Niye Karikatürlerde Uyuyan Adamın Üstünde Zzz Yazar ?
-
Şimdiye kadar pek dikkatimi çekmemişti de o gün birden merak ettim niye karikatürlerde uyuyan adamın üstündeki balonca zzz yazar ? Uyurken öyle bi ses mi çıkarırız ? Amacı ne ? =)
-
hmm bende karikatür çizerim ama hiç dikkat etmedim bende zzz yazıyomusum:Dama bu bi gelenek haline glmiş kalıplaşmış üstad'lar öle yapmış zamanında öle gitmiş anlıcagın bi açıklaması oldugunu sanmam:D
-
Bildigim kadariyla bu ilk olarak çinliler cikardi genelde onlarin kari.lerinde ve cizgi filmlerinde kulaniliyodu daha sonra
senpatik bir cizgi oldugu icin herkes tarafindan beyenilde ve uygulaniyor şuan belkide çinliler uyurken zzzz diye ses cikartiyolardir
-
Knight Online'da da afk olunca zzz yazıyodu. Hala yazıyor mudur bilmem ama...
-
Yaw uyumanın belirtimide o xD
-
Resistance bunu yazdı:
-----------------------------
Yaw uyumanın belirtimide o xD
-----------------------------
zaten niye diye sormuş :D uyumanın öyle belirtildiğini biliyor :D -
uyurken kişisel iletime bu şekilde yazarım ama sorunun cevabını bilmiyorum...böyle gelmiş böyle gidio :) " zzzZZZzzz ! "
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Onomatopoeia burda iddia edildiği gibi uyurken biz zzzzz a benzer bi ses çıkarıyomuşuz o yüzden.
bizim karşı odadaki burak hiç de öyle bi ses çıkartmıyo uyurken :D üst ranzadaki deniz belki.
-
Bence Karikarütler Genel itibari ile Mizah Ağırlıklı olmalarından dır. Konudaki kahramanlar Güldürü öğesine en uygun Tiplemeler olarak çizilirler, vede Pek Doğaldırki Kahramanımız Uyurken Horlayan Tür bir insanda olmalıdır. Olaya ben bu bakış açısından bakıyorum.
Toplam Hit: 1841 Toplam Mesaj: 9