Nic.Tr Registrant Bilgisi
-
1 yıldır adıma kayıtlı com.tr lidomainvar adsoyad.com.tr şeklinde aracı koymadan direk nic.tr den aldım
whois bilgilerini değitirdim gizledimama en tepede Registrant bilgisi ortada eşek kadar kapı numarama kadar yazıyor o Registrant bilgisini birdilekçeyle değiştirebiliyorum ama ne yapacağımı şaşırdım sahtebir adres versem domaini kaybedermiyim sorun olurmu böyle tamamen ifşa oluyorum.
Ne yapmalıyım sizce -
örnek
http://whois.domaintools.com/cemyilmaz.com.tr
bakın en tepede adres yazıyor diğerlerini gizlesende tepedeki gizlenmiyor
insanarın adres bilgilerini ifşa etmeye nic.tr nin hakkı yok bu benim şahıs bilgimdir neden 3.kişilerle paylaşılıyor saçma sapan adres yazsam oraya olmayacak belkiiptal edecekler domaini sahtebilmemne diye böyle saçma sistem olur mu
normal domain gibi domain privacy hizmeti de yok gizleyelim -
bilen varmı ? hocalar
-
nic tr ye düzgün bi dilekçeyle başvur :D
-
ya adresi her türlü değiştirirsin o bilgileri kaldırmıyorlar işte ifşa ediyorlar adamlar komple sistemi senin için değiştirecek değiller ama yanlış adres yazacağım bu sefer fatura matura gittiği yerden geri dönecek bunlara sahte muamelesi yapıp bu sefer duraklatacaklar elalemin adresini vermekte olmaz :) bu sorunu bir şekilde halleden varsa bilmek isterim domain firmalarına da geçmek istemiyorum kendim yönetmek güzel birde bile bile 12 tl lik domaini 25 e uzatmak da mantıksız ne yapacağımı şaşırdım
-
Eğer domainin adsoyad.com.tr şeklinde ise registrant bilgisindeki ad soyad kısmını değiştiremez ve gizleyemezsin.
Ama eğer adresinin görünmesini istemiyorsan, dilekçe ile adresini kısaltaltabilir, sallama bi telefon numarası verebilirsin. Bi problem olmaz.
Son olarak nic.tr faturaları domainin registrant bilgisindeki adrese yollamıyor. Nic.tr'deki kayıtlı adrese yolluyor.
-
SPY-CX5 bunu yazdı:
-----------------------------Eğer domainin adsoyad.com.tr şeklinde ise registrant bilgisindeki ad soyad kısmını değiştiremez ve gizleyemezsin.
Ama eğer adresinin görünmesini istemiyorsan, dilekçe ile adresini kısaltaltabilir, sallama bi telefon numarası verebilirsin. Bi problem olmaz.
Son olarak nic.tr faturaları domainin registrant bilgisindeki adrese yollamıyor. Nic.tr'deki kayıtlı adrese yolluyor.
-----------------------------
bunu öğrendiğim iyi oldu yarın dilekçeyi yolluyum kısaltayım dediğin gibi ama kısaltmadan ziyade sallasam adresi olur mu ? diyelim ankaradayım adana da bir yerin adresini versem mesela çünkü kısaltsam il ilçe versem sonuçta aynı ad soyadda o ilçede kaç kişi olabilir mahalle muhtarından yine öğrenilir :) -
ilk kayit islemini guvendigin bir firmaya yaptirsaydin o firmanin bilgileri cikardi
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------ilk kayit islemini guvendigin bir firmaya yaptirsaydin o firmanin bilgileri cikardi
-----------------------------
Hocam nic.tr nin aldığı fiyattan fazla alıyorlardı birde açıkçası güvenemedim Türkiyedeki domain bayilerine