folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Network Dersi İle İlgili Bir Soru

Network Dersi İle İlgili Bir Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek

ii aksamlar hocalar yarına benım netwok sınavım var  ılk mıdterm de de cıkmıstı bu tur sorular ama e malum mıdterm den fınale kadar kac hoca gectı ustumuzden unuttum gıttı bu konuyu arastırdım bıraz ama duzgun bı acıklama bulamadım sorum su ;

10 mb lık bır dosyayı 10 mbp ıle ne kadar surede gelır hoca bunu turevletecek yanı bundan daha kazık olacakdır ama mantıgı kavramam lazım bılen yardımcı olabılırse cok sevınırım

Hayattaki en güzel şeyler : Ya kanun dışı, ya ahlak dışı ya da şişmanlatıcıdır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek

kimse bılmıyo mu hesapları :S :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Anakroniq
    Anakroniq's avatar
    Erkek

ILKER06 bunu yazdı:
    -----------------------------

ii aksamlar hocalar yarına benım netwok sınavım var  ılk mıdterm de de cıkmıstı bu tur sorular ama e malum mıdterm den fınale kadar kac hoca gectı ustumuzden unuttum gıttı bu konuyu arastırdım bıraz ama duzgun bı acıklama bulamadım sorum su ;

10 mb lık bır dosyayı 10 mbp ıle ne kadar surede gelır hoca bunu turevletecek yanı bundan daha kazık olacakdır ama mantıgı kavramam lazım bılen yardımcı olabılırse cok sevınırım

Hocam şuradaki hız birimi Mbps (megabit per second) mı yoksa MBps (megabyte per second) mı?

Aşk hiçbir zaman söylenemeyen, söylenemediği için BÜYÜK olan, sevgilinin adını dile düşürmemek için sevginin adını anmayan ve sevginin adını anmadan kendi dünyasında onu çoğaltan bi' duygudur...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scampjackal
    scampjackal's avatar
    Erkek

ne okuyon olum sen

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek

scampjackal bunu yazdı:

ne okuyon olum sen

olum mu !! 2. sı soru pdr sorusu degıl :) gorundugu uzere  bılgısayar network dersı sorusu . Anakroniq  kardsım ewet orası per/second mbps olacakdı o kafayla dıkkat etmemısm de dun ugraslar sonunda cozdum

10 * 1024*1024*8 /10*10^6  ustu bite kadar cevırıp altı da cevırıp hesaplıyomusuz :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

hocam bahsi geçen cevap sadece dosyanın yaklaşık zamanını verir sana... burada bir diğer etkili faktörde gönderilen paketlerin büyüklüğü ve gönderen ve alıcı noktalar arasında kaç tane taşıyıcı nokta olduğu,

zira giren her noktada paket içeriği kısmen değişir. işte paketin takip edeceği yolu belirlemek için kullanılan ip bilgileri vs... zaten paket daha yola çıkarken hedef ip için bir takım bilgiler sonra paketin yolda bozulma ihtimaline karşı doğruluğunu kontrol edecek bir başka ek bilgiler paketin önüne ve arkasına eklenir. bu durumda doğal olarak senin 10 Mb lik paketinin boyunu azıcık uzar... buda senin hesabında yine bir parça sapmaya yol açar. ama tabi hocan derseki switch ile bilgisayar arasındaki transfer süresi ne kadar olur 10Mbps hızla derse o başka.

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek

yok o kadar detaya ınemdı zaten sınavda patladı g..de :) saolasın kardesım genede

Toplam Hit: 1012 Toplam Mesaj: 7