Note 4 Kullanan Var Mı? Root / ROM Durumunuz Nedir?
-
Selamlar,
Geçenlerde telefonu rootladım bir kaç uygulama için. Madem knox gitti, yardırayım daha iyi bi rom kurayım istiyorum. Ne yazık ki Cyanogen Note 4 için stabil olan ( hatta olmayanını dahi bulamadım ) bir rom yayınlamamış.
Sizlerde durum nasıl? Root attınız mı? Farklı rom yüklediniz mi?
Ne gerek var roma demeyin, hakikaten çok hantal. Gereksiz uygulamalar da var içinde, efenime söyleyeyim whatsapp kaldırıp plus kurulamıyormuş gerçi denemedim, günde 3 5 defa XX uygulaması sonlandırıldı hatası alıyorum, arada kafayı yeyip (yiyip?) yeniden başlıyor falan.
Temiz kurulum yapsam düzelir belki, amma ve lakin cyanogen istiyordum olmadı. Var mı alternatif güvenilir rom?
-
Öncelikle belirteyim Note 4 kullanmıyorum. Fakat tonla Android telefon kullandım.
Android telefonlar için en iyi rom firmanın orjnal romu.
Fakat root yapıp gereksiz Samsung uygulamalarını ve Google uygulamalarını silmek gerekiyor.
Sonra bize tertemiz ram yemeyen bir rom kalıyor.
Ek olarak Note serisinde çoğu romda kalem desteği olmuyor diye biliyorum.
-
mkyb bunu yazdı
Öncelikle belirteyim Note 4 kullanmıyorum. Fakat tonla Android telefon kullandım.
Fakat root yapıp gereksiz Samsung uygulamalarını ve Google uygulamalarını silmek gerekiyor.
Valla zamanında arkadaşın note 2 sine cyanogen çakmıştık, kalem özellikleri falan artmıştı. Göz takibi gelmişti, ekranın altına bakınca yazı/sayfa aşağı iniyor, yukarı bakınca yukarı çıkıyordu vs.
Şimdi sözde benimkinde de göz takibi var, sadece telefona bakarken ekranı kapatmıyor, o da sanırım kapatmıyor :)
-
Şu an note 3 um de cyanogenmod 12.1 sürümü var official değil tabi. Stabilite olarak şunu söyleyebilirim neredeyse apple akiciligini yakalamış durumdayım ama kalemdir sensördur cart curt çalışmıyor. Onun dışında 10 numara 5 yıldız. Mesela boş ram miktarı hiç 1.5 gb nin altına düşmüyor neredeyse.
-
orjinal 5.0.1 rom akar
bide rootladım knox felan gitti
Play store hariç diğer uygulamalarıda devre dışı bıraktım telefon canavar :)
Kalkıpa bu telefona Cyanogenmod yüklemeye içim el vermez nedense :)
Bi tanede s2 var ona kurdum ama Cyanogenmod 12 var android 5.0.2 oda canavar :)
-
Banada herkez samsungun gereksiz uygulamalarından bahsetmişti fakat bence pek gereksiz bişey kurmuyor.
Gayet kullanışlı buldum kurduklarını 1-2 tane gereksiz program hariç
-
noname bunu yazdımkyb bunu yazdı
Valla zamanında arkadaşın note 2 sine cyanogen çakmıştık, kalem özellikleri falan artmıştı. Göz takibi gelmişti, ekranın altına bakınca yazı/sayfa aşağı iniyor, yukarı bakınca yukarı çıkıyordu vs.
Şimdi sözde benimkinde de göz takibi var, sadece telefona bakarken ekranı kapatmıyor, o da sanırım kapatmıyor :)
hocam o dedıgın romun tam adresı fln varmı bende yuklıyeyım note 2 kullanıyorumda :)
-
Valla önceki telefonlarımı da root rom olayına hiç girmedim. Sistemsel bir sıkıntı olunca garanti desteklemiyo muymuş neymiş. Ama rootlu halini de merak etmiyor değilim fakat en ufak bilgim yok.
-
Telekinesis bunu yazdı
Valla önceki telefonlarımı da root rom olayına hiç girmedim. Sistemsel bir sıkıntı olunca garanti desteklemiyo muymuş neymiş. Ama rootlu halini de merak etmiyor değilim fakat en ufak bilgim yok.
Sadece root yaparsan telefonda bir şey değişmiyor ki ? Sadece işletim sisteminin kök dosyalarına ulaşma iznin oluyor.