Northwind Database'te INDEX
-
Herkese merhaba hocalar. Şimdi mesaj geldi database systems dersinden hoca ödev vermiş. Ödev şu Prepare 4 examples related to INDEX/VIEW/TRIGGER/CURSOR on your own database(at least one from each topic)
Trigger ve view az önce bitti sırada INDEX ve CURSOR var. İkisi hakkında hiç bir fikrim yok ama INDEX hakkında biraz araştırma yaptım.
Ben database olarak Microsoft'un meşhur northwind database'ini kullanıyorum ama index nasıl yapıcam anlayamadım. BU linkte arkadaş anlatmış okudum 2 kez ama nasıl çalışıyor ne iş yapıyor bilmiyorum.
Relational databases like SQL Server use indexes to find data quickly when a query is processed. Burda demiş ki : SQL gibi ilişkili veritabanları sorgular çalıştığında verileri hızlıca bulabilmek için "index" kullanır. Şimdi index demek bizim şu windowstaki "TEMP" dosyası gibi bir yer mi ?
Tablodaki verileri bir şekilde saklıyor ve sorgu çalıştığında en hızlı şekilde bize mi getiriyor ?
Tamam diyelim ki öyle çalışıyor.B öyle bir kod yazdım ama ben bunu index olmadanda çalıştırdığım zaman aynı hızda geliyor.
buda index kodu : create index Stoklari_Indexle ON Products (UnitPrice)
SELECT C.CustomerID as ID , C.CompanyName as Sirket_Adi , C.City as Sehir , O.OrderDate as Siparis_Tarihi , O.OrderID as Siparis_No, O.ShipAddress as Gidecegi_Adres , OD.Discount as Yapilan_İndirim , P.ProductName as URUN_Adi FROM Products as P inner join [Order Details] as OD on P.ProductID = OD.ProductID inner join [Orders] as O on OD.OrderID = O.OrderID inner join Customers as C on O.CustomerID= C.CustomerID where C.CustomerID = 'ANTON' ORDER BY UnitsInStock asc
Bunu basitçe anlatack yada işim yok dur sana bir index yazayım diyecek varsa çok müteşekkir olurum (:
GodKlaus tarafından 29/Ara/16 16:01 tarihinde düzenlenmiştir -
1 kez up olsun :)