folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Nokia E71 Hack Nasıl Yapıldığını Bilen Varmı???

Nokia E71 Hack Nasıl Yapıldığını Bilen Varmı???

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

arkadaaşlar Nokia E71 i yeni aldım ve durum şu: telefona normal symbian programları yüklemeye çalışınca sertifika sorunu çıkıyor."sertifikanın süresi geçmiş" "hatalı sertifika" vs. gibi saçma sapan şeyler diyo... telefonun C:\sys\bin  adresine bi dosya atmak lazım ama normal uollardan bu klasörlerle ilgili işlem yapılamıyor ... bunu düzeltmek için de telefon yazılımını hacklemek gerekyomuş... ben tarihi 1 yıl geri alarak x-plore programını yüklemeyi başardım(heralde sertifika kullanılır haldeymiş ozamanlarda) ama bu yöntem her programda işe yaramıyor... 24 saattir bunu nasıl düzeltebilcemi araştırıyorum hepsini araştırdım ama cepsitelerinde işe yaricak bişe bulamadım... bi yardımcı olursanız sevinirim...

şimdiden teşekkürler...

not: -Hellocabride.sisx benim telde kurulyo ama çalışmıo o yöntemi denedim

-"APP TRK" içindahili program felan dio onu da yüklemio 

valar morghulis ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UploaDeR
    UploaDeR's avatar
    Erkek

nokia nın yeni tüm telefonlarında varmıdır bu ? :S 

bende 5800 tube almayı düşünüorm yakın zamanda gircekdesenize pff

geçen gün donanım haberde 100adet imei mi lisans mı ne bişi vardı hepimiz ortak alalim istedimiz kadar program oyun yükleriz diyorlardi tam anlamadım çünki samsung ve benq kullanıcısıyım bi oralara bakarsan bide nokia forumlarına iyi olr  

Bizim yaptığımız paylaşımlar , o kadar emeğe bir gün de başkalarının yaptığı (Ç)ALINTI lar kadar değer verseniz ne olur ?ölmessiniz...,, ATEİZM ! ATeist Üye
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

yardım için saol kardeş ... anladıım kadarıyla programlar için sertifikalandırma yapmayı bilen birileri var burda ...ama o haberi bulamadım...

bildiğim kadarıyla nokianın son çıkan modellerinin hepsinde var bu sertifikalandırma felan...yüklicen programın sertifikası olmadan yüklettirmiyo ...

kullanıcaam programları sertifikalandırmayla felan çalıştım biraz ama internette biyerden dosyanın yada sertifikanın imzalanmasımı ne ole bişe gerekyo onu yapamadım... symbiansigned sayfası ile yapılıyor bu internetten imza alma kısmı ama sayfa bayaa bi değişmiş internetteki kaynaklarda da eski sayfaya göre anlatıyo sanırım...neresine tıklayıp nasıl işlem yapıcamı bilmediim için bunuda yapamıyom...

bide telefonu hacklemek yöntemi var (kesin çözümmüş... ondan sonra program yüklerken sorun çıkartmıyomuş...) ama o yöntemlerde bu E71 de işe yaramıo... telefonun yazılımı son çıkan old için sanırım henüz hack yöntemi bulunmamış bu yüzden heralde cep sitelerindeki yöntemlerde işe yaramıyo...

valar morghulis ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UploaDeR
    UploaDeR's avatar
    Erkek

Serdarr bunu yazdı:
    -----------------------------

yardım için saol kardeş ... anladıım kadarıyla programlar için sertifikalandırma yapmayı bilen birileri var burda ...ama o haberi bulamadım...

bildiğim kadarıyla nokianın son çıkan modellerinin hepsinde var bu sertifikalandırma felan...yüklicen programın sertifikası olmadan yüklettirmiyo ...

kullanıcaam programları sertifikalandırmayla felan çalıştım biraz ama internette biyerden dosyanın yada sertifikanın imzalanmasımı ne ole bişe gerekyo onu yapamadım... symbiansigned sayfası ile yapılıyor bu internetten imza alma kısmı ama sayfa bayaa bi değişmiş internetteki kaynaklarda da eski sayfaya göre anlatıyo sanırım...neresine tıklayıp nasıl işlem yapıcamı bilmediim için bunuda yapamıyom...

bide telefonu hacklemek yöntemi var (kesin çözümmüş... ondan sonra program yüklerken sorun çıkartmıyomuş...) ama o yöntemlerde bu E71 de işe yaramıo... telefonun yazılımı son çıkan old için sanırım henüz hack yöntemi bulunmamış bu yüzden heralde cep sitelerindeki yöntemlerde işe yaramıyo...

-----------------------------

100adet sertifika 100ytl galiba öyle bişi vardı tam hatırlamıyorum konuyu bulursam link atarım ileri de bana da lazım olucak kötü bişimiş bu sertifika işi :S 

Bizim yaptığımız paylaşımlar , o kadar emeğe bir gün de başkalarının yaptığı (Ç)ALINTI lar kadar değer verseniz ne olur ?ölmessiniz...,, ATEİZM ! ATeist Üye
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek
    tmm saol kardeş... bende araştırmaya devam ediyom...3-5 tane scep tel forumuna daa üye oldum bu sayede ... kesin bi çözüm felan bulursam bende cevap yazarım ilerde sende kullanırsın :)

valar morghulis ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eXeLanS
    eXeLanS's avatar
    Erkek
    http://www.maxicep.com/symbian-destek/symbian-os9-programlari-sertifikalama-islemi-yeni-maxicep-farkiyla-57299.html
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek

helloOX

araştır biraz, zahmetli ama.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

arkadaşlar ilginiz için teşekkürler...

verdiğiniz adresteki yöntemi denedim bi noktaya kadar sorunsuz... : http://www.maxicep.com/symbian-destek/symbian-os9-programlari-sertifikalama-islemi-yeni-maxicep-farkiyla-57299.html ...bu adreste ki yöntem için symbiansignedin kullanılması gerekiyo o sitede artık sertifika vermio (user ıd mi ne ole bişe gerekiyo eskiden bedavaymış ama şimdi ID almak parayla diye bişe yazıyo ing...   yine aynı yerde 200$$$$$  yazıodu :S ) parayla ...

helloOX programlarıda sis olduğu için onlarıda telefona yükleyemiyom... :D ...ilginç ama telefon yükleme için izin verse zaten bitti sayılır ...ama bunun nedeni galiba telefonun kullandığı program yüzünden yani yeni olduu için eski hack yontemleri işe yaramıyomuş diyolardı sitelerde...

araştırmaya devam ediyom şu anda... ne yapcam etcem bu telefona program yüklemenin yolunu bulcam ...

valar morghulis ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UploaDeR
    UploaDeR's avatar
    Erkek
    nokia nın yeni serilere böyle bişi yapması çok kötü bence illa hack yöntemi lazım bul şunu xD =) 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

hack için sertifika gerekiyo ... sertifika için opda.net ile uğraşmak gerekiyo...  site çince yazılardan bi b.k anlaşılmıyo...

ama yeni açılmış bi konu buldum maxicep.com da sertifika alma işlemini anlatyo... okuyunca anlaşılıyo yaw... ben sertifikayı bu şekilde aldım ...bu konuda başka sorun yaşayan arkadaşlar olursa şu adrese bakabilirler : http://www.maxicep.com/symbian-destek/sertifika-alma-islemi-cer-opda-resimli-anlatim-200075.html

valar morghulis ...
Toplam Hit: 6239 Toplam Mesaj: 10