folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Notebook Bios & Harici Disk Biraz Sorun Var Yardim Lazim

Notebook Bios & Harici Disk Biraz Sorun Var Yardim Lazim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

1  -  muridler notebookun biosuna sifre koyulmus ama kaldiramadim sifreyi biliyoru bilgisayar acilisinda da soruyor bios a girerkende soruyor 

simdi ben bu sifreyi biostan degisebiliyorum ama kaldiramiyorum notebook oldgu icin acip pilinide sokemiyorum haliyle sifirlamak icin

sifre kaldirma kismi pasif durumda onuda duzeltemedim dostan filan yapabilirmiyiz bilmiyorum bilen muridlerden acil derstek bekliyorum 

2 -  notebook format atmadan once gayet guzel yedeklerini dosyalari resim vs aldigim hariciyi suan gormuyor anlamadim 

aygit yoneticisinden baktim disk kisminda gozukuyor aslinda ama bilgisayarima girince gorunmuyor yani tikla gir yok 

bide bu sorunu cozersek notebook adam akilli bir hale gelecek hdd gayet saglikli calisiyor isiklar yaniyor disk  donuyor filan hersey gayet normal 

yardimlarinizi bekliyorum muridler simdi disari cikmam gerek aksam ustu burdayim 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gececi
    NighT_JudGe
    NighT_JudGe's avatar
    Erkek

bilgisayar yönetten  depolama  biriminin  harf  yolunu  değiştirmeyi denedin  mi  benim  aklıma  o geldi

Cahildim Dünyanın Rengine Kandım
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hard diskte master pasword olabilir bios sifresine gelince parolayi degistirme ekranina gel once eski paralayi gir sonra yeni parola kismi cikinca birsey yazmadan entera bas parola kalkacaktir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

NighT_JudGe bunu yazdı:
    -----------------------------

bilgisayar yönetten  depolama  biriminin  harf  yolunu  değiştirmeyi denedin  mi  benim  aklıma  o geldi

disk yonetimi kolu guncel olmadihi icin islem tamamlanamadi yenile kapa ac yaptim ayni hatayi aliyorum 

format atmadan once vista kurulu idi ondan dolayi bi sikinti olabilirmi

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

Asker bunu yazdı:

hard diskte master pasword olabilir bios sifresine gelince parolayi degistirme ekranina gel once eski paralayi gir sonra yeni parola kismi cikinca birsey yazmadan entera bas parola kalkacaktir

eyv hocam ya bios olayi tmm sen diyince geldi aklima hee

hdd disk yonetiminde gozukuyo ama harf filan veremiyorum master psw ne tam bilmiyorum yada suan aklima gelmiyo ama vista kurulu iken goruyodu sorun yoktu 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

biosta hdd master password diye yazar sorun oluyo bazen bak varsa kaçtaneyse bilmiyorum ama 000... oluyodu galıba sen gırmedıysen veya bır baskası girmediyse yok bilmiyosan hdd yı cope at

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

eee hocam varsa ne yapcam hepsini 00 mi 

edit : baktim da yok hocam oyle bisey tam yerini biliyosan sole daha iyi olur :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

arkadaslar acronis 14 ile cd den baslattigimda dosyarimi gorebiliyorum ama copy yapamiyorum onceki surumlerinde oluyordu ama bunda olmuyor bu tarz biseyler onerebilecek varmi

edit : vm ware player ubuntu uzerine denedim calisti hdd kesinlikle sistem degisiklikten kaynakli oldugunu dusunuyorum simdi dosyari sanal uzerinden alip ubuntu uzerinde diski bicimlemeyi deneyecegim :))

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

Asker bunu yazdı:

biosta hdd master password diye yazar sorun oluyo bazen bak varsa kaçtaneyse bilmiyorum ama 000... oluyodu galıba sen gırmedıysen veya bır baskası girmediyse yok bilmiyosan hdd yı cope at

hocam arkadaşın sorunu harici harddiski ile ilgiliymiş.

sizin bahsettiğiniz olay bilgisayarı kendi harddiski ile alakalıdır. HDD Master Password adı üstünde harddisk şifresi BIOS post esnasında ayarına göre bu şifre istenir.

harddiski çıkarıp başka bir sisteme taktığımızda bile bu şifreyi girmeden harddisk erişimi kesinlikle olmuyor.

http://www.leyladansonra.com/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

problem cozuldu sorun vistadan win7 e gecisten kaynaklaniyormus kesinlikle ubuntuda calisti ordan hallettim bicimleyip tekrar yukludim diski :)

ve boyle durumlarda sistem yukseltmede diyim yada degismede hariciler bagli olsun ki sonra boyle sorunla karsilasmayin :)

dikkat hariciyi silmeyin yanlislikla :)

Toplam Hit: 933 Toplam Mesaj: 10