Niye Avcıyı Sokuyoruz Hayal Dünyamıza?
-
Vaktiyle adamınbirisi öğrencilerini toplamış,onlara mutlu olmanın yollarını anlatıyormuş.Birgün,”herkes gözünü kapatsın ve kendisini dilediği bir şey olarakdüşlesin.”demiş.Öğrencilerden biri kendini gökyüzünde uçan bir kuş olarak hayaletmiş.Tam böyle keyfince gökyüzünde süzülüp uçarken,bir de bakmış ki aşağıdabir avcı,elindeki tüfeğini kendisine doğrultmuş,ateş edecek.Öğrenci sıçramış vehayalinden sıyrılıvermiş.Hocası sormuş:
-Ne olduevladım?Öğrenci cevap vermiş:
-Ben kendimi bir kuşolarak düşledim hocam.Havada uçuyordum.Bir de baktım aşağıda bir avcı var.Beniavlamak için tüfeğini bana doğrultunca korkup sıçradım…Hocası:
-A çocuğum!Hayalsenin hayalin,düş senin düşün.Hayalinin içine o avcıyı niye sokuyorsun?Senhayal etmesen o avcı nasıl girsin senin hayal dünyana!…
Çoğumuz bir yandankuş olmayı hayal ediyor,diğer taraftan da düşlerimize sinsi bir avcısokuşturuyoruz.Oysa biz istemezsek avcı hayalimizin içerisine nasıl girebilirki!
SADECE YUKARDAKİ YAZI ALINTI
Aslında mevzuyu şuraya getirmek istiyorum,Türkiye de birçok şey yapılmak isteniyor bilimsel,siyasi,askeri.....vs vs olsun farketmez ne zaman biri yapmak istese biz yapamayız veya bize yaptırmazlar deniliyor eğer biz bu noktada böle düşünmezsek kim bilir neler neler yaparız.
-
Güzel yazı.
Ama hayal kurarken senin hoşuna gitmeyenler başkasının hoşuna gidebilir tabii hayali içinde...
Mesela sen yüzmekten korkarsın ama onun için deniz mükkemmel olur hayalinde.