Nikon Yeni D7000′İ Tanıttı
-
Profesyonel fotoğrafçılıkta Nikon‘un eline su dökmek pek de kolay değil; gerek Sony, gerekse Canon, yaptıkları modeller çok başarılı olsalar da her profesyonel fotoğrafçının gönlünde (Leica gibi uçuk fiyatlı markaları saymazsak) bir Nikon D90 yatar.
Her yönüyle başarılı D90′ın yenisi niteliğindeki bir cihazdan beklentiler de elbette fazla olacaktır. Nitekim Nikon, bu unvanı taşıyan D7000 modeliyle 16,2 megapiksel sensör, 39 nokta otomatik odaklama, çift kart yuvası ve 25.600′e kadar ISO değerine ulaşabilen bir DSLR makine sunuyor.
Nikon’un, daha önce hiçbir DX formatlı kamerada görülmemiş düşük ışık çekim kalitesi sunduğunu iddia ettiği D7000, ayrıca 1080p çözünürlükte saniyede 24 kare video çekebiliyor.
Elbette DSLR piyasasına bu kadar iddialı girmek için, yüksek bir fiyat etiketi de olmazsa olmazlardan. Tek başına 1200 dolar, lens kitiyle birlikte 1500 dolardan satılacak olan Nikon D7000′in ülkemize geliş fiyatı ise bunun birkaç katı olabilir.
Tıklayın - Nikon D7000
-
sende olmasan teknolojiden bir haber yaşayacağım. makina harika imiş
-
herturlu canon :)
-
her profesyonel fotoğrafçının gönlünde bir Nikon D90 yatar.
o kadar saçma bi cümle olmuşki anlatmaya kelimeler kıfayetsiz kalır.
çünkü d90 giriş seviyesi bi makinadır ve prof adam bu makinayı eline bile almaz.
her nikon kullanıcısının hayali d3x makinadır.
ve şu unutulmamalıdır ki foto makinası alırken video özelliği olmamasına dikkat edin çünkü video çekmek sensör ömrünü inanılmaz şekilde kısaltıyor.
-
Canon 5D Mark II si 21 Megapixel. Ayrıca iso değeri de çok daha ileride. En önemlisi ise Nikon yeni çıkardı ama canon aylar belkide yıl önce çıkardı bu modeli. En önemlisi sensör boyutları Canonda daha büyük. Büyük sensör daha düşük ışıkta daha net görüntü demek, daha az kumlanma demek, daha yüksek çözünürlük demek. Kısace herşey olmasa bile çokşey demek. Bu makinenin tek özelliği daha düşük fiyatı olabilir.
Özetle Canon forever.
-
fastottoman bunu yazdı:
-----------------------------
çünkü d90 giriş seviyesi bi makinadır ve prof adam bu makinayı eline bile almaz.
ve şu unutulmamalıdır ki foto makinası alırken video özelliği olmamasına dikkat edin çünkü video çekmek sensör ömrünü inanılmaz şekilde kısaltıyor.
-----------------------------artik bircok yeni pro makinalarda video ozelligi mevcut ama bunu sensore etki ne kadar eder bilemiyorum eger oyle bir sey olsaydi sanmıyorum video ozelligini koysun
-
Martech bunu yazdı:
fastottoman bunu yazdı:
-----------------------------artik bircok yeni pro makinalarda video ozelligi mevcut ama bunu sensore etki ne kadar eder bilemiyorum eger oyle bir sey olsaydi sanmıyorum video ozelligini koysun
-----------------------------sensörler hakkında bilgi sahibi ol.anlarsın mesala: normal bi foto çektiğinde 1 saniyenin 250 de birinde sensöre ışık girer ve perde kapanır.video çekerken o ışık sürekli girer ve ömrü azaltır.pro makinaların bi çoğunda video özelliği yoktur.benim makina nikon d300 studyo makinası ve video özelliği yok.
illada video çekiceksen kamera almalısın.
-
su an d200 18-200 sb 800 var .. idare ediyor .. sezona d300s almayı dusunuyorum mayıs ayında hesaplattırdım 6 bin tl cektiler kısmet gelecek sezona..
-
mevcut konu varken burdan devam edelim :)
Bu makineyi almayı düşünüyorum ilk dlsr makinem olcak alırsam sizce değermi 1500 dolara