Nokia X3-02 Hakkında Telefonculara Bir Sorum Var
-
merhaba arkadaşlar benim nokia x3-02 telefonum var
bir kaç gündür telefonun açma-kapama (tuş takımındaki kırmızı düğme) sim kartı takınca çalışmıyor. sadece telefonu açarken açıyor.
kartı çıkartıyorum o tuş çalışıyor. bu nasıl neden oluyor benim yapabileceğim bir çözüm öneriniz var mı?
ben biraz önce ayarları yedekleyip fabrika ayarlarına döndürdüm kartı taktım denedim yine aynı, yedeği geri yükleyip kartı taktım denedim yine aynı :(
telefonu 1 ya kadar önce düşürmüştüm alakası olurmu bilmiyorum belirtmek istedim
-
Büyük ihtimalle temassızlık vardır hocam Nokia'nın en sorunlu modellerinden biri zaten.
-
ooooo klasik tuş hibriti arızası kendin yapamazsın.
simi takınca 3 - 7 yes yada no tuşu çalışmaz hep aynı arızalar.
sim yuvasının yanında cam parçasına benzer küçük bir tuş hibriti var o değiştimi düzelir.
onu değiştirmeden yapılmasnın imkanı yok. o cam parçasının içinde her ne varsa telefon ağır darbe aldığında kafayı yiyor.
kol gibi sokmasınlar en fazla 10 yada 15 tl masrafı vardıdr kazık yeme sakın.
-
Mustafa belirtmemiş im telefonu düşürünce şarj yeri temas etmiyormuş onun için söktüm taktım, temizlemiştim o zaman. ama bu sorun sonradan oldu. sorundan sonra o tuşun altını da temizledim.
zalimadam a'dan z'ye kadar neyi varsa öğrendim telefonun ama o dediğin parçaya dikkat etmedim demekki :) lehimli birşey mi hocam değilse onu alıp değiştirebilirim :)
-
eyuperol bunu yazdı
Mustafa belirtmemiş im telefonu düşürünce şarj yeri temas etmiyormuş onun için söktüm taktım, temizlemiştim o zaman. ama bu sorun sonradan oldu. sorundan sonra o tuşun altını da temizledim.
zalimadam a'dan z'ye kadar neyi varsa öğrendim telefonun ama o dediğin parçaya dikkat etmedim demekki :) lehimli birşey mi hocam değilse onu alıp değiştirebilirim :)

google dan aratsaydın ya birsürü resim çıkardı.
gördüğün gibi cam gibi bir parça.
hava havyası varsa sökersin çok ısıtırsan tuşlar hiç çalışmaz az ısıtıp sökersen yooları kopar fark bile etmezsin.
çok hassas birşey ustalar 30 saniyede deiştiriyor ama becerebilirmisin bilmiyorum şüphelyim :D