Not Defteri İçin Kısayol Butonu
-

Not Defteriyle açacağınız dosyaları sürekli sağ tuş -> birlikte aç ve sonra da Not Defterini şeçmekten bıktıysanız bu ekleme tam size göre. bu ekleme ile direk olarak sağ tuşa "open with Notepad" (Not Defteri ile aç) butonu ekleyebilirsiniz.
eklemeyi burdan indirebilirsiniz.c/p
-
taktire şaian bir bilgi teşekürler.
-
bak bak burda da türkçesi var :)
-
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Not Defteri İle Aç]
[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Not Defteri İle Aç\command]
@="notepad.exe %1"[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Not Defteri İle Aç] burası galiba kısayoldaki isim
[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Not Defteri İle Aç\command] burası işlevi yap kısmı
@="notepad.exe %1" burası da yolu belirtiyor değil mi? ben C:\Program Files'taki bir yolu yazdım örneğin Winamp.exe ama kabul etmedi
Peki burada hangi yolları değiştirmeliyiz ki, örneğin ben Winamp'ı Winrar'ı Media Player Classic'i vsvs.. ekleyebileyim?
-
upppppp
bu konuda bilgisi olan bir müridimiz yada müridemiz yok mu? konu görülmemiş olabilir.
-
notepad ++ kur ne kasıyon registry fln :D
-
yns_berk hoca bahsettiğin şeye baktım,winrar bunun için rarext.dll adlı bi dosyayı kullanıyor.Sağ tıklandığında arşive ekle,sıkıştır ve mail gönder v.s. menüler çıkıyor ya,işte o dll aracılığıyla eklenmiş.Aslında biraz uğraşılırsa o menüye birşeyler eklettirebilirsin.Biraz kurcala ama bence önce registryın yedeğini al! kolay gelsin
-
şu kısma bak belki bi işine yarar HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers