Nokie E Serisine Format Atmak
-
Hocalar E65 telefonum var, bir süredir wireless da sorun yaşıyorum. Birçok yerde denedim wireless ı buluyor şifreyi kabul ediyor ama hiç veri aktarımı yapmıyor ve site açılmıyor. Format atmak istedim ama eski telefonumdaki kombinasyon ( şu * 3 Yes Açma/Kapama Tuşu) işe yaramadı. Telefonuma nasıl format atabilirim ya da bu bağlantı sorunu başına gelip de halleden oldu mu ? Teşekkürler tüm cevaplara.
-
// çözüm bulunursa buraya yazayım.
-
Bunları denedinmi?
1 . Soft Format : Telefonlara soft format *#7370# tuşlarına basarak atılır. Bu tuşlara bastıktan sonra telefonunuz Orjinal Ayarlar yüklensin mi diye soracaktır. Bu soruya evet diyince güvenlik kodunu girmeniz gerekmektedir. Telefonunuz kapanacak ve 2-3 dakika sonra açılacaktır. Telefonunuz açıldığında fabrika ayarları geri yüklenmiş ve sonradan yüklenen dosyalar silinmiş vaziyette olacaktır. Bazı virusler soft formatla temizlenebilir. Ancak bazı virusler hard format atmadan temizlenemiyor.
2 . Hard Format : Telefonunuzu kapatıp *+3+yes(arama yaptıgınız tuş) tuşlarıyla beraber açma kapama düğmesine basarak telefonu açın ve bekleyin.
OS7 serilerinde ekrana formatting yazısı gelir fakat OS8 ve OS8.1 lerde bu tip bir yazı gelmez. O nedenle OS7ler formatting yazısı
gelene kadar tuslara basılı tutmaları yeterli fakat OS8 ve OS8.1'lerde bu tip bir yazı gelmediği için taki eller gelene kadar basılı tutmakta fayda var...
-
eXeLanS bunu yazdı:
-----------------------------Bunları denedinmi?
1 . Soft Format : Telefonlara soft format *#7370# tuşlarına basarak atılır. Bu tuşlara bastıktan sonra telefonunuz Orjinal Ayarlar yüklensin mi diye soracaktır. Bu soruya evet diyince güvenlik kodunu girmeniz gerekmektedir. Telefonunuz kapanacak ve 2-3 dakika sonra açılacaktır. Telefonunuz açıldığında fabrika ayarları geri yüklenmiş ve sonradan yüklenen dosyalar silinmiş vaziyette olacaktır. Bazı virusler soft formatla temizlenebilir. Ancak bazı virusler hard format atmadan temizlenemiyor.
2 . Hard Format : Telefonunuzu kapatıp *+3+yes(arama yaptıgınız tuş) tuşlarıyla beraber açma kapama düğmesine basarak telefonu açın ve bekleyin.
OS7 serilerinde ekrana formatting yazısı gelir fakat OS8 ve OS8.1 lerde bu tip bir yazı gelmez. O nedenle OS7ler formatting yazısı
gelene kadar tuslara basılı tutmaları yeterli fakat OS8 ve OS8.1'lerde bu tip bir yazı gelmediği için taki eller gelene kadar basılı tutmakta fayda var...
-----------------------------eğer işletim sistemi symbian ise bu dediklerin geçerli e serisi yanlış bilmiyorsam symbian değil bi bakayım yinede
edit:Symbian işletim sistemi üzerine kurulmuş S60 3. Sürüm yani bu yöntemler işe yarar :DDD
-
işe yaraması lazım verilen yöntemin
bu arada e 65 in görüntülü arama olayı yokmu yaw :\
-
Ne yazık ki yok. Hard Format atmak istiyorum ama o işlem yaramıyor ne yazık ki.. Konuda da belirttim yaramadı diye ama tam okumadınız sanırım.
-
manyaki bunu yazdı:
-----------------------------
Ne yazık ki yok. Hard Format atmak istiyorum ama o işlem yaramıyor ne yazık ki.. Konuda da belirttim yaramadı diye ama tam okumadınız sanırım.
-----------------------------hacı istersen nokia software update olayı ile hem yazılımı güncellemiş olursun hem de format atmış olursun
-
manyaki bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------hacı hard format olması lazım yani tuşlara basarken belki bi temasszılık olmuştur.tek başına mı yapmaya çalıştın?yani birinide al birlikte tuşlara basın garanti olsun yinede bende bi araştırayım