folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Norton Ghosttan Anlayanlar,Bakabilir Mi?

Norton Ghosttan Anlayanlar,Bakabilir Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

simdi isteyenler ilk once bunu okuyabilir amele_2 kardesimizinde basina buna benzer bisey gelmis ama cozdumu bilmiyorum... http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=ghost%20boot&folderid=22269

kendi problemimi en ince ayrintisi kadar aciklayim simdi;

2 partisionu olan bir hardiskte C: nin image ini D: ye Norton Ghost 2003 ile aldim, aylaaarrr once :) (ayni amele_2 gibi), bi image bir adet ana .gho ve yaninda 2GB lik dosyalar halinde (isim0001,isim0002....,isim0016 seklinde) D:de duruyor.

ilk deneme:

ben bu D:\ duran image i C:\ kurmak istiyorum. bu salak Norton Ghost 2003 e diyorumku kaynak olarak D:\isim.gho, burda problem yok... ama destination secerken. Disk1in icinde sadece C:\ partitionunu secmem izin vermiyor meret. Illa Dist1 i direkt olarak secmem gerekiyor ve dolayisiyla Disk1 D:\ yide icinde barindirdigi icin. Norton bana diyorki... Laaa olmazla image zaten D:\ ben nasil D:\ yere restore edeyim diyor.

ikinci deneme:

bende dedimki DVDye yazarim bu 17 dosyayi sonra DVDden kur derim. aynen oyle yaptim. isim.gho yu bi DVDye yazdim. sonra Norton Ghost 2003 e kaynak olarak DVDdeki isim.gho yu verdim, aldi :). direk olarak Disk1 i sectim destination olarak ok. dedi restart atti. dostan ghost acildi ve bana dediki... olllummm bu dvdde benim anlayabilecegim tarzda bi imaj falan yok! sinirlendim biraz tabi.

sonra bi arastirma yaptim zaten bu ghost image alinirken direk dvdye alinmamissa, harddiske alinmis ve sonradan dvdye yazilmisa (aynen benim yaptigim gibi) restore yapamiyormus...

ucundu deneme:

o zaman dedimki ben kendim bi bootable ghost dvd yapayim olmazmi? oluyormus yapan var. link surda http://nightowl.radified.com/bootcd/steroids.html .

fakat yine olmadi.

Su an elimde olanlar. C:\ partitionnunda yeni formatlanmis ve sadece WinRAR ve Norton Ghost 2003 kurulu bir adet windows XP makina. isim.gho ve 16 tane 2GBlik isimXXXX seklinde dosya. ve hucre yapisi giderek degismeye baslayan bir adet beyin.

ya tarikat,yardim eyle...

@Türkçe yazsan..Hani Amerikada forumada yazmıyorsun 

anca gidersin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

elinde soyle bi;

ghostu direk bilgisayar cd yada dvdden boot ederken baslatabilecek ve sonrada buna dvdden image file verebilecek ve restore yapabilecek

mucize alet olan varsa, artik dosyalarimi yollar,bootable cdinin isosunu mu artik...

anca gidersin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

olur mu la öyle şey ben şuan öyle yüklüyorum yedeğimi.

hiren's boot cd sinin içindeki 8.küsür versionuyla yedek alıp, yüklüyorum

yedeği yüklerken, from image den partition u seçmen gerekli yamulmuyorsam.

sonra disk i gösteriyor

ardından partitonu seçiyorsun

imajı gösterip yüklüyorsun.

yalnış hatırlamıyorsam

http://www.msxlabs.org/forum/internet-bilgisayar-dunyasi/1070-norton-ghost-9-a.html

şurdan bi bak istersen yine de version 9 için gerçi ama)

edit: hiren's boot cd yi indir, onu kullan
    o mucize alet bu :) 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek
    abi en iyisi eski versiyonlardan birini kullancan, şu başlangıç diskleriyle çalışanlardan :) ben onlardan hiç hata almadım. 5yüz bilmem kaç kb bi şey zaten. atıyosun d ye c nin yedeğini d ye al. canın istediğinde tak cd yi bitir işi. 15 dk da tmmdır. tabi fat32 olması gerekiyo. istersen bootable cd yi ve o eski versiyon ghost'u upload edebilirim.

maşiyi görüyon mu maşiyi?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerim
    kerim's avatar
    Erkek

kardes bu ghost benim atelye ödewimdi slayt olarak =) su slayta bak programı istersen upload ederim 50 MB 

http://rapidshare.com/files/119581291/GHOST.ppt (1058 KB)

(:
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

eyvallah arkadaslar; herkese tesekkur ediyorum :)

amale nin mesajini okudugumda okuldaydim, cvp yazamadim ama Hiren BootCD nin son versyonu 9.5 i google amcaya sorup buldim direk olarak indirdim. Ve sonunda ohh! dedim, gercekten o mucize alet bu aletmis :) ameleye bana bu aleti gosterdigi icin tesekkur ediyorum.

kartalkethuda kardes sanada tesekkur. keske en bastan senin dedigin gibi yapsaymisim...

kerim, slayt show dehset! hemde tam 2003 icinmis valla saolasin.

edit&not: hirenin icinde ghostun 10.falan versyonu var... ama oda DVDdeki imageyi acmadi. bu image norton ghost image deildir dedi, ufak bi ayrinti. bende ne yaptim external harddiskten okuttum imageleri, ghostu usp supportla acinda externali gordu. norton ghost 2003 usp supportla actigimda bile gormuyordu bilginize.

anca gidersin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Destination Bölümünde C yi seçememenin Sebebi Kaynak Kısmındaki Parselin Tümünün İşaretli Oluşundandır. Oraya Mouse ile Tek tık yap Sadece Yedeğin Parselini  işaretle Sonra Gel Destination Böülümündeki Sürücülerden C ye Dokun Anında İşareti yiyecektir. Selametle. Ayrıca Kurulumu Sata Hd ye kuracaksan Setup tan Sata Kısmını Enable Satalarıda Disablede Almayı unutmayasın.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 1401 Toplam Mesaj: 7