folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Note 4 Kullanan Var Mı? Root / ROM Durumunuz Nedir?

Note 4 Kullanan Var Mı? Root / ROM Durumunuz Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Selamlar,

Geçenlerde telefonu rootladım bir kaç uygulama için. Madem knox gitti, yardırayım daha iyi bi rom kurayım istiyorum. Ne yazık ki Cyanogen Note 4 için stabil olan ( hatta olmayanını dahi bulamadım ) bir rom yayınlamamış.

Sizlerde durum nasıl? Root attınız mı? Farklı rom yüklediniz mi?

Ne gerek var roma demeyin, hakikaten çok hantal. Gereksiz uygulamalar da var içinde, efenime söyleyeyim whatsapp kaldırıp plus kurulamıyormuş gerçi denemedim, günde 3 5 defa XX uygulaması sonlandırıldı hatası alıyorum, arada kafayı yeyip (yiyip?) yeniden başlıyor falan.

Temiz kurulum yapsam düzelir belki, amma ve lakin cyanogen istiyordum olmadı. Var mı alternatif güvenilir rom?

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Öncelikle belirteyim Note 4 kullanmıyorum. Fakat tonla Android telefon kullandım. 

Android telefonlar için en iyi rom firmanın orjnal romu. 

Fakat root yapıp gereksiz Samsung uygulamalarını ve Google uygulamalarını silmek gerekiyor.

Sonra bize tertemiz ram yemeyen bir rom kalıyor.

Ek olarak Note serisinde çoğu romda kalem desteği olmuyor diye biliyorum.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Öncelikle belirteyim Note 4 kullanmıyorum. Fakat tonla Android telefon kullandım. 

Fakat root yapıp gereksiz Samsung uygulamalarını ve Google uygulamalarını silmek gerekiyor.

Valla zamanında arkadaşın note 2 sine cyanogen çakmıştık, kalem özellikleri falan artmıştı. Göz takibi gelmişti, ekranın altına bakınca yazı/sayfa aşağı iniyor, yukarı bakınca yukarı çıkıyordu vs.

Şimdi sözde benimkinde de göz takibi var, sadece telefona bakarken ekranı kapatmıyor, o da sanırım kapatmıyor :)

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Premium.
    h2so4
    h2so4's avatar
    Erkek

Şu an note 3 um de cyanogenmod 12.1 sürümü var official değil tabi. Stabilite olarak şunu söyleyebilirim neredeyse apple akiciligini yakalamış durumdayım ama kalemdir sensördur cart curt çalışmıyor. Onun dışında 10 numara 5 yıldız. Mesela boş ram miktarı hiç 1.5 gb nin altına düşmüyor neredeyse. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Piratebay
    Piratebay's avatar
    Erkek

orjinal 5.0.1 rom akar

bide rootladım knox felan gitti

Play store hariç diğer uygulamalarıda devre dışı bıraktım telefon canavar :)

Kalkıpa bu telefona Cyanogenmod yüklemeye içim el vermez nedense :)

Bi tanede s2 var ona kurdum ama Cyanogenmod 12 var android 5.0.2 oda canavar :)

Japon yolları aşar Alman'ın babaannesi kaşar... https://thepiratebay.org/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Banada herkez samsungun gereksiz uygulamalarından bahsetmişti fakat bence pek gereksiz bişey kurmuyor.

Gayet kullanışlı buldum kurduklarını 1-2 tane gereksiz program hariç

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

Valla zamanında arkadaşın note 2 sine cyanogen çakmıştık, kalem özellikleri falan artmıştı. Göz takibi gelmişti, ekranın altına bakınca yazı/sayfa aşağı iniyor, yukarı bakınca yukarı çıkıyordu vs.

Şimdi sözde benimkinde de göz takibi var, sadece telefona bakarken ekranı kapatmıyor, o da sanırım kapatmıyor :)

hocam o dedıgın romun tam adresı fln varmı bende yuklıyeyım note 2 kullanıyorumda :)

olması gereken şeylerın adını iyilik yapmak koymuslar..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Telekinesis
    Telekinesis's avatar
    Erkek

Valla önceki telefonlarımı da root rom olayına hiç girmedim. Sistemsel bir sıkıntı olunca garanti desteklemiyo muymuş neymiş. Ama rootlu halini de merak etmiyor değilim fakat en ufak bilgim yok.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    Telekinesis bunu yazdı

Valla önceki telefonlarımı da root rom olayına hiç girmedim. Sistemsel bir sıkıntı olunca garanti desteklemiyo muymuş neymiş. Ama rootlu halini de merak etmiyor değilim fakat en ufak bilgim yok.

Sadece root yaparsan telefonda bir şey değişmiyor ki ? Sadece işletim sisteminin kök dosyalarına ulaşma iznin oluyor.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
Toplam Hit: 748 Toplam Mesaj: 9