Nota Yazma Programı Yazmak İstiyorum Ama?
-
merhabalar müridller,
konu başlığındada belirttiğim gibi nta yazma programı yazma konusunda fikir alacağım.
finally gibi bir çok program var fakat erişilebilir değil kullanımı kolay değil vs...
bir de yazacğaım program türk musikisi için yazılacak orasıda ayrı bir mesele. savunduğum sistemden dolayı 5 adet değiştirici işaret olması lazım. bunuda karşılayacak proogram zordur herhalde.
neyse, yazacağım program şu şekilde olacak.
harflere bastığım zaman çeşitli notaları yazacak değiştirme işaretlerini vs klavyeden rahatlıkla yazabileceğiz.
bir de kolay kullanım... ayrıca yazdığımız notayı yazarsa güzel olur.
eskiden programlamayla bayağı ilgiliydim. musikiye merak salınca pek ilgilenemez oldum. alaylı bir şekilde python vs goturuyordum.
hangi dilde yapılabilir böyle bir şey.
sanırım proje çöp olacak ama yinede belki kendini geliştirmek isteyenler projeye destek olurda yapabiliriz diye açtım.
önerilerinizi ve desteklerinizi bekliyorum. -
guitar pro yu inceledinmi hiç? Ya da fl studio?
-
Onu yazmak sıkıntı olur türk müziğindeki komaları falan destekleyen bişey varmıdır acep
-
Sonar iyidir kolaydır
Yanlız notalar pcye yazılmaz, midi çıkışlı bir org falan alıp onunla sonar'a yada cubase e gir
ondan sonra PC üzerinde düzenle istediğin efekti ve enstrumanı , sound fontu ver
o şekilde yapılır o iş, notalari ekrandan tek tek yazmak amelelik oluor
-
Zaten var böyle bir program turkmusikisi@yahoo gurubuna sor epey faiş bir fiyata seti ile birlikte satıyorlar