Notebook Bios & Harici Disk Biraz Sorun Var Yardim Lazim
-
1 - muridler notebookun biosuna sifre koyulmus ama kaldiramadim sifreyi biliyoru bilgisayar acilisinda da soruyor bios a girerkende soruyor
simdi ben bu sifreyi biostan degisebiliyorum ama kaldiramiyorum notebook oldgu icin acip pilinide sokemiyorum haliyle sifirlamak icin
sifre kaldirma kismi pasif durumda onuda duzeltemedim dostan filan yapabilirmiyiz bilmiyorum bilen muridlerden acil derstek bekliyorum
2 - notebook format atmadan once gayet guzel yedeklerini dosyalari resim vs aldigim hariciyi suan gormuyor anlamadim
aygit yoneticisinden baktim disk kisminda gozukuyor aslinda ama bilgisayarima girince gorunmuyor yani tikla gir yok
bide bu sorunu cozersek notebook adam akilli bir hale gelecek hdd gayet saglikli calisiyor isiklar yaniyor disk donuyor filan hersey gayet normal
yardimlarinizi bekliyorum muridler simdi disari cikmam gerek aksam ustu burdayim
-
bilgisayar yönetten depolama biriminin harf yolunu değiştirmeyi denedin mi benim aklıma o geldi
-
hard diskte master pasword olabilir bios sifresine gelince parolayi degistirme ekranina gel once eski paralayi gir sonra yeni parola kismi cikinca birsey yazmadan entera bas parola kalkacaktir
-
NighT_JudGe bunu yazdı:
-----------------------------
bilgisayar yönetten depolama biriminin harf yolunu değiştirmeyi denedin mi benim aklıma o geldi
-----------------------------disk yonetimi kolu guncel olmadihi icin islem tamamlanamadi yenile kapa ac yaptim ayni hatayi aliyorum
format atmadan once vista kurulu idi ondan dolayi bi sikinti olabilirmi
-
Asker bunu yazdı:
hard diskte master pasword olabilir bios sifresine gelince parolayi degistirme ekranina gel once eski paralayi gir sonra yeni parola kismi cikinca birsey yazmadan entera bas parola kalkacaktir
-----------------------------eyv hocam ya bios olayi tmm sen diyince geldi aklima hee
hdd disk yonetiminde gozukuyo ama harf filan veremiyorum master psw ne tam bilmiyorum yada suan aklima gelmiyo ama vista kurulu iken goruyodu sorun yoktu
-
biosta hdd master password diye yazar sorun oluyo bazen bak varsa kaçtaneyse bilmiyorum ama 000... oluyodu galıba sen gırmedıysen veya bır baskası girmediyse yok bilmiyosan hdd yı cope at
-
eee hocam varsa ne yapcam hepsini 00 mi
edit : baktim da yok hocam oyle bisey tam yerini biliyosan sole daha iyi olur :)
-
arkadaslar acronis 14 ile cd den baslattigimda dosyarimi gorebiliyorum ama copy yapamiyorum onceki surumlerinde oluyordu ama bunda olmuyor bu tarz biseyler onerebilecek varmi
edit : vm ware player ubuntu uzerine denedim calisti hdd kesinlikle sistem degisiklikten kaynakli oldugunu dusunuyorum simdi dosyari sanal uzerinden alip ubuntu uzerinde diski bicimlemeyi deneyecegim :))
-
Asker bunu yazdı:
biosta hdd master password diye yazar sorun oluyo bazen bak varsa kaçtaneyse bilmiyorum ama 000... oluyodu galıba sen gırmedıysen veya bır baskası girmediyse yok bilmiyosan hdd yı cope at
-----------------------------hocam arkadaşın sorunu harici harddiski ile ilgiliymiş.
sizin bahsettiğiniz olay bilgisayarı kendi harddiski ile alakalıdır. HDD Master Password adı üstünde harddisk şifresi BIOS post esnasında ayarına göre bu şifre istenir.
harddiski çıkarıp başka bir sisteme taktığımızda bile bu şifreyi girmeden harddisk erişimi kesinlikle olmuyor.
-
problem cozuldu sorun vistadan win7 e gecisten kaynaklaniyormus kesinlikle ubuntuda calisti ordan hallettim bicimleyip tekrar yukludim diski :)
ve boyle durumlarda sistem yukseltmede diyim yada degismede hariciler bagli olsun ki sonra boyle sorunla karsilasmayin :)
dikkat hariciyi silmeyin yanlislikla :)