Notebook Acilmiyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Merhaba hocular netten film izlerken bir anda dondu. Hicbir islem yapamiyordum ctrlaltdel bile imdada yetisemiyordu. Power butona basarak kapattim. Acmak icin tekrar power dgmesine bastim. Fan calismaya basliyor klavye ustundeki - normalde acildigina dair yanan- bir kac isik yaniyor  sonra fan duruyor. Ekran gelmiyor isiklar sonuyor. Ben pili cikarana kadar ayni islemleri tekrar ediyor. Isik yaniyor fan calismaya basladigi an isiklar kapanip fan duruyor. Sonra tekrar ediyor. Bu sorun neyle alakali hocular. Ilk dondugu zamanda fanda sikinti yoktu. Calisiyordu. sanirim fanla alakali bir problem degil 

ride or die..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Rem olabilir işlemci olabilir ekran kartı olabilir.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Erkek

böyle durumlardan anlamıyorum ama buna benzer başıma geldi windowstan dolayı olmuştu format attım garip gelen şey durduk yere olması donanım sorunu felansa bilgim yok

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Hocam bilgisayar hic acilmiyor. Donanimsal da cozemedim yarim saat koseye koydum kendine geldi. Sonra acildi. 

ride or die..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    masteryoda
    masteryoda's avatar
    Erkek
    banneduser bunu yazdı

Hocam bilgisayar hic acilmiyor. Donanimsal da cozemedim yarim saat koseye koydum kendine geldi. Sonra acildi. 

Büyük ihtimalle fanın çok tozlanmış olabilir fanını temizlet termal macun v.s işlemleri yaptır. tahmin etiğim gibiyse herhangi bir hd film izlemeye çalış (işlemciye yük bindir) aynısı olacaktır işlemci aşırı ısınıp kapatacaktır.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bladex38
    bladex38's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yuzde 80 ekran kartı geçmiş olsun hocam chip değişecek

Full Destek Notebook Onarım Merkezleri...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Hocalar eyw. Fanı 3 sene sonra açtım ve fındık faresi boyunda toz vardı. Ama bu olay temizlemeden sonra meydana geldi. İşlemciye çok yük binmişte olabilir. 2 sene önce sağlam bir dota atarken ekran kartı meftah oldu. Bilgisayarcıya versem sorunların nerede olduğunu nasıl anlayacak. Bilgisayarı açmadan Bir kaç kablo takıp sorunları görebiliyor mu. Çünkü anakartta prblem çıkarabilir bir sürü masraf çıkarmasın. Öğrenciyim durumumda hiç musait değil. Ne kadar tutar hacılar? Kocaelinde olan varsa yardım edebilecek sevinirim :D 

ride or die..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

abi aleti görmeden bilmeden nası ekran kartı vs diyosunuz müneccimmisiniz ?

o yanan ışıkların sayısının bi anlamı vardır mutlaka hocam

bilgisayarın markası modeli ne ? 

açma tuşuna basında ışıklarda tam olarak ne oluyo

black implies white, self implies other, life implies death.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

hocam acer 5745g kullanıyorum.  ışıklarda bir prblem yok. yanma sönmede yok. güç gelince yanıyor, bilgisayar kendini kapatınca sönüyor. Kocaelinde yardımcı olabilecek notebook tamiri yapabilecek gerektiğinde parça takabilecek biri var mı?

ride or die..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bladex38
    bladex38's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

Hocam kafanmi iyi senin ? Burda kesin konusan birisimi oldu ? Yuzde 80 ekran karti dedim yok yuzde yuz desem ne olacak benim fikrim benim gorusum arkadasda zaten fikir almak icin konuyu acmis telepati yaparak bilgisayarini tamir edip parasini almicaz merak etme !!! Tobe tobe sorunlumusun nesin

Not : temizlemeden sonra olduysa kullandigin macun kullandigin miktar ekran kartinda thermal pad varsada bakir koyarak araya( sogutucu ile chip)kaliteli macun kullanmaliydin neyse simdi bunada laf eden olur hadi eyw

Oyle bir kablo yok maalesef

Anakaeti disari alip

Sirayla hdd ram islemci degistirlir en son bios pili cikarilir sonra chiplerin saselerine bakilir kisa devre varmi yokmu diye varsada yoksada ne olur ne olmaz bios entegresi sokulur ve yeniden programlanir bios oda olmazsa chip degisimine gidilir ama dikkat etmen gereken chip degisimi zor islem ve tahminimce bulundugun sehirde saglam yapan 1-2 firma vardir onlari arastir. Sana 100 tl diyendem uzak dur kesinlikle isitip verirler biz mustwriye ortlama 200-240 arasinsa fiyat veriyoruz chip degisimi icin

bladex38 tarafından 04/May/16 23:01 tarihinde düzenlenmiştir

Full Destek Notebook Onarım Merkezleri...
Toplam Hit: 738 Toplam Mesaj: 10
bilgisayar ariza