Nokia X7 Ve Nokia E6 Modelleri Piyasada
-
Nokia X7 ve Nokia E6 modelleri piyasada

"Symbian kolay kolay ölmez" diyen Nokia, sözünün arkasında olduğunu gösteriyor.
Dahan önce sitemizde de yer verdiğimiz haberde, Forum Nokia'nın başkan yardımcısı Purnima Kochikar, Symbian geliştiricilerine Nokia - Microsoft ortaklığının yol haritasını açıklamıştı. Bu açıklamaya göre Nokia'nın Symbian'ı öldürmesi gibi bir konunun olmadığı, daha Symbian'ın en az 3-4 yıl daha Nokia
altında devam edeceğini belirtmişti. Microsoft anlaşmasından sonra, üst düzey akıllı telefonlara Windows Phone 7'li sistemlere kadar ara vereceğini düşündüğümüz Nokia, piyasaya bir süredir konuşulan Nokia X7 ve Nokia E6'yı sürdü.
Multimedya ve oyun telefonu olarak lanse edilen Nokia X7, görünüş olarak Nokia N8'in makyajlanmış hali gibi. Açıkçası görünümündeki düzenleme bizlere stop lambası değiştirilip "yeni kasa" diye piyasaya sürülen otomobilleri anımsattı. Fakat X7'nin de oldukça çekici bir görünümü olduğunu söylemek gerekli.
4 inçlik ekranı Nokia, agresif görünümlü, arka kısmı paslanmaz çelik, ön kısmı ise camdan oluşan kasaya oturtmuş. 8 megapiksel, çift LED flaşlı
kamerasıyla 720p HD videolar çekilebiliyor. Symbian'ın "Anna" güncellemesi yüklü olarak gelen cihazın yazılımsal olarak göze çarpan en büyük özelliği de doğrudan ana ekrana Twitter ve Facebook güncellemelerini çekmesi ve yenilenen tipografisi.
Nokia E6 ise QWERTY klavyesiyle Nokia'nın "iş telefonu" kontenjanından geliyor. X7 gibi Anna güncellemesiyle gelecek olan Nokia E6'nın 2.46 inçlik ekranı var.
Nokia X7'nin fiyatı 380 Avro, Nokia E6'nın fiyatı ise 340 Avro olarak belirtilmiş.
E6 video incelemesi
http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Nokia-E6-video-inceleme.htm
E6 fiyatı
http://www.hepsiburada.com/Liste/nokia-e6-8-gb/ProductDetails.aspx?productId=telcepnoke600&categoryId=371946#Gorseller
Videoyu izlerseniz merak ettikleriniz ogrenebilirsiz bence blackberry bi alternatif olmus bb yakında apple gibi dava acmassa iyi bana benzerlikler var gibi geldi ayrıca hosuma gtti bis diye birsey yok black berry en nefret ettigim yanı bis olmasa direk ama bis olmadıgı için bu diyeblir neyse yorumlar size kalmıs buyrun eleştirin
-
hit almadı nokia olmus gormeyenler için up:)
-
bari telefon üretmeyi bıraksın klavye mause felan yapmayı denesin belki onlar tutar :)
-
Nokia doğru söylüyor ölü doğan bir cihaz zaten kolay kolay bir daha ölemez :D
-
x7 ne zaman görürüz acaba hepsiburda vs. yerlerde :D alınabilitesi var aslında şekil lan telefon
-
bana sorarsan ben black tercih ettigim için E6 daha bir hoş geldi gozume ayrıca dokunmatigide varmıs hem bunda bis te yok o yuzden benim için ideal olabilir :))) tabii uygulamaları filan adam akıllı yaparlarsa
-
x7 şekilmiş harbiden