Network Sniffing Hakkında Bir Soru?
-
Bir A bilgisayarı bilgisayar üzerine kurulmuş bir yazılım düşünün. Bu yazılım bir şifre aracılığı ile açılıyor ve ancak şifreyi girerek kullanılabiliyor ve bu yazılımın bulunduğu dizin AMK ağında paylaşıma açık. A'nın bağlı olduğu AMK'de ki diğer bilgisayarlar bu yazılımı A'nın paylaşıma açık dizinin de programın .exe'sini çalıştırarak ulaşıyorlar ve her seferinde bu şifreyi girerek programı açıyorlar.
Bu durumda AMK ağını sniff ettiğim bir sırada bu şifre girilirse elime düşer mi? Yazılımın client mantığını kullanmamasından dolayı düşüp düşmeyeceği kafama takıldı. Teşekkür ederim şimdiden.
-
Nasıl sniff edeceğine bağlı.
O hattı 1-1 sniff ediyorsan alırsın.
En basiti switch bazlı sniff yaparak şifreleri almak.
-
switch ler routingi nasıl yapıyor tam hatırlayamadım şimdi ama hub var ise tum veriyi alırsın
-
Localde Dhcp nin atadığı iplerin routing tabında direct ederek tek ipden ve tek porttan çıkışını sağlarsan tek taraflı ping mantığı ile localde makinanı server gibi kullanır tüm veriyi kendi makinandan geçirip sniff yapabilirsin.
Nat'tan bahsetmiyorum ama.
Artık çoğu modemde bu özellik mevcut.
-
tavsiyelerinizi araştırıyorum. evet tagext emmi hub var. sanırım kolay olacak. teşekkürler ikinize de.
-
Ne oldu bizim şarkı? :)