No İp,Dyndns Kullananlara Bi Kaç Soru.
-
no ip,dyndns dinamik ipleri sabitlemek için kulllanlar varmı.sistem nasıl işliyor.üye olurken wan ip neyse ondan sora hep omu kalıyor.bidaha değişmiyormu.sıkıntı çıkıyormu sonradan
-
Bak ben sana anlatayım bu işin algoritmasını..Şimdi sen gidip dyndns.com da bir hesap açıp üye oluyosun.Sonra kendine bir aktif dns tanımlıyosun..Orada ornekler var, mesela; siyahbereli.homelinux.com gibi bir alanı olusturduktan sonra senden ip bilgileri istiyor.Bu ip o anki modeminin ip sidir..Sen bu ip yi oraya kaydettikten sonra TTNET ne zaman senin IP ni degistirirse degistirsin otomatik olarak dyndns.com daki application o degisen ip yi eski ip ile degistiriyor.Sen herhangi bir yerden ping siyahbereli.homelinux.com deyip ping attiginda her zaman sabit bir ip adresine sahip oldugunu zannedebilirsin.Aslinda modeminin ip si her zaman oldugu gibi dynamic..Sadece bu degisiklikleri manuel takip etmek mumkun olmadigi icin boyle bir servis faaliyet gosteriyor ve modem konfigure arayuzlerinden de erisim icin reklamlarini yapiyor...Ben calisma mantigini begeniyorum,ip ile iletisim kurmak gereken bir firewall server v.s. gibi uygulamalarda illaki senden ip numarasi isteyecek ve siyahbereli.homelinux.com yazdirmayacak uygulamalar karsina cikabilir.Kisacasi kullanim alanina gore bu uygulama etkili ve gayet yeterli olabilir...
-
no-ip i anlatm bende :)
no-ip.com dan clienti indirp üyelik alıyorsun
no-ip.com dan domain alıyorsn o sabit ipin oluyor senn
cliente mail adresi ve şifeni azıp login oluyorsun
onayladıkdan sonra bitti
not : sanırım 8 gün kullanmassan kapanıyor otomatik 15 de olabilir
Toplam Hit: 1783 Toplam Mesaj: 3