portu.
edit: la baktım benim modemin aynısı bu, port mort açma yok, zaten açık.
-
Daft bunu yazdı
hacı modem sayfasının bi caps'ini atarsan port açılıp açılmayacağını / zaten açık olduğunu söyleyebiliriz.
Kullanma klavuzunda port açma ile ilgili bir olay yazmıyor.
büyük ihtimal tüm portların açık. wifi dağıtıcı gibi bir şey kullanmıyorsan eğer.
kullanıyorsan wifi dağıtıcısından açacaksın portu.
edit: la baktım benim modemin aynısı bu, port mort açma yok, zaten açık.
tamam hocam teşekkür ederim. biraz zorladım port scanerlarda 3-4 tane açık port görünüyor. yeterlidir
-
tamam hocam teşekkür ederim. biraz zorladım port scanerlarda 3-4 tane açık port görünüyor. yeterlidir
yok hacı bütün portlar açık diye biliyorum.
al deneme yöntemi: google'a HFS yaz indir.
direk çalışan ufak bi exe (http server)
port kısmını 2200 gibi bişi yap bilinmeyen bi port. pm ile ip adresini ve portunu yaz
girio mu girmiyo mu söyliyim :)
-
Arayıp bulamamanın sebebi modemin router fonksiyonun (NAT, Port yönlendirme vb.) olmaması yani internete direkt çıkış sağlıyorsun haci. Kablo modemler ve kullandığı altyapı farklı ayrıca.
-
Daft bunu yazdı
yok hacı bütün portlar açık diye biliyorum.
al deneme yöntemi: google'a HFS yaz indir.
direk çalışan ufak bi exe (http server)
port kısmını 2200 gibi bişi yap bilinmeyen bi port. pm ile ip adresini ve portunu yaz
girio mu girmiyo mu söyliyim :)
outmost bunu yazdı
Arayıp bulamamanın sebebi modemin router fonksiyonun (NAT, Port yönlendirme vb.) olmaması yani internete direkt çıkış sağlıyorsun haci. Kablo modemler ve kullandığı altyapı farklı ayrıca.
çok iyi ya :) sağol daft hocam mutlu oldum bak şimdi :D
outmost hocam aynen haklısın. ufak bir interfacesi var aslında, modemin durumu sinyali dışında bir işlem yapamıyorsun :)
sağolun beyler sorunum çözüldü :)