Noname"Den C/P Html Dersleri - 1 ( Komutlara Başlıyoruz )
-
her ne kadar C/P de olsa , benim de emeğim var içinde.Grafikler falan için özellikle :)
Nerden aldığımı bilenler de söylemesin de bi sırrı oluversin , takipçilerim olsun.Faydalananlar profilime yorum yazabilir . :)
Başlıyoruzz
Adım 1 ->

Web sayfası hazırlamak çok zor bir iş değil...Yazdığınız bir yazıyı, o yazıyla ilgili resimler görünebilecek, varsa sesleri duyulabilecek biçimde başkalarının izlemesini sağlayabilirsiniz.
Ama başka bilgisayarların bunu anlayıp, sizin yaptığınız gibi gösterebilmeleri için, ortak bir dil kullanmaları gerekir. Bu dile html denir.
Browser'lar (yani bilgisayardaki bu işe yarayan programlar) ingilizce olarak yazılmak zorunda olunan bu komutlara bakıp, neyi nasıl göstereceğini anlar.
HTML dili kullanarak websayfası hazırlamak için özel bir editöre gerek yoktur. Notepad kullanarak sayfalarınızı hazırlayabilirsiniz.
Yazı yazmanıza yarayacak bir program (Not Defteri) nasıl açılır, nasıl kaydedilir biliyorsunuz...
Biraz zor gelebilecek olan şey ise, ingilizce olan bu komutları doğru yazmak olabilir. Bir şey çalışmıyorsa, önce ingilizcesini doğru yazdım mı acaba diye kortrol etmeniz iyi olur. Sonra diğer olasılıkları kontrol edersiniz.
Derslerimize başlıyayım :)
Html komutlarına başlıyoruzz ->
Komutları öğrenmeye başlıyoruz!
<HTML> </HTML> 
Bir web sayfası <html> ile başlar, </html> ile biter. <html>
<head>
<title>Buraya sitenin adı yazılır</title>
</head>
<body>Burasını daha sonra dolduracağız. Sitenizde olması gereken herşey bu arada yer alacak</body>
</html>
<HEAD> </HEAD> 
Sitemizin adının yer aldığı Title'lın, Meta Tag denilen, arama motorlarında bulunmanızı kolaylaştıran şeylerin yazıldığı yerdir. Sitede birçok şeyi, yazıların biçimlerini, büyüklüklerini, renklerini belirleyip işimizi epey kolaylaştıran CSS ler de buraya konur. Javacript denen bazı şeyler de... Bunları söyledim ama kafanız karışmasın, zamanı gelince onların neler olduğunu anlatacağım. Şimdilik geçelim.
<TITLE> </TITLE> 
- Her sitenin bir adı olması gerekir.
<title> DayDay </title>
Mısra ile Bulut'nin sitesinin adı: DayDay. Biliyorsunuz insanlar birşeyi ararken adını yazıp ararlar...
<BODY> ... </BODY> 
Burası web sayfanızda olmasını istediğiniz yazı ve resimlerin bulunduğu bölüm.
Buradaki komutların neler olduğunu sırayla öğreneceksiniz.Ama önce, sayfamızı şöyle bir görelim değil mi?
Bulut, ilk sayfada bu yazı olsun istiyor: "DayDay, seni çok seviyoruz! "
- Her sitenin bir adı olması gerekir.
-
Hepsi çok önemli be abi :| :D
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------
Hepsi çok önemli be abi :| :D
-----------------------------http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=70215
-
valla ne yalan söyliyim bence gerek yok :|
forumda zaten e-kitap, görsel anlatım filan var. sen illada paylaşcam diyosan hiç cp yapma sitenin linkini ver.
-
haklısın
www.webdersleri.com
okulda verdikleri eğitim bile bu =))
-
hepsi ezberimde çok şükür :) teşekkürler abi önemli ve temel bilgiler bunlar..