Neydecahsan Külü, Bi Kilo Alma Alımda Yiyah!
-
Bir kaç fıkra anlatacam. Fıkralarımız genellikle hep karadenizlilerle falan kısıtlı kalıyor, birazcık çerçeveyi gevşeteyim dedim..
Erzurum"da iki sevgili.. Her gün beraber geziyorlarmış. Gezdikleri bir günde sevgililer gününe denk gelmiş. Kızın aklında o günün sevgililer günü olduğu ama Erzurumlu oğlanın öyle işlerle ne alakası var??
Neyse kız dayanamıyor ve diyor: bugün sevgililer günü, bana bi tane gül al da ver bari! Erzurumlu aynen şunu söylüyor: "Neydecahsan külü, bi kilo alma alımda yiyah!"
Bi tanede Kelkitlilerle alakalı.. (Kelkit Gümüşhanenin bir ilçesi)
Kelkitlinin biri Erzincana gitmek için yola çıkmış. Hemde yürüyerek Erzincana gelecek.. Saatlerce yürümüş ama yol biter mi ve o kadar acıkmış, o kadar susamış ki, daha gözleri bile görmez olmuş.. Tam o esnada yolun üzeerinde kahverengi bişey bulup ağzına atmış, çiğnemeye başlamış. Birden bağırarak, "Amaaa bokmuş ya üstüne bassaydım!!"
HeeeeHeee
Bir Erzurumla ilgili bi tane daha.. (Bu gerçek)
Erzurumda Naim Hoca isimli bi tane camii hocası varmış. Her gün vaaza çıkıp, "Ey cemaat karınızı kızınızı açık giydirmeyin" diyormuş. Bir günde bu hocanın kızını görmüşler. Son derece açık ve tam sosyete bir biçimde.
Camide Naim Hoca gene aynı şeyleri sayıklarken bunun kızını görenlerden biri, "hoca efendi senin kızın niye minileri giyip dışarı çıkıyor" demiş. Naim hocada, "Eee bizim kör olmayacağa da yakışıyor" demiş
Bi tane daha Erzurumla ilgili..
Erzurumlu bi tane oğlan gözüne üniversiteli bi kız kestirmiş. Kızın yanına sokulup, "bahirem tek gezirsen" demiş. Tabi kızda çantayı erzurumlunun kafaya.. Erzurumlu çantanın etkisiyle bayılıp yere serilmiş. Aradan zaman geçip ayıldığında çantanın etkisiyle kızı iki tane görmeye başlamış. Kıza demiş ki "bahirem artık çift gezirsen"
Esasında bunlar konuşmalarla ilgili.. Yazıp anlatmayla pek komik olmuyor.. -
ben erzurumluyum harby ole kosnuyorlar :) superrr :)

-
Erzurumlu Tayyip Ude'nin yalanları fıkra gibi dilden dile dolaşıyor, il kültürünün folklorik bir parçası sayılıyor. ''Teyyo Pehlivan'' lakaplı 84 yaşındaki bu ihtiyarın anlattıkları büyük bir zevkle dinleniyor, herkes onu çok seviyor. İşte bazı örnekler....
ATA'NIN VEFASI!
Tayyip Ude'nin yalanları fıkra gibi... Taa Atatürk'e uzanıyor. İşte bir tanesi:
''Rahmetli Atatürk'ün yanında oturuyorum. Gazi, İngiltere Cumhurbaskanı ile satranç oynuyor. Hem de iddialı bir karşılaşma. Atatürk, Cumhurbaskanı'na dedi ki, 'Yenersem bana ne vereceksin' İngiliz Cumhurbaşkanı, 'Sana Kuzey İrlanda'yı veririm' dedi. Buna karşılık Atatürk de, 'Ben de yenilirsem sana Doğu Anadolu'yu vereceğim' diye konuştu. Ben hemen itiraz ettim ve Atatürk'e, 'Bizim ev n'olacak' dedim. O zaman büyük Atatürk, 'Teyyo Pehlivan'ın evi hariç' dedi. Bu kez İngiltere Cumhurbaskanı itiraz etti ve 'Teyyo Pehlivan'un evi yoksa ben Doğu Anadolu'yu ne yapayım' dedi ve satranç oynamaktan vazgeçti.
-
Ermeni uçağını taşla düşürmüş
Türkiye işgal altında, her taraf yakılıyor, yıkılıyor. Bizim Pasinler'e henüz düsman ayak basmamıs. Bir sabah uyuyorum, komsular ''Yetis Teyyo Pehlivan. Ermeni uçakları Pasinler'i bombalıyor' diye feryat ediyor. Kispetimi giydim ve dışarı çıktım. Baktım Ermeni uçakları, bomba yagdırıyor. Yerden bir tas alıp yaradana sığındım ve uçaga fırlattım. Taş pilotun kafasına isabet etti. Sarsılan pilot, aşağı baktı ve 'Yine mi sen Teyyo' dedikten sonra öldü.
-
Ronald Reagan telefon açtı. 'Teyyo bize Orta Asya'dan at lazım' dedi. Ben, 'John Wayne getirsin' dedim. Reagan, 'O bu işi yapamaz' dedi. Israrla, 'Ne olur bize atları sen getir' dedi. Gittim 2 bin atı topladım. Ben uçakla, atlar karadan Amerika'ya doğru yola çıktık. Beni Mehter Marşı ile karşılayan Reagan gözlerimden öptü.
Toplam Hit: 1795 Toplam Mesaj: 5