Nokia 5800'Im Var Acayip Yavaş
-
arkadaşlar yaklaşık 3-4 ay önce nokia 5800 aldım süperdi ancak şimdi mesaj yazarken çok yavaş takılıyor en son sistem güncellemelerini dahi yaptım ve şarj son 2 gündür acayip erken bitiyor gece saat 17.00 gibi koyuyorum gece 23 de alıyorm sabah 12.00 da bitti bitecek ne yapmam lazım servise versem düzelir mi ?
-
yüklediğin bi program falan varsa ondan olabilir
hafıza kartına da telefon hafızasına da format at
hala devam ediyorsa servis son çare sanırım
-
versiyon yükseltmeden kaynaklanıyor.
ne bokluksa bazı versiyonlarda bataryayı emiyor resmen yazılım.
-
v31 normal hiz.
v40 en hizlisi.
v50 en yavasi.
Guncelleme sürümleri olarak bunları söyleyebilirim. v50'de telefona çok yük geliyor. v40 telefonu rahat tutuyor. -
Bendede aynısı var şimdiye yavaş çalıştığına tanık olmadım :) Sağlam telefon yani seriye göre değişebilir senin dediğin durumda. Ayrıeten tam aksine şarjı full kullanımda bile en az 4-5 gün idare edebiliyor.
-
ne yapayım şimdi hocalar
-
activefile diye bi program var 5800 için, http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,13691.0.html , buradan indirebilirsin , çalışan programları gösteriyo ctrl/alt/delete gibi bişe , yükle bak hangi programlar çalışıyo , o an için kullanmadıklarını kapa, bi ara bendede yavaşladı bununla baktım bi sürü yüklediğim geyik şeler arka planda çalışıyomuş.
birde bu versiyon yüklemeleri bende hiç bi yavaşlatma yapmadı . v50 kullanıyorum şu anda, şarjı bitirende arkadaşın dediği gibi bi uygulamadır muhtemelen.